LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2022 09:46

Κεραμέως για ΑΠΘ: Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο

Το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ανοίγει νέους ορίζοντες για τους φοιτητές, υπογράμμισε η Υπουργός Παιδείας.

Πρωινοί Τύποι - Νίκη Κεραμέως

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», αναφέρθηκε στο θέμα των επεισοδίων στο ΑΠΘ, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο».

Η κυρία Κεραμέως είπε ότι η Κυβέρνηση από τον πρώτο κιόλας μήνα και σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, ψήφισε νόμο με τον οποίο η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει όπου υπάρχουν παράνομες ενέργειες στα Πανεπιστήμια, με τον ίδιο τρόπο που θα επενέβαινε και σε κάθε άλλο χώρο. Αυτό γίνεται και στο ΑΠΘ, όπου επιτέλους τερματίστηκε μια κατάληψη που κρατούσε εδώ και 34 χρόνια και στη θέση αυτή θα γίνει μια βιβλιοθήκη.

Παραμένοντας στο ίδιο θέμα, η κυρία Κεραμέως είπε ότι τα επεισόδια στο ΑΠΘ είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, ενώ πριν λίγα χρόνια αυτό ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο και δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να  ξεριζώσει κάθε φαινόμενο παραβατικότητας στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Μιλώντας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη στα Επαγγελματικά και την Παρασκευή στα Γενικά Λύκεια, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Σε ότι αφορά το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η κυρία Κεραμέως είπε ότι «ανοίγουν νέους ορίζοντες για τους φοιτητές».

Ανέφερε ως παράδειγμα  ότι ένα φοιτητής της Νομικής θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παρακολουθήσει μαθήματα πληροφορικής κι αυτό θα αποτυπώνεται στο πτυχία του. Και βέβαια αν θέλει να παρακολουθήσει και όλα τα μαθήματα της Πληροφορικής και να πάριε πτυχίο μπορεί αν το κάνει δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις. Συμπλήρωσε δε ότι στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν και μια σειρά άλλων προβλέψεων όπως η συνεργασία ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, το εσωτερικό Erasmus κ.α, που αναβαθμίζουν τις δυνατότητες για κάθε φοιτητή.

Τέλος κι αναφερόμενη στις φοιτητικές παρατάξεις, είπε ότι με το νέο νομοσχέδιο οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα συμβούλια και τα όργανα των Πανεπιστημίων, ενώ η εκλογή τους θα γίνεται με ψηφοφορία μέσω ενιαίου ψηφοδελτίου.

Ειδήσεις σήμερα

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων

Αποκλειστικό - καταγγελία: Νεαρή δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στη μέση του δρόμου

Καιρός: Επιδείνωση με έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφηΣήμερα 21:25 | Ειδήσεις

Μια εκ των αερομαχιών, οδήγησε σε εμπλοκή τουρκικού μαχητικού, που υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή προς τα τουρκικά παράλια.

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την ΚυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν στον ΑΝΤ1 οτι η ευθύνη βρίσκεται στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αργησε με την επεξεργασία του αρχείου.

Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι: Με εισιτήριο η επίσκεψη από τον Φεβρουάριο23:59Σέρρες: Σύλληψη 62χρονου καθηγητή για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια23:44Απάντηση με... προπόνηση για τον Ολυμπιακό 23:30Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:16Πτολεμαϊδα: Πώς ο σκύλος “Bongo”… “ξετρύπωσε” σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε κτήμα 60χρονου23:02Νέα πρόκληση Μιτσκόσκι: Για μένα το όνομα “Μακεδονία” είναι ιερό22:48Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε χωράφι (εικόνες)22:47Ελλάδα – Αρμενία: Υπεγράφη σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας22:33Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο22:19Ελληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη22:05Παναθηναϊκός: "Μέσα" για το ματς με τον ΠΑΟΚ, Σφιντέρσκι, Τουμπά – Πρόλαβε τη θλάση ο Πάντοβιτς21:51Υπόθεση "Πελικό" στη Γερμανία: Ένοχος άνδρας που νάρκωνε και κατέγραφε τον βιασμό της συζύγου του21:37Πούτιν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία21:23Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS21:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:55Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την Κυβέρνηση20:41Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο