LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 01 Μαΐου 2022 21:52

Κορονοϊός - Μπιλ Γκέιτς: Ίσως να μην έχουμε δει τα χειρότερα

«Μπορεί μην έχουμε δει καν ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας» λέει ο συνιδρυτής της Microsoft και τονίζει ότι απαιτούνται μεγαλύτερες επενδύσεις προς αποφυγή μελλοντικών κρίσεων για τη δημόσια Υγεία

AP - Μπιλ ΓκέιτςΣτους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας και τους ιθύνοντες χάραξης πολιτικής απευθύνεται ο Μπιλ Γκέιτς μέσω συνέντευξής του στους Financial Times, επισημαίνοντας ότι επείγει η σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων, που θα απαρτίζεται από επιδημιολόγους έως ειδικούς σε υπολογιστικά μοντέλα και θα τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ώστε να εντοπίζονται άμεσα παγκόσμιες απειλές για τη δημόσια υγεία και να βελτιωθεί η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των χωρών.

Ο συνιδρυτής της Microsoft τονίζει ότι απαιτούνται μεγαλύτερες επενδύσεις προς αποφυγή μελλοντικών κρίσεων για τη δημόσια υγεία, ενώ ως προς την τρέχουσα πανδημία του κορωνοϊού σημειώνει πως δεν βρισκόμαστε στο τέλος της και μάλιστα εκτιμά πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ανάδυσης ενός νέου στελέχους ακόμη πιο μεταδοτικού και θανατηφόρου.

«Διατρέχουμε ακόμη κίνδυνο αυτή η πανδημία να παράξει μία παραλλαγή που θα είναι ακόμη πιο μεταδοτική και ακόμη πιο θανατηφόρα. Δεν είναι πιθανό, δεν θέλω να είμαι φωνή καταστροφής και απαισιοδοξίας, όμως κυμαίνεται πολύ πάνω από το 5% ο κίνδυνος να μην έχουμε δει καν ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας» δηλώνει.

Ο Γκέιτς προτείνει να συσταθεί μια διεθνής ομάδα ειδικών, διαφόρων ειδικοτήτων, από επιδημιολόγους έως διαμορφωτές ηλεκτρονικών μοντέλων, η οποία θα αναλάβει να παρακολουθεί και να εντοπίζει παγκόσμιες υγειονομικές απειλές και να συντονίσει την αντίδραση των κρατών. 

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία κυριαρχεί στη διεθνή ατζέντα, ο μεγιστάνας προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να μην παραβλέπουν την υγειονομική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερες επενδύσεις για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών. 

Ξεκαθαρίζει δε, ότι η σημερινή χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μελλοντικές πανδημίες δεν είναι σοβαρή, και απαιτούνται μεγαλύτερες επενδύσεις. «Ο ΠΟΥ έχει λιγότερα από 10 άτομα πλήρους απασχόλησης  που εργάζονται για την ετοιμότητα στις επιδημίες», είπε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι «ακόμα και αυτοί οι άνθρωποι αποσπώνται από πολλές άλλες δραστηριότητες».

Το νέο βιβλίο του Μπιλ Γκέιτς ασχολείται με τον κίνδυνο νέας πανδημίας. Τιτλοφορείται «How to Prevent the Next Pandemic» (Πώς να Αποτρέψουμε Νέα Πανδημία) και δημοσιεύεται την προσεχή Τρίτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Open Madrid – Σάκκαρη: Άδοξος αποκλεισμός

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πάει πίσω το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Εθνική Οδός: Σταμάτησε στη ΛΕΑ για να μιλήσει στο κινητό και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)Σήμερα 09:23 | Τοπικά Νέα

Δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)Σήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Τραγωδία στη Μαλαισία με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα. Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη σύγκρουση στον αέρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”07:01Λασίθι: Έκρυβαν ναρκωτικά και σύνεργα σε σπίτια και ΙΧ (εικόνες)06:48Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο