LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 19 Μαΐου 2022 11:31

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η Κατερίνα Βελλίδη

Έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Βεδίλλη, "σιδηρά κυρία της Μακεδονίας". Πότε θα γίνει η κηδεία της. 

Κατερίνα Βελλίδη

Πέθανε σε ηλικία 75 χρονών η Κατερίνα Βελλίδη, κόρη του δημοσιογράφου Ιωάννη Βελλίδη (1909-1978), ιδιοκτήτη και διευθυντή της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτή της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

Η Κατερίνα Βελλίδη γεννήθηκε τον Φεβρουάριο 1947. Σπούδασε στις σχολές Μωραΐτη και Χιλ και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και από το Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης.

Παντρεύτηκε τον διπλωματικό υπάλληλο στην Ελβετία Σταμάτη Γεωργίου, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη.

Μετά το θάνατο του πατέρα της, η διεύθυνση του εκδοτικού συγκροτήματος της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης πέρασε αρχικά στη μητέρα της, Άννα Βελλίδη, και μετά το 1980 στην ίδια. Το καλοκαίρι του 1996 το εκδοτικό συγκρότημα Τύπου ανέστειλε τη λειτουργία του, λόγω χρεών. Η εφημερίδα «Μακεδονία» κυκλοφόρησε εκ νέου στις αρχές του 1998, με νέο ιδιοκτήτη.

Η ίδια έγραψε το βιβλίο με τίτλο «Ήταν βαρύς ο χειμώνας που γεννήθηκα», το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 από τις Εκδόσεις «Λιβάνη», και σε αυτό περιέγραψε την ιστορία του εκδοτικού συγκροτήματος και τη δική της.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο, στις 11 το πρωί, από το ναό του Αγίου Φωτίου.

Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά την εμβληματική εκδότρια Κατερίνα Βελλίδη

Εμβληματική εκδότρια χαρακτηρίζει την Κατερίνα Βελλίδη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δήλωσή του με αφορμή την είδηση του θανάτου της.

«Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά την εμβληματική εκδότρια Κατερίνα Βελλίδη, την τελευταία εκπρόσωπο μιας αυτοκρατορίας στον χώρο τον ΜΜΕ καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «το εκδοτικό συγκρότημα Βελλίδη έγραψε ιστορία, συμβάλλοντας σε δύσκολες εποχές στην ενδυνάμωση της φωνής της Θεσσαλονίκης. Η εφημερίδα Μακεδονία και αργότερα η εφημερίδα Θεσσαλονίκη κατέγραψαν επί δεκαετίες την καθημερινή ζωή και όλες τις ιστορικές στιγμές της Βόρειας Ελλάδας».

Για την ίδια επισημαίνει ότι ήταν κόρη του Ιωάννη και εγγονή του Κωνσταντίνου Βελλίδη, υπήρξε εκδότρια των εφημερίδων Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από το 1981 έως το 1996, εκδίδοντας το περιοδικό Επιλογές, το πρώτο ένθετο περιοδικό σε εφημερίδα, ενώ ίδρυσε το Βελλίδειο Πολιτιστικό Κέντρο στην οδό Τσιμισκή 77. Επιπλέον ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του ΜΜΘ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαγιώρ: “Ο Δάκης ζυγίζει 42 κιλά και έχει περιορισμένη επαφή με το περιβάλλον”

Τροχαίο: Νεκρός νεαρός στρατιώτης

Κάκια Ιγερινού: ο Γιάννης Φέρτης και η “μάχη” με το Αλτσχάιμερ (εικόνες)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08Πάτρα: 50χρονος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις εις βάρος της 9χρονης ανιψιάς του21:54Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη21:40Τραμπ σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ "θα εμπλακούν" στη μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας21:26Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ – Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής21:12Τραμπ - Ζελένσκι: Οι πρώτες συζητήσεις στο Οβάλ Γραφείο20:58Έφτασε ο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (εικόνες)20:44Διακοπή της ροής του πετρελαίου προς την Ουγγαρία, έπειτα από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό υποσταθμό20:34FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες20:20Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας20:06Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 15χρονο19:52Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38Λάρισα: Φωτιά σε περιοχή του Τυρνάβου – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής (βίντεο) 19:24Περισσότερα από 3.430.000 στρέμματα έχουν καεί στην Ισπανία από την αρχή της χρονιάς19:12Τραμπ για πόλεμο στην Ουκρανία: Είμαι εδώ μονάχα για να τον σταματήσω, όχι να τον συνεχίσω18:58Κρατούμενος δραπέτευσε από το νοσοκομείο Καστοριάς18:44Ευρωμπάσκετ 2025: "Έκοψε" τον Καραγιαννίδη ο Σπανούλης, με 16 διεθνείς συνεχίζεται η προετοιμασία18:30Φωτιά στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας18:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο