LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2022 09:46

Κεραμέως για ΑΠΘ: Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο

Το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ανοίγει νέους ορίζοντες για τους φοιτητές, υπογράμμισε η Υπουργός Παιδείας.

Πρωινοί Τύποι - Νίκη Κεραμέως

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», αναφέρθηκε στο θέμα των επεισοδίων στο ΑΠΘ, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο».

Η κυρία Κεραμέως είπε ότι η Κυβέρνηση από τον πρώτο κιόλας μήνα και σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, ψήφισε νόμο με τον οποίο η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει όπου υπάρχουν παράνομες ενέργειες στα Πανεπιστήμια, με τον ίδιο τρόπο που θα επενέβαινε και σε κάθε άλλο χώρο. Αυτό γίνεται και στο ΑΠΘ, όπου επιτέλους τερματίστηκε μια κατάληψη που κρατούσε εδώ και 34 χρόνια και στη θέση αυτή θα γίνει μια βιβλιοθήκη.

Παραμένοντας στο ίδιο θέμα, η κυρία Κεραμέως είπε ότι τα επεισόδια στο ΑΠΘ είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, ενώ πριν λίγα χρόνια αυτό ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο και δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να  ξεριζώσει κάθε φαινόμενο παραβατικότητας στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Μιλώντας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη στα Επαγγελματικά και την Παρασκευή στα Γενικά Λύκεια, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Σε ότι αφορά το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η κυρία Κεραμέως είπε ότι «ανοίγουν νέους ορίζοντες για τους φοιτητές».

Ανέφερε ως παράδειγμα  ότι ένα φοιτητής της Νομικής θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παρακολουθήσει μαθήματα πληροφορικής κι αυτό θα αποτυπώνεται στο πτυχία του. Και βέβαια αν θέλει να παρακολουθήσει και όλα τα μαθήματα της Πληροφορικής και να πάριε πτυχίο μπορεί αν το κάνει δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις. Συμπλήρωσε δε ότι στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν και μια σειρά άλλων προβλέψεων όπως η συνεργασία ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, το εσωτερικό Erasmus κ.α, που αναβαθμίζουν τις δυνατότητες για κάθε φοιτητή.

Τέλος κι αναφερόμενη στις φοιτητικές παρατάξεις, είπε ότι με το νέο νομοσχέδιο οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα συμβούλια και τα όργανα των Πανεπιστημίων, ενώ η εκλογή τους θα γίνεται με ψηφοφορία μέσω ενιαίου ψηφοδελτίου.

Ειδήσεις σήμερα

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων

Αποκλειστικό - καταγγελία: Νεαρή δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στη μέση του δρόμου

Καιρός: Επιδείνωση με έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε παραπάνω από 1 εκατ. ενοικιαστέςΣήμερα 12:41 | Ειδήσεις

«Μειώνουμε τον φόρο στις μικρές ιδιοκτησίες ενώ μειώνουμε στο 50% και καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ σε χωριά κάτω από 1.500 κατοίκους και μειώνουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική καλεί ξανά τον "Φραπέ" – Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευσηΣήμερα 10:36 | Ειδήσεις

 Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ξυλούρης είχε αρνηθεί προ ημερών να προσέλθει για κατάθεση, επικαλούμενος το δικαίωμα στη σιωπή. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε 10 περιοχές – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥΣήμερα 12:31 | Ειδήσεις

Αυτές τις περιοχές θα πλήξει σήμερα και αύριο η κακοκαιρία Adel.

Αττική: Συνελήφθησαν με 481 πίνακες - Οι περισσότεροι ήταν πλαστοί (εικόνες)Σήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Μεταξύ των πινάκων, εντοπίστηκαν και πλαστά έργα γνωστού Έλληνα ζωγράφου, του οποίου τα αντίστοιχα γνήσια έργα έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για τα χαμένα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας15:10Λίβερπουλ: Ένοχος δήλωσε δράστης που έπεσε με ΙΧ σε πλήθος φιλάθλων που πανηγύριζε την κατάκτηση της Premier League14:56Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με εκδήλωση στο Σύνταγμα14:42Κικίλιας: Διπλασιάζουμε το επίδομα ανεργίας των ναυτικών και διευρύνουμε τους δικαιούχους14:28Ρωσία: Κλείνει το τελευταίο προξενείο της Πολωνίας στην χώρα14:14Νέα έκτακτη στήριξη 56 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους που επλήγησαν από ευλογιά και πανώλη14:00"Μένουμε ενημερωμένοι": Καμπάνια της ΕΛΑΣ για τις απάτες κατά ηλικιωμένων (βίντεο)13:46Η συμφωνία Κύπρου - Λιβάνου για οριοθέτηση ΑΟΖ προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία13:32Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε 10 περιοχές – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ13:18Αγρότες: Στήνουν μπλόκο στον Ε-65 την Κυριακή13:04Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε παραπάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές12:49Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς σε ουρανοξύστες - Τρεις συλλήψεις (εικόνες)12:35Πάπας Λέων: Έφτασε στην Τουρκία - Το απόγευμα η συνάντηση με τον Ερντογάν12:21Τζουμέρκα: Η κακοκαιρία προκάλεσε κατάρρευση εδάφους 50 μέτρα από οικισμό (εικόνες)12:07Αυστραλία: Επίθεση καρχαρία - Νεκρή μια 20χρονη11:53Παναθηναϊκός: Πρόστιμα από την UEFA για τους αγώνες με Φέγενορντ και Γκόου Αχέντ Ιγκλς11:39Στο "κόκκινο" η λειψυδρία στην Αττική11:25Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών11:11ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική καλεί ξανά τον "Φραπέ" – Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευση10:57Αττική: Συνελήφθησαν δύο άνδρες με 481 πίνακες - Οι περισσότεροι ήταν πλαστοί (εικόνες)10:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο