Συνταγή για σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο από τον Πέτρο Συρίγο
Τα μυστικά για μία ζουμερή καρμπονάρα στον φούρνο αποκάλυψε ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό", Πέτρος Συρίγος.
Δείτε βήμα - βήμα την πανεύκολη συνταγή με πρωταγωνιστή τα ριγκατόνι!
Σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο τα υλικά και η συνταγή:
- Σουφλέ καρμπονάρα στο φούρνο τα υλικά:
- 500 γρ ριγκατόνι
- 60 γρ βούτυρο
- 250 γρ μπέικον άκοπο (κομμένο κύβους)
- 200 γρ ζαμπόν χοιρινό σε φέτες ή γαλοπούλα
- 2 κρόκους αυγών
- 200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 400 γρ κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 1 κ.τ.γ πάπρικα
- 1 κ.τ.σ σχινόπρασο ψιλοκομμένο
Σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο:
- Βράζουμε τα ριγκατόνι 2 λεπτά λιγότερο από ότι μας λέει η συσκευασία, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο και όταν πάρει θερμοκρασία σοτάρουμε το μπέικον να πάρει χρώμα, αφαιρούμε και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, την παρμεζάνα , το σοταρισμένο μπέικον, το ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια βάζουμε το ριγκατόνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ απλώνουμε το μείγμα με τα ριγκατόνι και από πάνω σκεπάζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά στον αέρα.
- Για να κάνει ωραία κρούστα ψήνουμε άλλα 4 λεπτά στο γκρίλ του φούρνου.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχινόπρασο και λίγη πάπρικα.
“Χαμόγελο του Παιδιού”: αιχμές Γιαννόπουλου κατά Μιχαηλίδου για το “κλείσιμο” των δομών (βίντεο)
Χαρμάνης: ο Αναγνωστόπουλος αντέδρασε σαν να τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση (βίντεο)
Βullying: μαρτυρίες για τον ανήλικο που αυτοκτόνησε στα Κάτω Πατήσια (βίντεο)