LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2022 21:35 | Ανανέωση: 22 Μαΐου 2022 21:42

Ευλογιά των πιθήκων: Τι “δείχνει” το πρώτο δείγμα από το πιθανό κρούσμα

Στο "Αττικόν" νοσηλεύεται ο 29χρονος. Τι έδειξε ο έλεγχος. H ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Κεφαλονιά - ευλογιά των πιθήκων

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Ευρώπη, μετά από τα κρούσματα Ευλογιάς των πιθήκων που έχουν εντοπιστεί. 

Το απόγευμα του Σαββάτου, εντοπίστηκε στη χώρα μας το πρώτο πιθανό κρούσμα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα αποτελέσματα από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον νεαρό που νοσηλεύεται στο Αττικόν, δείχνουν ότι νοσεί με ανεμοβλογιά.

Σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς πιθήκων (monkeypox) ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς.

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

"Σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ δεν ανιχνεύθηκε ιός Ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της Ανεμοβλογιάς (varicella - chickenpox). Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Αναφοράς (Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ) για Ευλογιά και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.
Ο ιός της Ανεμοβλογιάς παρότι περιλαμβάνει το συνθετικό -pox είναι διαφορετικός από τον ιούς που προκαλούν Ευλογιά ή Ευλογιά των πιθήκων. Υπάρχει συνάφεια αναφορικά με τα συμπτώματα και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων που προκαλούνται από την Ανεμοβλογιά και την Ευλογιά, Ευλογιά των πιθήκων.
Η Ευλογιά έχει εκριζωθεί από τον ανθρώπινο πληθυσμό από το 1980 ενώ η Ανεμοβλογιά αποτελεί μια συχνή νόσο που προκαλεί περίπου 4 εκατομμμύρια λοιμώξεις σε παιδιά. Για την Ανεμοβλογιά υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο και προκαλεί ηπιότερη νόσο από την Ευλογιά."

Ειδήσεις σήμερα:

Χτύπησε την έγκυο γυναίκα του και έχασε ένα από τα δίδυμα

Φονική παράσυρση ποδηλάτη: Φυλάκιση χωρίς δίκη για τον άνδρα που τον εγκατέλειψε

Απάτη: “πήραν” 68000 ευρώ από λογαριασμό, χωρίς να “ενοχλήσουν” τον κάτοχο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κάλας: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ΕΕ13:48Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, συγκάλεσε Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου13:34Κυρανάκης: Τα τρόλεϊ υπηρέτησαν αποτελεσματικά την Αττική για πάνω από μισό αιώνα13:20Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία13:06Λαμία: Πλημμύρες στον Δομακό- Διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης12:52Τρόμος για 42χρονο στην Θεσσαλονίκη- Τον χτύπησαν και τον απείλησαν για να αποσύρει μήνυση12:38Νότια Αφρική: 11 Νεκροί από ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο12:24Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας: Τρομακτικό τροχαίο λόγω κακοκαιρίας - Οδηγός έχασε τον έλεγχο ΙΧ (Βίντεο)12:10Θεσσαλονίκη: Μέχρι πότε θα λειτουργεί η γραμμή Μ1 11:56Παναθηναϊκός: Πιθανή η επανένωση Μπενίτεθ-Κυργιάκου11:42Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην Αθηνών - Σουνίου μετά από πτώση βράχων11:28Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Λάρισα-Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα11:14Άγιος Νικόλαος: Ο προστάτης των θαλασσών και τα θαύματα11:00ΕΜΥ - Byron: Βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι σε ανατολική και νότια Ελλάδα10:46Στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες10:32Δένδιας: Δημιουργούμε το πιο ισχυρό Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδας10:18Αίγινα: 82χρονος βρέθηκε σε παραλία χωρίς τις αισθήσεις του10:04Missing alert για την εξαφάνιση 36χρονου09:50Κακοκαιρία Byron: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί09:36Σεισμός 4.3 ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας09:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο