LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2022 07:01 | Ανανέωση: 22 Μαΐου 2022 07:06

Ευλογιά των πιθήκων: Στο “Αττικόν” το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα (εικόνες)

Ο άνδρας και η σύντροφος του μεταφέρθηκαν την νύχτα, με κάψουλες αρνητικής πίεσης. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την κατάσταση τους. Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναλαμβάνει τα περιστατικά.

Κεφαλονιά - ευλογιά των πιθήκων

Λίγο μετά τις 23.00 του Σαββάτου προσγειώθηκε C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, για να παραλάβει τον Βρετανό που διαγνώσθηκε με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογιά των πιθήκων, αλλά και την σύντροφο του, που παραμένει ασυμπτωματική. 

Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμενες κάψουλες μεταφοράς και απομόνωσης «EpiShuttle», που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά την μεταφορά του ασθενούς. 

Μαζί με τους δυο Βρετανούς έγινε και διακομιδή Καρδιολογικού περιστατικού, που ήταν επείγον να διακομισθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

Κεφαλονιά - ευλογιά των πιθήκων

Κεφαλονιά - ευλογιά των πιθήκων

Κεφαλονιά - ευλογιά των πιθήκων

Κεφαλονιά - ευλογιά των πιθήκων

(πηγή εικόνων: kefaloniapress.gr)

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι Ρουμανικής εθνικότητας ο οποίος ζει στην Ελλάδα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα διαβιεί στο Λονδίνο. Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά, μαζί με τη φίλη του. Η φίλη του είναι ασυμπτωματική, ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας. 

Το ζευγάρι έφθασε γύρω στις 02:30-03:00 τη νύχτα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου παρελήφθη από την ομάδα συνεργατών Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων που θα ασχοληθούν με το πρώτο ύποπτο περιστατικό της νόσου που εμφανίστηκε στην Ελλάδα. 

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιανακός, ο 29χρονος ασθενής, που μεταφέρθηκε με την κάψουλα αρνητικής πίεσης, έχει έντονη συμπτωματολογία, έχει έντονα εξανθήματα και νοσηλεύεται στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. 


Η σύντροφος του είναι ασυμπτωματική και νοσηλεύεται στην Κλινική Λοιμώξεων και επίσης παρακολουθείται από τον Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα του, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, ο οποίος σημείωσε πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί πανικός στον πληθυσμό. 

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που θα επιβεβαιώσουν αν πρόκειται για κρούσμα της ευλογιάς ή για «απλή» ανεμοβλογιά ή για οτιδήποτε άλλο, αναμένεται να βγουν την Δευτέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Rapid test δωρεάν την Κυριακή σε 44 σημεία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική για την Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Καναδάς: κακοκαιρία με νεκρούς και τεράστια προβλήματα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκαΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «απαράδεκτες αξιώσεις» της Τουρκίας με το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 και δεν έχουν αποσυρθεί. 

Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοίΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα επεξεργασίας και χρηματικά ποσά.

Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-ΚορίνθουΣήμερα 15:48 | Ειδήσεις

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του ενός οχήματος, για την απεγκλώβιση του οποίου χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της ΛατινοπούλουΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Τι κατασχέθηκε από σπίτι των συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου16:02Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία15:48Γερμανία: Η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία αποφασίστηκε λόγω των "ρωσικών και κινεζικών απειλών"15:34Ο Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε.15:20Missing Alert για την εξαφάνιση δύο 15χρονων αγοριών15:06Ο χειμώνας παίζει κρυφτούλι14:52Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου: Στο επίκεντρο της συζήτησης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Ιράν14:38Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα14:24Κρήτη: Νεαρή γιατρός παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας14:10Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;13:56Τουσκ: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία13:42Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο13:28Γεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα13:14Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί13:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για κλοπή αρωμάτων από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»12:46Ιαπωνία: Διεκόπη η ηλεκτροδότηση στις σιδηροδρομικές γραμμές του Τόκιο 12:34ΔΥΠΑ: Δημιουργείται νέο πρόγραμμα με 10.000 νέες θέσεις εργασίας για άνεργες γυναίκες12:20Στο αυτόφωρο για επικίνδυνη οδήγηση η 24χρονη που προσέκρουσε σε 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη12:06Η Ρωσία κατηγορεί τη Δανία ότι έχει υιοθετήσει συγκρουσιακή προσέγγιση στη Γροιλανδία11:52Άγιος Δημήτριος: Εξιχνιάσθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα έξω από κατάστημα εστίασης (εικόνες)11:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο