LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2022 16:15

Eurogroup - Ecofin: “Κλειδώνει” η δημοσιονομική χαλάρωση για το 2023;

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν οι υποβληθείσες υποψηφιότητες για τη θέση του  διευθυντή του ESM. Στις Βρυξέλλες ο Σταϊκούρας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Ειδικότερα, αύριο θα λάβει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές εξελίξεις με βάση τις Εαρινές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το Eurogroup, στηριζόμενο στις επικαιροποιημένες οικονομικές προοπτικές, θα συζητήσει την κατάλληλη πολιτική αντίδραση, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις, με έμφαση στις δημοσιονομικές πολιτικές.

Θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις υποβληθείσες υποψηφιότητες για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και ενημέρωση για τις γνώμες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τα επικαιροποιημένα προσχέδια προϋπολογισμού της Γερμανίας και της Πορτογαλίας.

Στη συνέχεια, το Eurogroup θα συνεδριάσει με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου να συζητήσει το σχέδιο προγράμματος εργασιών για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης.

Πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Τσέχο ομόλογό του Zbynek Stanjura, ενόψει της Τσεχικής Προεδρίας της Ε.Ε. το β΄ εξάμηνο του 2022.

Την Τρίτη, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τις οικονομικές και δημοσιονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά τη στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία.

Το Ecofin αναμένεται επίσης να καθορίσει τη θέση του (γενική προσέγγιση) όσον αφορά στον αναθεωρημένο κανονισμό για τα ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια. Ο κανονισμός αυτός θεσπίζει ενιαίους κανόνες για την αδειοδότηση, τις επενδυτικές πολιτικές και τους όρους λειτουργίας των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των τμημάτων τους που διατίθενται στην Ένωση ως ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια (ΕΜΕΚ). Σκοπός του είναι η συγκέντρωση και διοχέτευση κεφαλαίων σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, σύμφωνα με τον στόχο της έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Τέλος, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν σχετικά με τη συνέχεια που θα δοθεί στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G20.

Ειδήσεις σήμερα:

Χτύπησε την έγκυο γυναίκα του και έχασε ένα από τα δίδυμα

Φονική παράσυρση ποδηλάτη: Φυλάκιση χωρίς δίκη για τον άνδρα που τον εγκατέλειψε

Απάτη: “πήραν” 68000 ευρώ από λογαριασμό, χωρίς να “ενοχλήσουν” τον κάτοχο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαSPECIAL EDITION: Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00Σήμερα 09:37 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε τη μετάδοση συνέντευξης του πρώην Πρωθυπουργού, στην οποία μιλάει για όλους και για όλα.

Τροχαίο έξω από τον Προαστιακό Παιανίας – Κάντζας: Αυτοκίνητο ανετράπη, μετά από σύγκρουση με σταθμευμένο όχημαΣήμερα 10:01 | Ειδήσεις

Η Τροχαία έφτασε άμεσα στο σημείο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών του ατυχήματος.

Η κτηνοτρόφος που έχασε 600 πρόβατα στο "Καλημέρα Ελλάδα" - Η ευλογιά δεν ήρθε από το Θεό, μας την έφερανΣήμερα 09:11 | Ειδήσεις

«Δεν γινόταν έλεγχοι στα σύνορα, έρχονταν όλα τα παράνομα ζώα που ήταν άρρωστα».

Κίλι Σφακιανάκη: Η επιθυμία να αποτεφρωθεί, το σημείωμα και τα τραγούδια που θα ακουστούν στο τελευταίο "αντίο"Σήμερα 10:30 | Ειδήσεις

Ο υπάλληλος του γραφείου τελετών που έχει αναλάβει τη διαδικασία, μίλησε στην εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΠΟΕΣΥ11:30Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης απόψε στο Μάλμε11:22Κίλι Σφακιανάκη: Η επιθυμία να αποτεφρωθεί, το σημείωμα και τα τραγούδια που θα ακουστούν στο τελευταίο "αντίο"11:08Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ηλικιωμένη που επιχείρησε με βενζίνη να βάλει φωτιά στο σπίτι του γείτονα της10:54Βρέθηκε σορός άνδρα ανοιχτά της Γαύδου10:40Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια10:26Τροχαίο έξω από τον Προαστιακό Παιανίας - Κάντζας: Αυτοκίνητο ανετράπη, μετά από σύγκρουση με σταθμευμένο όχημα10:12Πάνος Ρούτσι στο "Πρωινό": Δε νομίζω να υποστήριζα ένα κίνημα που θα προέδρευε η Μαρία Καρυστιανού09:58SPECIAL EDITION: Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:0009:44Η κτηνοτρόφος που έχασε 600 πρόβατα στο "Καλημέρα Ελλάδα" - Η ευλογιά δεν ήρθε από το Θεό, μας την έφεραν09:30Η Ελλάδα στο επίκεντρο των ευρωατλαντικών ενεργειακών σχέσεων09:16Νέα άφιξη μεταναστών στην Ιεράπετρα09:02Λύτρας - Καλημέρα Ελλάδα: Δεν έχει αποδειχθεί από το βίντεο ότι είναι ο 39χρονος που πυροβολεί08:4848ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών08:34Βρετανία: Δύο κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν…κατά λάθος08:20Θεσσαλονίκη: Έκλεψε κουκούλα από ΙΧ, αλλά εντοπίστηκε από... GPS08:06UEFA Europa League: Με κεκτημένη ταχύτητα ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις07:52Formula 1: Το 21ο Grand Prix στη Βραζιλία έρχεται την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, στις 19:00 ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+07:38Φιλιππίνες: 140 νεκροί εξαιτίας του τυφώνα Καλμάγκι07:24Γάζα: Ο ΠΟΥ ετοιμάζει εκστρατεία εμβολιασμού 44.000 παιδιών07:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο