LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 05 Μαΐου 2022 09:23

Γκάγκα για 3χρονη: οι γιατροί έκαναν ότι έπρεπε (βίντεο)

Τι είπε για τον νέο θεσμό, «Γιατρός για όλους» κι όσα θα ισχύουν για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες. Τι θα γίνει με τους παιδίατρους. Η πρόταση για νέα μηχανήματα μέσω ΣΔΙΤ.

Μίνα Γκάγκα - Καλημέρα Ελλάδα

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Πέμπτη η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, σχετικά με το νομοσχέδιο που εισάγει τον θεσμό «Γιατρός για όλους» και φέρνει ανακατατάξεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Όπως σημείωσε η Μίνα Γκάγκα, το όφελος από την ύπαρξη του προσωπικού/οικογενειακού γιατρού είναι η συνεχής δωρεάν παρακολούθηση και η γνώση του ιστορικού του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει εναλλαγή γιατρών κάθε τόσο και επομένως καθυστερήσεις στην ενημέρωση και αποσπασματική ενημέρωση για το ιστορικό κάθε ασθενούς.

«Θέλουμε να αναπτυχθεί μια σχέση, όπου ο γιατρός θα λέει στον ασθενή «ήρθε η ώρα να κάνεις την τάδε εξέταση» και που θα υπάρχει μια πιο στενή επαφή ιατρού και ασθενών», επεσήμανε η κ. Γκάγκα, τονίζοντας πως ο ασθενής θα επισκέπτεται τον ιατρό όπως σήμερα, υπάρχει και πρόβλεψη για επίσκεψη κατ΄ οίκον, χωρίς να αμείβεται ο γιατρός από τον ασθενή, αλλά από το Κράτος, μέσω της σύμβασης του ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ.

«Συζητάμε με τους παιδίατρους για να ενταχθούν και τα παιδιά στο μέτρο», είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, που στο πλαίσιο της συζήτησης με τον Γιώργο Παπαδάκη και άλλους δημοσιογράφους, απέρριψε αιτιάσεις περί αποδυνάμωσης του ΕΟΠΥΥ με το νέο σύστημα «Γιατρός για όλους», που θα ισχύει όπως ξεκαθάρισε και για τους ανασφάλιστους.

Σχετικά με την διενέργεια εξετάσεων σε διαγνωστικά κέντρα εκτός Δημοσίου, η κ. Γκάγκα είπε πως σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται αναγκαστικά, ενώ υπογράμμισε πως κατά την άποψη της, «ένας πολύ καλός τρόπος να κάνουμε αλλαγές στα μηχανήματα, είναι να γίνει ένας μαζικός διαγωνισμός, να πει το Δημόσιο θέλουμε 20 μηχανήματα και να αποκτηθούν μέσω ΣΔΙΤ, εισπράττοντας τα μισά χρήματα το νοσοκομείο και τα άλλα μισά ο ιδιώτης, που θα παρέχει το μηχάνημα. Έτσι, θα γίνει ανανέωση των παλαιών ιατρικών μηχανημάτων, χωρίς να υπάρχει άμεσο δημοσιονομικό κόστος». 

Για την 3χρονη στην Θεσσαλονίκη

Ερωτηθείσα για την τραγωδία με τον μυστηριώδη θάνατο της 3χρονης στην Θεσσαλονίκη, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε «Μας στενοχωρεί ότι δεν έγινε δυνατό να σωθεί ένα παιδί 3 ετών. Η έκθεση που έχω διαβάσει εγώ, λέει ότι οι γιατροί στο “Παπαγεωργίου” έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει σε ότι αφορά τις εξετάσεις και τα φάρμακα που δόθηκαν στο παιδί».

«Το νοσοκομείο έχει πολύ καλές διαδικασίες και έχει περάσει από διεθνή διαγωνισμό πιστοποίησης των υπηρεσιών του. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι συνάδελφοι μου έκαναν ότι έπρεπε», κατέληξε η Μίνα Γκάγκα.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Final Four Euroleague - Ολυμπιακός: ο “ερυθρόλευκος” θρίαμβος και τα ζευγάρια

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Παπαδόπουλος: η Πισπιρίγκου έχει πολλούς “εισαγγελείς” εναντίον της

Θεσσαλονίκη - Μητέρα 3χρονης: έχασα τον άγγελο μου και δεν ξέρω γιατί... (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)Σήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Ούτε οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το νέο ράλι τιμών στα καύσιμα και μάλιστα τις αντίθετες διαδρομές πετρελαίου και βενζίνης.

Ενδοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίση07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο