LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2022 10:34 | Ανανέωση: 29 Μαΐου 2022 10:43

Μηταράκης: Ενισχύουμε τα σύνορα στον Έβρο

Τι είπε για τους φόβους να περάσουμε ένα «θερμό καλοκαίρι», αλλά και τη στάση της αντιπολίτευσης που συντάσσεται με την τουρκική προπαγάνδα για της δήθεν επαναπροωθήσεις.  

Φράχτης - Έβρος

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε ότι η Τουρκία έχει περιθωριοποιηθεί από δική της επιλογή, γιατί αμφιταλαντεύεται μεταξύ Δύσης και Ανατολής. «Είναι η μόνη χώρα- μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έβαλε κυρώσεις στη Ρωσία και μπλοκάρει αυτή τη στιγμή την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της συμμαχίας. Αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας την απομονώνει σε ένα διεθνές περιβάλλον την ίδια στιγμή που η χώρα μας παρουσιάζεται σαν ισχυρός σύμμαχος», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένταση με την Τουρκία τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, ωστόσο σημείωσε ότι η χώρα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να φυλάει τα σύνορα της. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι το 2019 είχαμε 72.000 αφίξεις, πέρυσι είχαμε μόνο 8.500 και φέτος το πρώτο τετράμηνο είμαστε στις 3.900. «Γενικά από τη χώρα μας φεύγουν περισσότεροι μετανάστες από ό,τι έρχονται τα τελευταία 2,5 χρόνια κι έχουμε μια αποσυμφόρηση στα νησιά», επισήμανε. 

Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα μας ενισχύει τα σύνορά της στον Έβρο. «Ο παλιός φράχτης ήταν 15 χλμ., προστέθηκαν 25 χλμ. επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και ξεκινάμε τώρα να προσθέσουμε άλλα 80 χλμ. με χρηματοδότηση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ώστε να υπάρχει ένας πλήρης φράχτης. Παράλληλα, το ελληνικό λιμενικό έχει ενισχυθεί με σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, τα οποία έχουν όλη την τεχνολογία που χρειάζεται για να μπορούν να αποτρέπουν νόμιμα τις απόπειρες εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα», πρόσθεσε. 

Ωστόσο, επισήμανε ότι «όταν εμείς φυλάμε τα σύνορά μας, βλέπουμε την αντιπολίτευση να κατακρίνει τα σώματα ασφαλείας και την ευρωπαϊκή αριστερά να αναπαράγει την τουρκική προπαγάνδα περί δήθεν παράνομων επαναπροωθήσεων. Η Ελλάδα θα φυλάττει πάντα τα σύνορά της με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο». 

Ερωτηθείς αν φοβάται ένα «θερμό καλοκαίρι», ο υπουργός Μετανάστασης, απάντησε ότι «έχουμε ξαναπεράσει ξανά τέτοια ένταση και την έχουμε αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα. Η δημιουργία έντασης στο Αιγαίο δεν κάνει καλό σε κανέναν, από εκεί και πέρα όμως η χώρα μας ξέρει πως να αντιμετωπίζει της προκλήσεις».

Κατέληξε τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει επενδύσει στον εξοπλισμό στον αέρα και στη θάλασσα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε υβριδική απειλή. 

Πηγή: skai.gr


Ειδήσεις σήμερα

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων

Αποκλειστικό - καταγγελία: Νεαρή δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στη μέση του δρόμου

Καιρός: Επιδείνωση με έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ Ουκρανία συμφώνησε στο σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑΣήμερα 15:17 | Ειδήσεις

Ορισμένες λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

"Το Πρωϊνό" - Πάνος Καμμένος: Θα ξαναμπώ στην πολιτική μόνο αν υπάρξει εθνικό θέμαΣήμερα 13:54 | Ειδήσεις

«Ο Τσίπρας κατάλαβε ότι ο σκοπός μας ήταν κοινός για να γλιτώσουμε ένα αιματοκύλισμα», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικώνΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Συλλογικό μήνυμα ενότητας και δράσης κατά της έμφυλης βίας στην κοινή εκδήλωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών της 25ης Νοεμβρίου. 

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η συμμορία που έκλεβε χρηματοκιβώτια - Σχεδόν 300.000 ευρώ η λεία τουςΣήμερα 16:20 | Ειδήσεις

Τα μέλη της συμμορίας φρόντιζαν να καταστρέφουν κάμερες ασφαλείας που διέθεταν οι επιχειρήσεις και με φορητούς πομποδέκτες παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Μαρτυρία "φωτιά" βάζει στο κάδρο της δολοφονίας και άλλο άτομο17:25Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:11Κλοπή στο Λούβρο: Ακόμη 4 συλλήψεις16:57ΣΤΑΣΥ: Χωρίς νυχτερινά δρομολόγια σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ το Σάββατο16:44Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η συμμορία που έκλεβε χρηματοκιβώτια - Σχεδόν 300.000 ευρώ η λεία τους16:30Εγνατία οδός: Δραπέτης οδηγός μηχανής διακινούσε κάνναβη μαζί με την μητέρα του (εικόνες)16:16Ρωσία - Πεσκόφ: Ουδέν σχόλιο για τις συνομιλίες υπουργού Στρατού ΗΠΑ και ρωσικής αντιπροσωπείας στο Άμπου Ντάμπι16:02Λούβρο: Συνελήφθη και τέταρτο άτομο για την "κλοπή του αιώνα"15:48Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε τους γονείς της για κακοποίηση15:34Η Ουκρανία συμφώνησε στο σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ15:20Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών15:16Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας - Θέατρο Τζένη Καρέζη15:02Ενδοοικογενειακή βία εν πλω: Ξυλοκόπησε άγρια την 50χρονη σύζυγό του μέσα σε φέρι μποτ από Σαλαμίνα προς Πέραμα14:48"Το Πρωϊνό" - Πάνος Καμμένος: Θα ξαναμπώ στην πολιτική μόνο αν υπάρξει εθνικό θέμα14:34Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία ADEL14:20Αγγλία: Ποδοσφαιριστής της Έβερτον χαστούκισε συμπαίκτη του κατά την διάρκεια αγώνα (βίντεο)14:06Τζουμέρκα: Κακοκαιρία και ορμητικά νερά προκάλεσαν μερική κατάρευση σπιτιού (εικόνες)13:52Χανιά: Συνελήφθη 41χρονος για παραβάσεις που αφορούν όπλα13:38Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών: Η βία δεν είναι ποτέ ιδιωτική υπόθεση13:24Ιταλία: Ντύθηκε σαν την νεκρή μητέρα του για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξή της13:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο