LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 19 Μαΐου 2022 20:35

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Twitter ξεκινά εκστρατεία κατά των fake news

Εκστρατεία κατά των fake news για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα αρχίσει το Twitter, τοποθετώντας προειδοποιητικές ετικέτες σε κάθε σχετικό παραπλανητικό περιεχόμενο 

AP - twitter - λογότυπο

Εκστρατεία κατά των fake news για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα αρχίσει το Twitter, τοποθετώντας προειδοποιητικές ετικέτες σε κάθε σχετικό παραπλανητικό περιεχόμενο ενώ παράλληλα θέλει να περιορίσει και τις πληροφορίες που αντικρούονται από ανθρωπιστικές οργανώσεις ή άλλες αξιόπιστες πηγές.

Όπως ανακοίνωσε το Twitter, τα βήματα που θα ακολουθήσει για να περιορίσει τα fake news σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είναι μέρος μιας νέας πολιτικής που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το Twitter θα προσεγγίζει την παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια κρίσεων.

Σημειώνεται ότι και άλλες πλατφόρμες social media έχουν αντιμετωπίσει αυξανόμενο έλεγχο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο καθορίζουν και χειρίζονται την παραπληροφόρηση. Το Twitter πουλήθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος είπε ότι πιστεύει ότι ο ιστότοπος πρέπει να είναι μια πλατφόρμα ελευθερίας του λόγου.

Οι νέες προειδοποιητικές ετικέτες θα ειδοποιούν τους χρήστες ότι ένα tweet έχει παραβιάσει τους κανόνες του Twitter, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν και να σχολιάζουν την ανάρτηση. Η πλατφόρμα δεν θα επεκτείνει ούτε θα προτείνει τέτοια tweets και τα retweet θα απενεργοποιούνται επίσης.

twitter

Η προσέγγιση θα μπορούσε να είναι «ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος παρέμβασης για την αποφυγή βλάβης, διατηρώντας παράλληλα και προστατεύοντας τον λόγο στο Twitter», δήλωσε ο Γιοέλ Ροθ, επικεφαλής ασφάλειας και ακεραιότητας στο Twitter, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με δημοσιογράφους.

Η εταιρεία θα δώσει προτεραιότητα στην προσθήκη ετικετών σε παραπλανητικά tweets από λογαριασμούς υψηλού προφίλ, όπως επαληθευμένους χρήστες ή επίσημα κρατικά προφίλ. Θα δώσει επίσης προτεραιότητα σε περιεχόμενο που θα μπορούσε να βλάψει ανθρώπους στο πεδίο.

Το Twitter αναφέρει ότι ορίζει τις κρίσεις ως καταστάσεις όπου υπάρχει εκτεταμένη απειλή για τη ζωή, τη σωματική ασφάλεια, την υγεία ή τη βασική επιβίωση. Σημειώνει ότι η πολιτική του θα επικεντρωθεί αρχικά σε διεθνείς ένοπλες συγκρούσεις, αλλά προορίζεται επίσης για εκδηλώσεις όπως μαζικοί πυροβολισμοί ή φυσικές καταστροφές.

«Ενώ το χρονοδιάγραμμα για αυτό το έργο ξεκίνησε πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ανάγκη για αυτήν την πολιτική ήρθε στο επίκεντρο ακόμη πιο ξεκάθαρα καθώς εξελισσόταν η σύγκρουση στην Ουκρανία», είπε ο Ροθ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κούγιας στον ΑΝΤ1 για Πισπιρίγκου : Διοικητής νοσοκομείου μου ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπιση της (βίντεο)

ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Τσάκαλος σκότωσε παππού και μάνα για να τους κληρονομήσει

Κύπρος – Αμμόχωστος: Οι κατοχικές Αρχές ανοίγουν κι άλλο κομμάτι της παραλίας (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο