LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2022 09:16

Βαγγέλης Παπαθανασίου: η ΜΕΘ, η Αργώ και το παράπονο για την γενέτειρα του (βίντεο)

Τι αποκάλυψε η ανιψιά του συνθέτη, Ελένη Παπαθανασίου για το τελευταίο διάστημα της ζωής του και τους λόγους για τους οποίους είχε 15 χρόνια να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Bαγγέλης Παπαθανασίου

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η ανιψιά του, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, Ελένη Παπαθανασίου, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου «νοσηλευόταν αρκετούς μήνες στην Εντατική από τον κορονοϊό και από τον κορονοϊό έφυγε δυστυχώς».

Όπως είπε για τον θείο της, με τον οποίο μοιάζουν φυσιογνωμικά, «είναι μια απώλεια για όλον τον κόσμο. Τα γνώρισε όλα στην ζωή του. Τιμήθηκε όσο κανείς σε όλον τον πλανήτη. Παρέμεινε σεμνός και απέφευγε την δημοσιότητα, γιατί δεν την είχε ανάγκη».

Ωστόσο, εκφράζοντας το μεγάλο παράπονο που είχε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου από την γενέτειρα του, η ανιψιά του είπε πως «ο Βόλος δεν τον τίμησε όπως και όταν έπρεπε. Το 2007, στο τελευταίο ταξίδι του στον Βόλο, που είχε έρθει με κορυφαίους επιστήμονες της NASA, του είχαν αρνηθεί να πάει μια βόλτα με την «ΑΡΓΩ» (σημ: το αντίγραφο της τριήρους) και από τότε πείσμωσε και δεν ήρθε ξανά στον Βόλο».

Ακόμη, όπως σημείωσε, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε μεγάλο ενδιαφέρον για πολλές Τέχνες και πέραν της μουσικής, είχε κάνει την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του το 1997, στο Καλλιμάρμαρο, ενώ είχε ταλέντο και στην ζωγραφική και μάλιστα πίνακες του φιλοξενούνται σε μερικές από τις σημαντικότερες γκαλερί του πλανήτη.

Παρακολουθήστε όσα είπε η Ελένη Παπαθανασίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου:

Ειδήσεις σήμερα:

Bullying: ξυλοδαρμός μαθήτριας στο σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε (βίντεο ντοκουμέντο)

Ρούλα Πισπιρίγκου - Κούγιας: θα αναλάβω την υπεράσπιση, αν έτσι βοηθήσω την Δικαιοσύνη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε βενζινάδικο - Τραυματίστηκε υπάλληλος (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο