LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2022 17:59 | Ανανέωση: 16 Μαΐου 2022 18:05

Καλίν προς ΗΠΑ: τα F-16 στην Τουρκία θα ενισχύσουν την άμυνα του ΝΑΤΟ

Τι είπε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου για την ενεργειακή κρίση, την συνέχιση των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και τις κινήσεις για μεταφορά ισραηλινού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας.

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-16

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, λόγω των κυρώσεων στην Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία και της αντίδρασης του Κρεμλίνου, ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ερντογάν, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «οι κύριες εναλλακτικές λύσεις είναι το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία προσπαθεί να βοηθήσει σε αυτό το θέμα κι είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διαδικασία. Το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου θα επιφέρει ευημερία σε όλους μας. Θέλουμε να το μετατρέψουμε σε ευκαιρία για όλες τις χώρες (που έχουν ακτή στην ανατολική Μεσόγειο). Πιστεύουμε ότι οι νέες ενεργειακές ανακαλύψεις θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες, όχι νέες εντάσεις».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ερωτηθείς για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ο Καλίν είπε πως «Οι γεωτρήσεις χρειάζονται χρόνο και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για εξόρυξη. Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε και να πραγματοποιούμε γεωτρήσεις σε περιοχές όπου έχουμε άδειες». 

 Για την μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ, ο Καλίν είπε, «είμαστε ανοιχτοί σε αυτή την ιδέα. Οι ειδικοί λένε ότι η καταλληλότερη διαδρομή για τη μεταφορά του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου είναι μέσω Τουρκίας. Έχουμε έναν αγωγό που εκτείνεται στο Τζεϊχάν και μπορούμε να μεταφέρουμε το φυσικό αέριο από εδώ στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες». 


 Υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα επισκεφθεί το Ισραήλ την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και ότι ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του. 

«Θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες του θέματος. Κατ' αρχήν (στις εισαγωγές φυσικού αερίου από το Ισραήλ) όχι μόνο δεν βλέπουμε πρόβλημα, αλλά βλέπουμε ακόμη και δυνατότητες», ανέφερε.

 «Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να εγκρίνουν το αίτημα της Τουρκίας για τα F-16», είπε ο κ. Καλίν, προσθέτοντας πως «Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει κάνει ορισμένα συγκεκριμένα και θετικά βήματα για να προχωρήσει αυτό. Τώρα πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο και ελπίζουμε ότι θα λάβει την έγκριση από το Κογκρέσο. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, όχι μόνο θα ενισχυθούν οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, αλλά και η άμυνα της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ» 

Ειδήσεις σήμερα:

Κάτω Πατήσια - Αυτοκτονία εφήβου: Το “αντίο” των συμμαθητών του και το bullying (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι δύο γιατροί για τον θάνατο 24χρονου

Αλεξανδρούπολη: Άστεγος διαμελίστηκε σε κάδο πολτοποίησης απορριμμάτων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητοΧθες 22:25 | Ειδήσεις

Στο σημείο βρίσκόνται αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπήςΧθες 23:28 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο των αγροτών στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΧθες 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Χθες 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων 21:21Super League: Ο Παναιτωλικός «βύθισε» κι άλλο τον Πανσερραϊκό 21:11Μπλόκα Αγροτών: Η ατζέντα της συνέλευσης των εκπροσώπων της Βορείου Ελλάδος21:01Ορμπάν: Διαβεβαίωση της Τουρκίας για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία 20:51Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)20:13Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφών19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο