LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Μαΐου 2022 22:42

Βορίδης - Μπακογιάννης για Δημοτική Αστυνομία: Νέο πλαίσιο με διευρυμένες αρμοδιότητες

Σε στρατηγική συμφωνία για την αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας συμφώνησαν το υπουργείο Εσωτερικών και ο Δήμος Αθηναίων.

Συνάντηση Βορίδη - ΜπακογιάννηΣε στρατηγική συμφωνία για την αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας συμφώνησαν το υπουργείο Εσωτερικών και ο Δήμος Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης συμφώνησαν σε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Δημοτικής Αστυνομίας, που θα συνοδεύεται από νέες και διευρυμένες αρμοδιότητες και ενίσχυση της στελέχωσής της.

Αμφότεροι συμφώνησαν ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί η καταπολέμηση της παραβατικότητας στις γειτονιές και υπογράμμισαν ότι στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται αλλαγή του παρωχημένου μοντέλου αστυνόμευσης των πόλεων που ισχύει σήμερα, με μετάβαση σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό μοντέλο κοινοτικής αστυνόμευσης, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις.

Συνάντηση Βορίδη - Μπακογιάννη

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε στρατηγική συμφωνία για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Δημοτικής Αστυνομίας το οποίο θα συνοδεύεται από νέες και διευρυμένες αρμοδιότητες με ταυτόχρονη ενίσχυση της στελέχωσης και τη δημιουργία ενός νέου προφίλ υπέρ της προάσπισης της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην οποία παρέστη και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Βασίλης Κορομάντζος αναγνωρίστηκε η συνεχής προσπάθεια που καταβάλλεται από τους δημοτικούς αστυνομικούς της πρωτεύουσας προκειμένου να διατηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης χωρίς όμως να διαθέτουν επαρκή δύναμη και τις αναγκαίες αρμοδιότητες.

Παράλληλα, στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού που αφορούν στην εν γένει στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Συνάντηση Βορίδη - Μπακογιάννη

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι:

«Η αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας έχει στόχο να ικανοποιήσει την κοινωνική προσδοκία των Ελλήνων πολιτών για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε κάθε γειτονιά. Μία σύγχρονη Δημοτική Αστυνομία θα συνδράμει ουσιαστικά το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην καταπολέμηση της παραβατικότητας. Συμφωνήσαμε σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη τη στρατηγική κατεύθυνση και στηριζόμενοι στην ήδη πραγματοποιηθείσα εργασία της Επιτροπής θα προχωρήσουμε στη διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου. Το Υπουργείο Εσωτερικών θα σταθεί αρωγός, με κάθε τρόπο, σε όλα τα βήματα αυτής της προσπάθειας».

«Η Αθήνα έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό μοντέλο αστυνόμευσης, αυτό της αυτοτελούς κοινοτικής αστυνόμευσης, στο οποίο ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας μπορεί να είναι όχι απλά συμπληρωματικός, αλλά καταλυτικός. Αυτό, μπορεί να συμβεί μόνο εφόσον ενισχυθεί αριθμητικά και αποκτήσει νέες αρμοδιότητες. Ηδη τα στελέχη της υπερβαίνουν καθημερινά τις δυνάμεις τους. Βεβαίως, η Δημοτική Αστυνομία δε μπορεί να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία, μπορεί όμως, να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας που εντοπίζεται ως καθημερινό φαινόμενο στην πόλη και ταλαιπωρεί τους Αθηναίους και τους επισκέπτες. Έθεσα σήμερα στον φίλο Υπουργό όλες τις παραμέτρους του ζητήματος και είναι κοινή μας πεποίθηση ότι μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα στα αναγκαία βήματα» ανέφερε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ειδήσεις σήμερα:

Δήλεσι: “Πέρασε με το αυτοκίνητο από πάνω μου, επειδή της είπα να χωρίσουμε” (βίντεο)

Ουκρανία: Ισόβια σε Ρώσο στρατιώτη για εγκλήματα πολέμου

Ευλογιά των πιθήκων - Τζανάκης: ατομική υγιεινή και καλό ψήσιμο στο κρέας! (βίντεο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Η Εφές "πλήγωσε" τους ερυθρόλευκους στο ΣΕΦ23:59Στη ΓΑΔΑ ο ανιψιός του 68χρονου από το διπλό φονικό της Φοινικούντας23:45Επεισοδιακό άλκοτεστ στη Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός αντί να φυσήξει… ρούφαγε23:30Γαλλία: Ο Λεκορνί "παγώνει" τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ως το 202823:15Εγκαινιάστηκε το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία»23:00Τελεσίγραφο Τραμπ: Εάν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί μόνη της, θα την αφοπλίσουμε εμείς22:45Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου22:30Στρατηγός Κ.Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η μεγάλη εικόνα είναι ο ανασχηματισμός της Μέσης Ανατολής22:15Ζελένσκι: Αφαίρεσε την ουκρανική υπηκοότητα του επί 11 χρόνια δημάρχου της Οδησσού22:00Λάρισα: Έκλεισε την επιχείρηση του και καλλιεργούσε χασισόδεντρα21:45Τραμπ: Η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα ξεκινάει τώρα21:30ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 202621:16Βέλγιο: Εθνική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας – Παραπάνω από 100.000 διαδηλωτές στις Βρυξέλλες (εικόνες)21:02Δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφής των φοιτητών20:48Τρόμος στα Βριλήσσια: Βγήκε στον δρόμο με το τσεκούρι (βίντεο)20:34Τροχαίο στη Λαμία: Τραυματισμός οδηγού μετά την εκτροπή νταλίκας20:20Θεσσαλονίκη: Νηπιαγωγός καταδικάστηκε για έκθεση – Τετράχρονο παιδί ξέφυγε από την τάξη της και βρέθηκε στο δρόμο20:06Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:52Ισραήλ: Η Χαμάς θα παραδώσει απόψε άλλους τέσσερις νεκρούς ομήρους19:37Τραγωδία στη Ρόδο – Νεκροί μετανάστες, μετά την ανατροπή ταχύπλοου19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο