Μενταγιόν ψαρονέφρι με πιπεριές, βαλσάμικο και μέλι από τον Πέτρο Συρίγο (βίντεο)
Μια εξαιρετικά γευστική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, προτείνει ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό".
Μενταγιόν ψαρονέφρι με πιπεριές | Τα υλικά:
- 1 τμχ ψαρονέφρι
- 1 κ.σ βούτυρο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ αλεύρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ.σκόρδο
- 2 πράσινες πιπεριές
- 100 ml ζωμό βοδινό
- 4 κ.σ βαλσάμικο
- 1 κ.σ μέλι
- 2 κ.σ κρέμα γάλακτος
Μενταγιόν ψαρονέφρι | Η συνταγή:
- Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουνε το ψαρονέφρι.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και βούτυρο και σοτάρουμε καλά να πάρει χρώμα, έχοντας μέσα 1 σκελίδα σκόρδο.
- Στη συνέχεια το βάζουμε στο ξύλο κοπής μας και κόβουμε σε μενταγιόν ( κόβουμε 5 τεμάχια ) τοποθετούμε πάλι στο τηγάνι, προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το βαλσάμικο.
- Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό, το μέλι και αφήνουμε να δέσει λίγο η σάλτσα μας και να ψηθεί το ψαρονέφρι.