LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τοπικά ΝέαΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2022 11:03

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι δύο γιατροί για τον θάνατο 24χρονου

Ο άτυχος νέος πέθανε λίγες μέρες αφότου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

δικαστήριο - δικαστική αίθουσα - δικαιοσύνη

Να κηρυχθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, διά παραλείψεως, ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του, τον Μάιο του 2017, λίγες μέρες αφότου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, επειδή ήταν υπέρβαρος.

Η εισαγγελέας, στην πρότασή της, έκανε λόγο για αμέλεια κατά την άσκηση των ιατρικών τους καθηκόντων και γι' αυτό ζήτησε την καταδίκη τους. Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης, ενώ στη συνέχεια θα γίνει γνωστή η ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

Στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου κάθονται ο γιατρός που τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης κι ένας συνάδελφός του από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί ο παθών μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του.

Για τον πρώτο, η εισαγγελικής λειτουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν ενημέρωσε για τις πιθανές επιπλοκές του χειρουργείου, επιδεικνύοντας αμέλεια και ολιγωρία κατά το μετεγχειρητικό στάδιο, όταν η κατάσταση της υγείας του άτυχου 24χρονου παρουσίασε επιδείνωση.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο, η εισαγγελέας είπε ότι επέμεινε στη διάγνωση της πνευμονικής εμβολής, παρότι από την κλινική εικόνα του ασθενούς και τα εργαστηριακά ευρήματα υπήρχαν ενδείξεις για περιτονίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατός του, σύμφωνα με ιατροδικαστικό πόρισμα, επήλθε από «πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας».

Στις απολογίες τους και οι δύο κατηγορούμενοι αποποιήθηκαν των ευθυνών τους, αρνούμενοι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια που τους καταλογίζεται. Πιο συγκεκριμένα, ο γιατρός που του τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο επισήμανε ότι προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ιατρικές πράξεις, τονίζοντας ότι είχε εξηγήσει στον παθόντα τα υπέρ και κατά της συγκεκριμένης επέμβασης, και τον ενημέρωσε για τις πιθανές επιπλοκές. «Δεν ανέφερα ποτέ ότι πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας. Επιπλοκές συμβαίνουν και παίρνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης. Προσπαθούμε να τις προβλέψουμε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε πάντα να τις αποφύγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ο συγκατηγορούμενός του περιέγραψε αναλυτικά το ιστορικό του συγκεκριμένου περιστατικού, υποστηρίζοντας ότι η άποψη που σχημάτισε ήταν «να χειρουργήσω τον ασθενή θεωρώντας ότι πρέπει να ψάξω». Ο ίδιος απέδωσε σε απόφαση του προϊσταμένου του διευθυντή το γεγονός ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίστηκε τελικά χειρουργικά στο νοσοκομείο της Καβάλας, αλλά σε κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου διακομίστηκε στη συνέχεια ο ασθενής. «Ο συντονιστής διευθυντής επέμεινε να μην γίνει το χειρουργείο στο νοσοκομείο […] Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω […] Δεν ξέρω εάν θα ζούσε, αν γινόταν το χειρουργείο στην Καβάλα», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Κιλκίς: Έκαναν παράνομες ανασκαφές στο δάσος

Κάτω Πατήσια: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία μαθητή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο