LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2022 10:29

Αδαμάντιος Μαντής: Η μητέρα του νεκρού πολίστα ζητά αυστηρότερες ποινές (βίντεο)

Τι λέει η μητέρα του άτυχου 21χρονου, που έχασε την ζωή του στην άσφαλτο, για το νομικό πλαίσιο που δεν προβλέπει ουσιαστικές κυρώσεις σε υπαίτιους τροχαίων δυστυχημάτων από αμέλεια.

Αδαμάντιος Μαντής - Πρωινοί Τύποι

Θλίψη στο πανελλήνιο είχε προκαλέσει ο θάνατος του 21χρονου πολίστα Αδαμάντιου Μαντή, ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Ελληνικού.

Ο άτυχος νεαρός σταμάτησε στην άκρη λωρίδα του δρόμου, όταν άκουσε έναν περίεργο θόρυβο στο αυτοκίνητο του. Ο 21χρονος Αδαμάντιος Μαντής άνοιξε την πόρτα για να κατέβει από το αυτοκίνητο και τον παρέσυρε διερχόμενο όχημα. 

Η μητέρα του αδικοχαμένου πολίστα, δια μέσου του δικηγόρου της Γιάννη Μαρακάκη, ζητάει να γίνει κακούργημα η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η παραβίαση STOP, αλλά και η οδήγηση πάνω από το όριο ταχύτητας εντός του αστικού ιστού.

Βασικός στόχος είναι με αυτήν την αλλαγή, τόσο οι εισαγγελείς όσο και οι δικαστές να μην μπορούν να δώσουν αναστολή για τα παραπάνω αδικήματα.

Αδαμάντιος Μαντής - πολίστας

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, ο Γιάννης Μαρακάκης τόνισε πως «υποφέρει η Ελλάδα από ατιμωρησία και συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο, καθώς το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει, δεν εφαρμόζεται».

«Άνθρωποι που από αμέλεια, ας το πούμε έτσι, αφαιρούν την ζωή ενός ανθρώπου σε τροχαίο, δεν οδηγούνται στην φυλακή. Διστάζουν εισαγγελείς και δικαστές να ασκήσουν ποινικές διώξεις για κακούργημα, ακόμη και στις λίγες περιπτώσεις που προβλέπεται, όπως για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, για επικίνδυνη οδήγηση με ελιγμούς ή κυκλοφορία σε αντίθετο ρεύμα ή ανάποδα σε μονόδρομο. Ακόμη και όταν γίνεται, δίνεται αναστολή. Δεν υπάρχει φυλάκιση ούτε για έναν μήνα και την άλλη μέρα μπαίνουν στο καινούριο αυτοκίνητο τους και βγαίνουν πάλι στον δρόμο», είπε ο ποινικολόγος, υπενθυμίζοντας πως το 85% των θανατηφόρων τροχαίων αφορούν παραβίαση κόκκινου σηματοδότη είτε παραβίαση STOP είτε υπερβολική ταχύτητα. 

Από την δική της πλευρά, η Κατερίνα Τζιάλλα, μητέρα του άτυχου 21χρονου πολίστα, τόνισε πως έχει ξεκινήσει εκστρατεία για αλλαγή του νόμου για όσους προκαλούν θανατηφόρα τροχαία λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

«Αρχικώς μου δεν ελάμβανα καμία απάντηση στις επιστολές που έστειλα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Αργότερα συναντήθηκα με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος έκπληκτος είδε όπως μας ανέφερε, πως σε οδηγό που προκαλεί θανατηφόρο τροχαίο δεν έχει καν αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης και κυκλοφορεί ελεύθερος οδηγώντας», είπε η χαροκαμένη μητέρα, προσθέτοντας πως όλα αυτά συμβαίνουν, «ενώ εμείς βιώνουμε τον χαμό του ανθρώπου μας και υπάρχουν και παράπλευρες συνέπειες για τις οικογένειες που μένουν πίσω». 

Αυτό που ζητάμε είπε η μητέρα του 21χρονου, εγώ και συγγενείς νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα υπό ανάλογες συνθήκες, είναι να διευρυνθούν οι περιπτώσεις που δεν χορηγείται αναστολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης: “Τέλος” οι εκκρεμείς συντάξεις το καλοκαίρι - Αύξηση σε συντάξεις και κατώτατο μισθό

Ρούλα Πισπιρίγκου: η αίτηση αποφυλάκισης, το φιαλίδιο με αίμα και η εκταφή της Μαλένας

Ευλογιά των πιθήκων: Στο “Αττικόν” το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊόΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Παγκόσμια, «τεράστια ανησυχία» για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο