LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Μαΐου 2022 20:00

Ελένη Κωστοπούλου στον ΑΝΤ1: Ο Ζακ δεν θα σταματούσε να μάχεται για τα δικαιώματα όλων

Η μητέρα του δολοφονημένου στο κέντρο της Αθήνας ακτιβιστή, Ζακ Κωστόπουλου, μίλησε στον ΑΝΤ1 με αφορμή την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας.

Δελτιο Ειδησεων - Ελενη Κωστοπουλου

Της Ελισάβετ Γεωργίου

Η Ελένη Κωστοπούλου, η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, queer ακτιβιστή και drag καλλιτέχνη που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου στο κέντρο της Αθήνας, μιλά στον ΑΝΤ1 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας.

«Ο Ζαχαρίας ήταν ο σκοπός της ζωής του ήταν υπέρμαχος όλων αυτών, έδινε όλο του το είναι όλο του τον εαυτό, έτρεχε από το πρωί μέχρι το βράδυ σε διάφορες δράσεις, να προασπίσει αυτά τα δικαιώματα, να τα προωθήσει. Εάν ζούσε ακόμη και μέχρι τα 100 να έφτανε δεν θα σταματούσε ποτέ, μέχρι και το τελευταίο πλάσμα πάνω στη γη να κατοχύρωνε τα δικαιώματα του», δήλωσε η Ελένη Κωστοπούλου στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενη στο ρόλο της κοινωνίας και τους νόμους, είπε πως «ο ρόλος της κοινωνίας είναι και αυτή με τη σειρά της και πρωτίστως θα έλεγα να αποδεχτεί όλους τους ανθρώπους να τους μεταχειρίζεται ισότιμα να τους παρέχει τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες.

Ναι υπάρχει ο νόμος αλλά όμως όταν έρχεται η ώρα να εφαρμόσουμε αυτό το νόμο παρεμβαίνουν τα συμφέροντα και αυτά τα θύματα που δεν έχουν τα δικαιώματα ζουν δυστυχισμένες ζωές».

Τα μηνύματα των πολιτικών προς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τις οικογένειές τους

Σε οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων απευθύνθηκε με μήνυμά του και ο πρωθυπουργός σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα αφήσει κανέναν μόνο του σε αυτόν τον αγώνα ελευθερίας και ισότητας.

«Ξέρω ότι πολλά μένουν ακόμα να γίνουν. Η σύγχρονη Ελλάδα, όμως, έχει τη θέληση, την ωριμότητα, την καρδιά και την ψυχή να καλύψει το χαμένο έδαφος. Και αν κάτι πρέπει κρατήσουμε από αυτήν την ημέρα είναι η εικόνα μιας δίκαιης κοινωνίας όπου ο καθένας και η καθεμιά μπορούν ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους. Ευτυχισμένοι γι' αυτό, και αλληλέγγυοι μεταξύ τους. Γιατί, ελεύθερη χώρα είναι η χώρα που έχει ελεύθερους πολίτες», είπε στο μήνυμα που έστειλε, με αφορμή την ημέρα ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράφει την καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στο γάμο.

Την προηγούμενη φορά φέραμε το σύμφωνο συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Την επόμενη, σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα. Σήμερα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας, Ιντερφοβίας, υπογράφω στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στον γάμο.

Ο λόγος καθιέρωσης της 17ης Μαΐου, ως μέρα κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και της αμφιφοβίας προφανής αλλά σημαντικός: Kάθε άνθρωπος να είναι ελεύθερος να είναι αυτό που είναι, και να αγαπά χωρίς φόβο.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χαρμάνης: ο Αναγνωστόπουλος για το μόνο που μετάνιωσε ήταν που δεν έκρυψε το ρολόι της Καρολάιν

Βullying: μαρτυρίες για τον ανήλικο που αυτοκτόνησε στα Κάτω Πατήσια (βίντεο)

Ελισάβετ: Εμφάνιση έκπληξη της Βασίλισσας στο μετρό με το όνομά της (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 προσφέρει σε παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, αγάπη και ελπίδα και σας καλεί να γίνετε μέρος αυτής προσπάθειας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOSΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποστηρίζουν παιδιά, νέους και οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”Σήμερα 07:59 | Ειδήσεις

«Η Φλόγα», βρίσκεται εδώ και 42 χρόνια δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Οι προσφορές ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ20:20O Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά (Live blog)20:14Θοδωρής Κυριακού: Τα παιδιά έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας - Είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε (βίντεο)20:06Άγιος Νικόλαος: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά - Κατασχέθηκαν πάνω από ένα κιλό κάνναβης, κοκαΐνη και χρήματα19:51Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα παιδιά του σωματείου Make - A – Wish Ελλάδος19:37ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε τρεις αγρότες19:23Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα η οποία θα υλοποιηθεί έως το 202719:08Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1: Οι Παραολυμπιονίκες του Make A Wish μοιράζονται τις ιστορίες τους 18:54Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Κρις Ρία18:39Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου18:25Μητέρα και μέλος της "Φλόγας" μιλά στον ΑΝΤ1 για τη δική της εμπειρία από τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματικη ασθένεια (βίντεο)18:11Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το "Make-A-Wish" Ελλάδος17:57Η Αμερική στηρίζει τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 (βίντεο)17:43Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Παραπάνω από 600.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί17:29Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από 1.000 παραβάσεις την 25η εβδομάδα της εκστρατείας "Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους"17:15Φουκουσίμα: Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να θέσει ξανά σε λειτουργία τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό του κόσμου 17:01Η κλιματική κρίση δημιουργεί επιπλοκές στην εγκυμοσύνη 16:47Υπηρεσίες Πληροφοριών ΗΠΑ: Οι στόχοι του Πούτιν για την Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει16:33Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο ευρώ οι προσφορές16:19Ηράκλειο: Έφοδος αστυνομικών σε καφετέριες στη Σητεία, για τηλεοπτική «πειρατεία» – Οκτώ συλλήψεις και χρηματικά πρόστιμα16:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο