LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Μαΐου 2022 16:08

Κούγιας για Πισπιρίγκου: να μου τηλεφωνήσει η ίδια, αν θέλει να την αναλάβω

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας απάντησε με επίσημη δήλωσή του για όσα διαδίδονται για τη φερόμενη ανάμειξή του στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πισπιρίγκου ΡούλαΠολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας απάντησε με επίσημη δήλωσή του για όσα διαδίδονται για τη φερόμενη ανάμειξή του στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αναλυτικά η δήλωση

"Σήμερα, εκτός των άλλων, διεδόθη η ψευδής είδηση ότι δήθεν μου έχει παραδοθεί η δικογραφία, με κατηγορουμένη την κα Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία δικογραφία δήθεν μελετώ, για να απαντήσω εάν θα αναλάβω την υπεράσπισή της.
Η είδηση είναι εντελώς ψευδής και ουδέποτε μέχρι σήμερα μου παρεδόθη από οποιονδήποτε η σχετική δικογραφία και ουδέποτε άρχισα τη μελέτη της.

Θέλω όμως να δηλώσω κατηγορηματικά ότι το πρώτο που έχω μάθει να σέβομαι στην καριέρα μου, είναι να σέβομαι τους συναδέλφους μου και το έργο τους, όταν υπερασπίζονται συνανθρώπους μας, είτε αυτοί έχουν διαπράξει εγκλήματα, είτε αυτοί είναι αθώοι ή ένοχοι, και ειδικά τους νεώτερους συναδέλφους στο υπερασπιστικό τους έργο και ουδέποτε αναμειγνύομαι σ’ αυτό, εκτός αν είμαστε συνυπερασπιστές.
Ουδέποτε έχω δεχθεί να εμφανιστώ στην τηλεόραση και να μιλήσω για υποθέσεις που χειρίζονται άλλοι, υποδυόμενος τον μυαλοπώλη, μόνο και μόνο για να διαφημιστώ.

Η αλήθεια είναι ότι, μετά την απαράδεκτη και ηθικά και δεοντολογικά ενέργεια συναδέλφων, οι οποίοι αρχικά ανέλαβαν την υπεράσπιση της κας Πισπιρίγκου, διαφημίστηκαν, εμφανιζόμενοι επί ημέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ακολούθως, αφού έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας και τη διένειμαν σε φίλους τους δημοσιογράφους, μετά παραιτήθηκαν, δημιουργώντας εντυπώσεις ενοχής εις βάρος της κας κατηγορουμένης, ο διοικητής πολύ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας μού ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της, αναλαμβάνοντας να πληρώσει και την αμοιβή μου, αλλά αρνήθηκα λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας, αφού την ίδια περίοδο ήμουν δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, είμαι δικηγόρος του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, εκπροσωπώ τέσσερα θύματα του λεγόμενου ψευτογιατρού (Κοντοστάθη) στη δίκη που διεξάγεται, είμαι δικηγόρος των τριών Σέρβων φοιτητών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία κατά του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο, εκπροσωπώ τον CFO της Folli Follie στο Χόνγκ Κόνγκ, στη σχετική δίκη, ενώ συγχρόνως εκείνη την περίοδο συμμετείχα όλα τα Σαββατοκύριακα σε δίκη ανθρωποκτονίας που διεξήγετο στην Ξάνθη και είχα μόλις αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογενείας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα πρέπει να παρίσταμαι σε διάφορες άλλες δίκες σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν μου άρεσε γενικότερα όλο αυτό το πανηγύρι που είχε στηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δυστυχώς, ακόμη και με τη συμμετοχή της κας κατηγορουμένης και του συζύγου της.

Πριν από μία εβδομάδα και ενώ ήδη η κα κατηγορουμένη επέλεξε δύο εξαίρετους νέους συναδέλφους, τηλεφώνησε στο γραφείο μου ο πατέρας της, ζητώντας από τη γραμματέα μου να επικοινωνήσουμε, γιατί θέλει να μου αναθέσει την υπεράσπισή της.
Η απάντησή μου ήταν ρητή και κατηγορηματική. Του ζήτησα:

1) να επικοινωνήσει η κα κατηγορουμένη προσωπικά μαζί μου, για να μου το ζητήσει.
2) να ενημερωθούν οι δύο συνάδελφοί μου και να εγκρίνουν τη συμπαράστασή μου μαζί τους και
3) να μου παραδοθεί, εφόσον τηρηθούν οι δύο προηγούμενες προϋποθέσεις, η δικογραφία, για να αντιληφθώ εάν είχα τη δυνατότητα να υπερασπιστώ την κυρία κατηγορουμένη με τον τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι τα τελευταία σχεδόν πενήντα χρόνια.
Μέχρι σήμερα καμία από αυτές τις προϋποθέσεις που έθεσα δεν ικανοποιήθηκε και ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη υπόθεση και όσα άλλα διαδίδονται είναι όλα ψευδής διάδοση ειδήσεων και έλλειψη σεβασμού στο έργο των συναδέλφων.

Υ.Γ.: Δυστυχώς όμως, καθημερινά παρατηρώ την παρουσία δικηγόρων, που σχεδόν ποτέ δεν τους έχω δει σε ένα ποινικό δικαστήριο, να συμμετέχουν σε αυτό το τηλεοπτικό πανηγύρι, εκθέτοντας το λειτούργημα του δικηγόρου και ειδικά του ποινικολόγου, καταρρακώνοντας τις συνθήκες δίκαιης δίκης, χωρίς, δυστυχώς, κανένα θεσμικό όργανο να αντιδρά.

Αθήνα, 19.5.2022
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Χ. Κούγιας"

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία - Εύβοια: Εντοπίστηκε ο αγνοούμενος

Θεσσαλονίκη: 43χρονος πέθανε σε καρέκλα νοσοκομείου

Bullying - Μητέρα συμμαθητή 14χρονου: ο Διευθυντής του σχολείου ξέρει τα πάντα (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Τουλάχιστον 12 νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς στην παραλία Μπόνταϊ (βίντεο)Σήμερα 11:58 | Ειδήσεις

Στο σημείο πραγματοποιούταν εκδήλωση της εβραϊκής κοινότητας με αφορμή την πρώτη νύχτα της γιορτής Χάνουκα.

Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 ΔεκεμβρίουΣήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 φιλοξενεί τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης για τα παιδιά.

ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο BrownΣήμερα 10:15 | Ειδήσεις

Επτά από τους εννέα τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, ενώ δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες13:56Αυστραλία- Επίθεση στο Μπόνταϊ: Ο πρόεδρος του Ισραήλ κάνει λόγο για "μια σκληρή επίθεση εναντίον Εβραίων"13:41Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου13:27Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 32χρονος για διακίνηση παράτυπων μεταναστών 13:13Κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στη Δυτική Ελλάδα - Προγραμματίζονται συλλαλητήρια από εργατικά κέντρα12:58e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:43Μετρό - Γραμμή 4: Προτεραιότητα η επέκταση προς Γλυφάδα - Αναλυτικά οι νέες επεκτάσεις12:29Μακελειό στο Σίδνεϊ: Τουλάχιστον 12 νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς στην παραλία Μπόνταϊ (βίντεο)12:15Ηράκλειο: Συνελήφθησαν τρία νεαρά κορίτσια για κλοπή από εμπορικό κατάστημα12:01Λακωνία: Επιχείρηση διάσωσης 13χρονης που έπεσε σε πηγάδι με 7 μέτρα νερό! (εικόνες)11:47Αυστραλία: Πυροβολισμοί σε παραλία του Σίδνεϊ - Δύο συλλήψεις, αναφορές για τραυματίες (βίντεο)11:33Μενίδι: Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν τραυματία11:19Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που έσπασε μπάρες σιδηροδρομικής γραμμής ενώ πλησίαζε τρένο11:05Βουλή: Τρίτη ημέρα συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 202610:50ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο Brown10:35Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτηση10:21Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή10:07Γερμανία: Σχεδίαζαν επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας - Αναζητούνται τα κίνητρα09:53Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου - "Εδώ στην κυριολεξία σώζουμε ζωές" (εικόνες)09:38Κολωνός: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο09:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο