LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Μαΐου 2022 10:58 | Ανανέωση: 05 Μαΐου 2022 11:13

Marfin: Η Σακελλαροπούλου στο μνημείο των θυμάτων (εικόνες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, αφήνοντας λουλούδια στο σημείο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - MNHMEIO - MARFIN

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - MNHMEIO - MARFIN

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άφησε λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους, θύματα τυφλού φανατισμού και ιδεολογικής βίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - MNHMEIO - MARFIN

Σήμερα συμπληρώνονται 12 χρόνια από την τραγωδία στο τραπεζικό κατάστημα της Marfin. Η εμπρηστική επίθεση με στόχο την τράπεζα πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια συλλαλητηρίου, στο περιθώριο της ψήφισης του πρώτου μνημονίου, τον Μάιο του 2010.

Για την τραγωδία στη Marfin αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης. Χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων στην ανάρτησή του στο Facebook: «Το αγέννητο παιδί της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου θα ήταν σήμερα 12 χρονών. Θα πήγαινε Γυμνάσιο, θα διάβαζε, θα έπαιζε. Δεν τους ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνάμε και τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή. Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Μαρφίν που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα. Επιτέλους δικαιοσύνη. Επιτέλους κάθαρση».

Marfin - 2010

Επίσης, το ΚΙΝΑΛ σε σχόλιο του αναφέρει: «Στις 5 Μαΐου του 2010, τρεις συνάνθρωποί μας πήγαν στη δουλειά τους και δεν επέστρεψαν ποτέ. Η τυφλή βία, απόρροια της τοξικότητας και του διχασμού της εποχής, έκοψε τόσο άδικα και τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής της Αγγελικής, του αγέννητου μωρού της, της Βιβής και του Νώντα. Δώδεκα χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin, ο αξιοπρεπής και επίμονος αγώνας για δικαίωση των θυμάτων συνεχίζεται. Η τιμωρία των ενόχων και η απόδοση δικαιοσύνης αποτελεί το ελάχιστο χρέος στη μνήμη τους. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ήταν, είναι και θα είναι αξιακά πάντοτε απέναντι στις πράξεις βίας και διχασμού».

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «σήμερα συμπληρώνονται 12 ολόκληρα χρόνια από την φρικτή δολοφονία της 32χρονης εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του 36χρονου Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της 35χρονης Παρασκευής Ζούλια στο υποκατάστημα της Marfin στο κέντρο της Αθήνας. 12 χρόνια μετά, οι παρακρατικοί εμπρηστές - δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ντροπή και μόνο ντροπή».


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Παπαδόπουλος: η Πισπιρίγκου έχει πολλούς “εισαγγελείς” εναντίον της

Final Four Euroleague - Ολυμπιακός: ο “ερυθρόλευκος” θρίαμβος και τα ζευγάρια

Κωστόπουλος - Αθανασοπούλου: η καταγγελία για βιασμό, ο “Σασμός” και οι αντιδράσεις (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο