Τραγανοί λουκουμάδες από τον Πέτρο Συρίγο
Τραγανούς λουκουμάδες ετοίμασε την Πέμπτη ο σεγ στην κουζίνα της εκπμπής "Το Πρωινό".
Ο Πέτρος Συρίγος, μαζί με την συνταγή του, μοιράστηκε και τα μυστικά τους, για τους πιο τραγανούς και αφράτους λουκουμάδες.
Μυστικά για τραγανούς λουκουμάδες:
- Διαλύουμε την μαγιά πάντα σε χλιαρό νερό!
- Αφήνουμε την ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον
- Χρησιμοποιούμε πάντα ένα καλό φρέσκο ελαιόλαδο ή ένα εξαιρετικό αραβοσιτέλαιο
- Για να ρίξεις τους λουκουμάδες στο τηγάνι, θα πάρεις με ένα βρεγμένο κουτάλι μια ποσότητα από την αφράτη και ζουμερή ζύμη και θα την ρίξεις απαλά μέσα στο λάδι
- Προσοχή! Με το που ρίξεις την ζύμη από τους λουκουμάδες μέσα στο λάδι, θα βυθιστεί και αμέσως θα βγει στην επιφάνεια.
- Ανακατεύσεις συνεχώς τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μόλις πάρουν χρώμα, τους βγάζεις από το λάδι αφήνεις λίγο να στραγγίξουν σε ένα χαρτί και έπειτα προσθέτεις το topping που επιθυμείς!
Η συνταγή για τους αφράτους και τραγανούς λουκουμάδες:
Λουκουμάδες – ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 220γρ. νερό (ζεστό)
- 12γρ. ζάχαρη
- 10γρ. μαγιά νωπή
- 1 βανίλια
- 30γρ. ηλιέλαιο
- 2γρ. αλάτι
- 250γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
- Άχνη ζάχαρη
- Μέλι ή σοκολάτα για το σερβίρισμ
- 1γρ. κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
- καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:
- Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε την μαγιά, προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε δυο κουταλιές αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και μετά προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, το ηλιέλαιο και την βανίλια.
- Ανακατεύουμε τα υλικά με το χέρι και στη συνέχεια σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα από πάνω και το αφήνουμε για 40 λεπτά.
- Βάζουμε ηλιέλαιο στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Παίρνουμε το μείγμα με το χέρι και βάζουμε ένα μπαλάκι σε ένα κουταλάκι το οποίο έχουμε βουτήξει σε ηλιέλαιο για να μην κολλάει. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Αφού βάλουμε αρκετούς λουκουμάδες στην κατσαρόλα αρχίζουμε και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
- Τους αφήνουμε περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια τους βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί για να ρουφήξει το ηλιέλαιο.
- Αφού τους φτιάξουμε όλους τους σερβίρουμε ανάλογα με την προτίμηση μας με μέλι, κανέλα και άχνη ή μπορούμε να προσθέσουμε σοκολάτα.
Σαγιώρ: “Ο Δάκης ζυγίζει 42 κιλά και έχει περιορισμένη επαφή με το περιβάλλον”
Κάκια Ιγερινού: ο Γιάννης Φέρτης και η “μάχη” με το Αλτσχάιμερ (εικόνες)
Φιλιππίδης - Δημητρακόπουλος: o “χαμός” με την Σκορδά, οι φωτογραφίες και η… Γεωργία Μπίκα (βίντεο)