LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2022 06:47 | Ανανέωση: 06 Μαΐου 2022 06:49

Europa Conference League: Ρόμα - Φέγενορντ στον τελικό

Εξαιρετική εμφάνιση για τους Ιταλούς που θα επιδιώξουν να δώσουν μια πρωτιά - ρεκόρ στην καριέρα του Μουρίνιο. Πως οι Ολλανδοί “αποσυντόνισαν” τους Γάλλους στον άλλο ημιτελικό.


 

AP - Ρόμα - Λέστερ

Με... συνταγή Ζοσέ Μουρίνιο, η Ρόμα νίκησε με 1-0 τη Λέστερ στο "Olimpico" της Ρώμης, στον δεύτερο ημιτελικό του Europa Conference League και προκρίθηκε στο καταληκτικό ματς της διοργάνωσης, όπου θα βρει απέναντι της τη σκληροτράχηλη Φέγενορντ, που "άντεξε" στο "Velondrome", αποσπώντας "λευκή" ισοπαλία (0-0) και κλείνοντας το δικό της "εισιτήριο" για τον τελικό της 25ης Μαΐου, στην "Arena Kombetare" των Τιράνων.

Η κεφαλιά... δυναμίτης του Έιμπραχαμ στο 11ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ του Πελεγκρίνι, απλοποίησε ακόμη περισσότερο το πλάνο της Ρόμα, η οποία "πατώντας" στο ισόπαλο 1-1 του πρώτου αγώνα στο "King Power Stadium", έφερε το ματς στα μέτρα της, κλείνοντας όλους τους δρόμους για τους παίκτες των "αλεπούδων" που δεν βρήκαν τρόπο για να απειλήσουν την εστία των "τζαλορόσι" ως το φινάλε.

Αυτός θα είναι ο 5ος τελικός στην σπουδαία καριέρα του "Special One", Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος θέλει να γράψει Ιστορία και να γίνει ο πρώτος προπονητής που έχει κατακτήσει και τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, μετά το Champions League και το Europa League/UEFA.

AP - Μαρσέιγ - Φέγενορντ

Στη Μασσαλία, η Μαρσέιγ πίεσε ασφυκτικά την άμυνα της Φέγενορντ, όμως η γρήγορη κι αναγκαστική αλλαγή του ηγέτη της, Ντιμιτρί Παγέτ, την αποσυντόνισε και πολύ περισσότερο τη "βραχυκύκλωσε" μεσοεπιθετικά, με αποτέλεσμα να μην βρει το γκολ που έψαχνε για να οδηγήσει τον αγώνα -έστω- στην παράταση.

Πλέον η ολλανδική ομάδα θα έχει την ευκαιρία να παίξει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό της μετά το 2002 και την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA (3-2 την Ντόρτμουντ). 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις ρεβάνς των ημιτελικών του Europa Conference League   

  • Ρόμα (Ιταλία)-Λέστερ (Αγγλία): 1-0 (11΄ Έιμπραχαμ) / Α΄ αγώνας: 1-1 => Προκρίθηκε η Ρόμα με συνολικό σκορ 2-1 
  • Μαρσέιγ (Γαλλία)-Φέγενορντ (Ολλανδία): 0-0 / Α΄ αγώνας:2-3 => Προκρίθηκε η Φέγενορντ με συνολικό σκορ 3-2.
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και υπέρ της αύξησης των πόρων των Πανεπιστημίων (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο