LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2022 10:34 | Ανανέωση: 29 Μαΐου 2022 10:43

Μηταράκης: Ενισχύουμε τα σύνορα στον Έβρο

Τι είπε για τους φόβους να περάσουμε ένα «θερμό καλοκαίρι», αλλά και τη στάση της αντιπολίτευσης που συντάσσεται με την τουρκική προπαγάνδα για της δήθεν επαναπροωθήσεις.  

Φράχτης - Έβρος

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε ότι η Τουρκία έχει περιθωριοποιηθεί από δική της επιλογή, γιατί αμφιταλαντεύεται μεταξύ Δύσης και Ανατολής. «Είναι η μόνη χώρα- μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έβαλε κυρώσεις στη Ρωσία και μπλοκάρει αυτή τη στιγμή την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της συμμαχίας. Αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας την απομονώνει σε ένα διεθνές περιβάλλον την ίδια στιγμή που η χώρα μας παρουσιάζεται σαν ισχυρός σύμμαχος», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένταση με την Τουρκία τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, ωστόσο σημείωσε ότι η χώρα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να φυλάει τα σύνορα της. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι το 2019 είχαμε 72.000 αφίξεις, πέρυσι είχαμε μόνο 8.500 και φέτος το πρώτο τετράμηνο είμαστε στις 3.900. «Γενικά από τη χώρα μας φεύγουν περισσότεροι μετανάστες από ό,τι έρχονται τα τελευταία 2,5 χρόνια κι έχουμε μια αποσυμφόρηση στα νησιά», επισήμανε. 

Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα μας ενισχύει τα σύνορά της στον Έβρο. «Ο παλιός φράχτης ήταν 15 χλμ., προστέθηκαν 25 χλμ. επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και ξεκινάμε τώρα να προσθέσουμε άλλα 80 χλμ. με χρηματοδότηση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ώστε να υπάρχει ένας πλήρης φράχτης. Παράλληλα, το ελληνικό λιμενικό έχει ενισχυθεί με σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, τα οποία έχουν όλη την τεχνολογία που χρειάζεται για να μπορούν να αποτρέπουν νόμιμα τις απόπειρες εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα», πρόσθεσε. 

Ωστόσο, επισήμανε ότι «όταν εμείς φυλάμε τα σύνορά μας, βλέπουμε την αντιπολίτευση να κατακρίνει τα σώματα ασφαλείας και την ευρωπαϊκή αριστερά να αναπαράγει την τουρκική προπαγάνδα περί δήθεν παράνομων επαναπροωθήσεων. Η Ελλάδα θα φυλάττει πάντα τα σύνορά της με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο». 

Ερωτηθείς αν φοβάται ένα «θερμό καλοκαίρι», ο υπουργός Μετανάστασης, απάντησε ότι «έχουμε ξαναπεράσει ξανά τέτοια ένταση και την έχουμε αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα. Η δημιουργία έντασης στο Αιγαίο δεν κάνει καλό σε κανέναν, από εκεί και πέρα όμως η χώρα μας ξέρει πως να αντιμετωπίζει της προκλήσεις».

Κατέληξε τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει επενδύσει στον εξοπλισμό στον αέρα και στη θάλασσα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε υβριδική απειλή. 

Πηγή: skai.gr


Ειδήσεις σήμερα

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων

Αποκλειστικό - καταγγελία: Νεαρή δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στη μέση του δρόμου

Καιρός: Επιδείνωση με έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από τη φρεγάτα "Κίμων": Χρέος μου να παραδώσω μία πατρίδα πιο ασφαλή απ’ ότι την παρέλαβαΣήμερα 13:11 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός για την υπερσύγχρονη φρεγάτα Belharra.

Δένδιας στον ΑΝΤ1: Αποκτούμε τις 4 πιο ισχυρές φρεγάτες στον πλανήτηΣήμερα 19:12 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογράμμισε ότι «δημιουργούμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην Ιστορία του ελληνισμού». Τι μήνυμα που έστειλε στην Άγκυρα.

Τέλλογλου για το "φιάσκο" με τις τηλεπικοινωνίες: Υπήρχαν προειδοποιήσεις της Ε.Ε. εδώ και 3 χρόνιαΣήμερα 18:13 | Ειδήσεις

Πολλαπλές ήταν οι προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση στις τηλεπικοινωνίες, πριν το μπλακάουτ στο FIR Αθηνών.

Απάτες SMS Blaster: Υπέκλεπταν τραπεζικά δεδομένα με εξοπλισμό μέσα από...πορτ μπαγκάζΣήμερα 18:22 | Ειδήσεις

Πώς λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέλλογλου για το "φιάσκο" με τις τηλεπικοινωνίες: Υπήρχαν προειδοποιήσεις της Ε.Ε. εδώ και 3 χρόνια20:40ANT1 Sports: Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας20:26Γροιλανδία: Η Ρωσία εκφράζει "σοβαρή ανησυχία" για την αποστολή επιπλέον νατοϊκών δυνάμεων20:12Φενέρμπαχτσε: Ποινή φυλάκισης σε 2 ποδοσφαιριστές της19:58Πιερρακάκης για IRIS: Διπλασιάζονται τα όρια πληρωμών19:44Δένδιας στον ΑΝΤ1: Αποκτούμε τις 4 πιο ισχυρές φρεγάτες στον πλανήτη19:29Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε υψηλό 16ετίας έκλεισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης19:14Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή18:59ΤΑΞΙ: Προς νέα 48ωρη απεργία18:44Απάτες SMS Blaster: Υπέκλεπταν τραπεζικά δεδομένα με εξοπλισμό μέσα από...πορτ μπαγκάζ18:30Μινεσότα: Ο Τραμπ απειλεί να θέσει σε ισχύ τον νόμο περί εξέγερσης18:16Επαφές με ανώτατα στελέχη της τουριστικής αγοράς της Γαλλίας πραγματοποίησε η Όλγα Κεφαλογιάννη18:02Γροιλανδία: Ο διάλογος και η διπλωματία είναι ο σωστός δρόμος, δηλώνει ο πρωθυπουργός 17:48Australian Open: Οι αντίπαλοι για Τσιτσιπά και Σάκκαρη17:34Φιντάν: Υπάρχει ιστορική ευκαιρία για λύση στο Αιγαίο – Εργαζόμαστε για συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν17:20Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:06Δένδιας από τη φρεγάτα "Κίμων": Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό16:52Τραγωδία στη ΒΙΠΕ Δράμας: Εναερίτης έχασε τη ζωή του ενώ ήταν πάνω σε κολόνα16:38Ροδόπη: Νεκρός ο αγρότης που αγνοούνταν - Εντοπίστηκε στον ποταμό Λίσσο16:24Frontex: Οι παράτυπες διελεύσεις στα σύνορα της ΕΕ μειώθηκαν κατά 26% το 202516:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο