LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 17 Μαΐου 2022 15:39

Φλώρινα: Αρκούδα στο κέντρο της πόλης! Την “κυνήγησαν” αδέσποτα (βίντεο)

Αρκούδα "κατέβηκε" απο το βουνό, τις μεταμεσονύκτιες ώρες, στην πόλη της Φλώρινας.

Αρκούδα - ΦλώριναΑρκούδα «κατέβηκε» μεταμεσονύκτιες ώρες στην πόλη της Φλώρινας από το βουνό, ωστόσο τα αδέσποτα της περιοχής την ανάγκασαν να κατευθυνθεί άμεσα στο δάσος. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου εξηγεί τον λόγο που επισκέπτονται αυτή την περίοδο κατοικημένες περιοχές.

«Αυτό το διάστημα είναι η περίοδος αναπαραγωγής για τις αρκούδες, οπότε η κινητικότητα είναι σίγουρα αυξημένη. Ο βασικός λόγος για να βρεθεί σε μια κατοικημένη περιοχή είναι το φαγητό. Η αναπαραγωγική περίοδος προϋποθέτει για τις αρκούδες και αυξημένες διατροφικές ανάγκες» αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου.

Όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο η αρκούδα τρέχει μέσα στην πόλη της Φλώρινας σαν κάτι να την ανησυχεί, ενώ στο επόμενο βίντεο φαίνεται ότι αδέσποτα σκυλιά της περιοχής την κυνηγούν, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή.

Επιπλέον, ο κ. Στεφάνου συμπληρώνει ότι εκτός από την εύρεση τροφής, μπορεί η αρκούδα να έχει μετακινηθεί, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού. «Η συγκεκριμένη μπορεί να μην είχε ζωτικό χώρο, διότι υπήρχαν πιο μεγάλες από αυτή, με αποτέλεσμα να αναζητήσει άλλο μέρος κι έτσι να «κατέβει» στην πόλη της Φλώρινας. Όμως, να τονίσουμε στους πολίτες ότι είναι απλά ένα πέρασμα του ζώου και δεν υπάρχει προθυμία εγκατάστασης. Έχει συμβεί στο παρελθόν κι άλλες φορές και είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί».

AP - Αρκούδα

Σε περίπτωση που υπάρξει συνάντηση με αρκούδα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αρκτούρου δίνει τις εξής συμβουλές αντιμετώπισης:

«Πρώτα να υπάρξει ψυχραιμία, διότι δεν υπάρχει λόγος πανικού. Η αρκούδα δεν κυνηγάει ανθρώπους. Δεύτερον, να μην κινηθεί προς την αρκούδα, ιδίως αν υπάρχει και μικρό δίπλα της. Τρίτον, να δείξει πως δεν επιθυμεί να την παρενοχλήσει με οποιονδήποτε τρόπο και τέταρτον να της δώσει οδό διαφυγής, εφόσον τη συναντήσει σε κλειστό χώρο».

Όσο για το εάν κινδυνεύουν οι κάτοικοι της περιοχής ο κ. Στεφάνου προσθέτει ότι δεν υπάρχει θέμα κινδύνου, ενώ σπάνια θα δημιουργηθεί τέτοιο ζήτημα. «Το να κυκλοφορούν σε χώρους με τεράστιο όγκο δεν είναι επικίνδυνο. Ωστόσο, εάν κάποιος συναντήσει μία αρκούδα στην αυλή του ή σε κάποιο μονοπάτι που είναι «κλειστά», πρέπει να της δώσει όσο περισσότερο χώρο γίνεται και να μην κατευθυνθεί προς τα πάνω της».

πηγή: grtimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κάτω Πατήσια - Αυτοκτονία εφήβου: η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 14χρονου

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ: Ο Βασίλης Δεληκούρας ενισχύει την διοικητική ομάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο διάλογος - σοκ με την Τζωρτζίνα πριν την ανακοπή (ηχητικό ντοκουμέντο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο