LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2022 11:39

Κουρτουλμούς: Χάρη στην Τουρκία... καταχειροκρότησαν τον Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Την δική του εξήγηση προσπαθεί να δώσει ο Νουμάν Κουρτλουμούς, θέλοντας μάλλον να "κατευνάσει" τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Νουμάν Κουρτουλμούς - Αντιπρόεδρος Τουρκίας
Πιστεύουμε ότι ίσως ως αντίδραση απέναντι στην στάση της Τουρκίας στο θέμα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να καταχειροκροτήθηκε στις ΗΠΑ τόσο πολύ ο Έλληνας Πρωθυπουργός, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Νουμάν Κουρτουλμούς.

Σε δηλώσεις του CNN Turk, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, ο Νουμάν Κουρτουλμους είπε «δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε ποιος θα χειροκροτήσει ποιον για πόσα λεπτά στο Κογκρέσο. Αφού σηκώθηκαν και χειροκρότησαν, καλή τύχη, δεν υπάρχει τίποτα να πούμε γι 'αυτό». 

«Αλλά η εξωτερική πολιτική συζητείται στο πλαίσιο πραγματικών συνθηκών και δυνατοτήτων. Η συνεχής συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι η εξής: Υπάρχουν προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας εδώ και χρόνια; Υπάρχει το ζήτημα του Αιγαίου, του Κυπριακού και άλλα θέματα... Αλλά αυτά τα προβλήματα δεν είναι άλυτα αν διατηρήσουμε την άμεση επαφή μας και ακολουθήσουμε μια γραμμή που μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά μας με διαπραγμάτευση και αμοιβαία συναίνεση και όχι βάζοντας τρίτες χώρες στη μέση».

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι ιστορικά, αν εξετάσεις κανείς τις τουρκοελληνικές σχέσεις, οι περίοδοι που εμφανίστηκαν οι εντάσεις στις σχέσεις αυτές ήταν οι περίοδοι που η Ελλάδα έγινε ‘το κακομαθημένο’ παιδί ορισμένων χωρών.

«Στην αμερικανική κοινή γνώμη, ειδικά αυτή την τελευταία περίοδο, κατά την οποία η Τουρκία έθεσε τις επιφυλάξεις της στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ίσως να συνέβαλε και αυτή η ψυχολογία. Πιστεύουμε ότι ίσως ως αντίδραση απέναντι στην στάση της Τουρκίας να καταχειροκροτήθηκε τόσο πολύ ο Έλληνας Πρωθυπουργός», υποστήριξε ο Νουμάν Κουρτουλμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαουδική Αραβία: πρώτη πτήση με πλήρωμα μόνο γυναίκες (εικόνες)

Αδαμάντιος Μαντής: Η μητέρα του νεκρού πολίστα ζητά αυστηρότερες ποινές (βίντεο)

Αγία Μαρίνα: Ακυβέρνητο σκάφος σκόρπισε τρόμο και στην ακτή (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η SpaceX εκτόξευσε ένα αμερικανικό διαστημικό μη επανδρωμένο στρατιωτικό αεροσκάφος11:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος έπειτα από καταγγελία για βιασμό 14χρονης10:45Γρεβενά: Σε εξέλιξη η φωτιά στην τοποθεσία Κακοπλεύρι της δημοτικής ενότητας Περιβολίου10:31Φωτιά στο Παρανέστι Δράμας10:17Ιωάννινα: Κορμός οξιάς καταπλάκωσε ξυλοκόπο10:03Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ μετακομίζει από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ09:48Βολός: Μηχανάκι παρέσυρε 8χρονο - Αναζητείται ο οδηγός09:34Ρόδος: Αγρια επίθεση σε δύο νεαρούς τουρίστες από έξι αγνώστους έξω από μπαρ09:20Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 198 χιλιόμετρα στην Αθηνών - Λαμίας - Τον σταμάτησαν και του πήραν το δίπλωμα09:04Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ μοίρασε πίτσες και μπέργκερ σε στρατιωτικούς κι αστυνομικούς08:50ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου08:35Τι καιρό θα κάνει σήμερα Παρασκευή08:20Έκτακτα μέτρα με εντολή Γ. Κεφαλογιάννη αύριο και σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός23:59Ριέκα – ΠΑΟΚ: Έχασε… αλλά δεν χάθηκε ο “Δικέφαλος”23:47Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί νοσοκομεία και ΜΚΟ να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα23:35Παναθηναϊκός – Σάμσουνσπορ: Νίκη με ανατροπή για το “τριφύλλι”23:21Άντερλεχτ – ΑΕΚ: Η “Ένωση” έμεινε… όρθια στις Βρυξέλλες23:07Τραμπ: Θα βγω περιπολία στην Ουάσιγκτον με την Αστυνομία και τον στρατό22:53Το Σάββατο η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου22:40Τρίκαλα: Οδηγός ΙΧ παρέσυρε άνθρωπο σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον εγκατέλειψε22:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο