LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Μαΐου 2022 14:53 | Ανανέωση: 18 Μαΐου 2022 14:58

Θεσσαλονίκη: σύλληψη Αντιδημάρχου για δωροδοκία

Ο Αντιδήμαρχος συνελήφθη για ιδιωτική του υπόθεση, μετά από καταγγελία για “φακελάκι” σχετικά με “τακτοποίηση” υπόθεσης στην Εφορία.

Χρήματα - φάκελος - φακελάκι

Στηn σύλληψη Αντιδημάρχου του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιδήμαρχος συνελήφθη με την ιδιότητα του ιδιώτη λογιστή, καθώς κατηγορείται ότι μαζί με έναν συνάδελφό του και μια εφοριακό σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, εμπλέκονται σε δωροδοκία με χρηματικό ποσό εκατοντάδων ευρώ, για να τακτοποιηθεί υπόθεση πολίτη, ο οποίος κατήγγειλε και το περιστατικό.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και βρέθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. Σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση. Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε Ειδικό Ανακριτή και μέχρι να απολογηθούν θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1000 ευρώ, αλλά, όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να «κλείσουν» φορολογική υπόθεση καταγγέλλοντος.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας. Ο Αντιδήμαρχος - λογιστής, κατά πληροφορίες, υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του και αρνείται την κατηγορία.

Ζέρβας: η αντίδραση στη σύλληψη του αντιδημάρχου

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τη διαγραφή του Γιώργου Αβαρλή από την παράταξη, μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για μια απόφαση οδυνηρή, που όμως ηθικά και θεσμικά είναι η σωστή. Η πρόταση έγινε ομοφώνως αποδεκτή από τα μέλη της διοικούσας δημοτικής παράταξης.

Ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε τα μέλη τόσο της δημοτικής ομάδας όσο και της παράταξης ότι η υπόθεση αφορά ένα καθαρά ιδιωτικό επαγγελματικό ζήτημα και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον Δήμο. Σημείωσε μάλιστα ότι μόλις ενημερώθηκε για το ζήτημα, ζήτησε την παραίτηση του Γιώργου Αβαρλή, ο οποίος, όπως είπε ο δήμαρχος, πράγματι την υπέβαλε, αντιλαμβανόμενος πλήρως το αυτονόητο της ενέργειας και επιδεικνύοντας πολιτική ευθιξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι η σημερινή εξέλιξη «μας θλίβει και μας εκπλήσσει όλους, αλλά πρέπει το μήνυμα που αποστέλλουμε σε όλα τα επίπεδα να είναι δυνατό και ξεκάθαρο: Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε κάθε πράξη που ερευνάται ακόμα και εάν δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του Δήμου».

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι σε πρώτη φάση θα αναλάβει προσωπικά τις αρμοδιότητες που ασκούσε μέχρι σήμερα ο τέως Αντιδήμαρχος, καθώς και την Προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

«Για την υπόθεση αυτή τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Σε κάθε περίπτωση δικό μας χρέος είναι να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας στους θεσμούς και στη δημόσια ζωή», είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Ζέρβας.

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής, με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Λεφτά - ευρώ - χαρτονομίσματα

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε καταγγελία συνιδιοκτήτη επιχείρησης σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, για υπόθεση σε βάρος του εκβίασης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, οι κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική τους δραστηριότητα, απαίτησαν από τον καταγγέλλοντα την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου για δήθεν φορολογική παράβαση της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη μέλος της οργάνωσης μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και τα άλλα δύο μέλη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ οι έρευνες, για την πλήρη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και της συμμετοχής σε αυτή και άλλων ατόμων, συνεχίζονται».


Ειδήσεις σήμερα:

Γέρακας: Λεωφορείο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και “καρφώθηκε” σε μαγαζί (εικόνες)

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”: κόντρα Γιαννόπουλου - Μιχαηλίδου για τις δομές (βίντεο)

14χρονος - Bullying: βίντεο και μαρτυρίες από περιστατικά βίας στο σχολείο του 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της ΑθήναςΧθες 23:10 | Ειδήσεις

«Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονται» αντέτειναν διπλωματικές πηγές της Αθήνας.

Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρεςΧθες 19:37 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ουκρανού Προέδρου.

Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"Χθες 19:50 | Ειδήσεις

Ένας από τους κακοποιούς φέρεται να εκβίασε τηλεφωνικά 10χρονο παιδί, προκειμένου να του παραδώσει χρήματα και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι.   

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοιΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, έχει ασκηθεί βαρυτατη ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκ στην Πορτογαλία: Εννιάχρονο αγόρι ακρωτηριάστηκε από συμμαθητές του σε τουαλέτα σχολείου23:59Ολυμπιακός: Τραυματίας ο Πασχαλάκης23:46Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονος που πέταξε πέτρα σε λεωφορείο23:32«Κατάπιε» και την Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός με 103-8223:18Απειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της Αθήνας23:04Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη22:50Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22Παναθηναϊκός: Τραυματίστηκε ο Οσμάν στο πρώτο δεκάλεπτο με την Ντουμπάι22:08Δήμος Αθηναίων: Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια – Τι αλλάζει21:54Συνελήφθη ένας άνδρας για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και θρησκευτικών εικόνων21:40Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί και προκάλεσε ζημιές στο όχημα21:26Αποκλειστικό ΑΝΤ1: "Σπάει" τη σιωπή του ο υπαρχηγός του κυκλώματος καζίνο21:12Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρες20:58ΟΠΕΚΕΠΕ - Η Ρίτσα Μπιζόγλη στον ΑΝΤ1 για τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη"20:48Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"20:10Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε από τους πρώτους οδηγούς που δέχονται ψηφιακό πρόστιμο 19:56Βορίζια: Την Παρασκευή η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ο 23χρονος19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο