LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2022 18:13 | Ανανέωση: 29 Απριλίου 2022 18:26

Αδιανόητη πρόκληση από την Άγκυρα: Η Ελλάδα κάνει τις παραβιάσεις

Τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές ασφαλείας της Άγκυρας, υποστηρίζουν ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν δεκάδες φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο.

AP - Αερομαχίες - Αναχαιτήσεις

Η Άγκυρα συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων και περνάει στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά είναι αυτή που κάνει τις παραβιάσεις. Πηγές ασφάλειας της Τουρκίας, τις οποίες ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο 30 φορές μέσα σε 3 ημέρες.

Οι πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη απάντησαν στα ελληνικά κατά τον ίδιο τρόπο. Υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις παράνομες, προκλητικές και επιθετικές ενέργειες και ρητορικές της στο Αιγαίο.  

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι «αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασαν 6 φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στις 26 Απριλίου για πρώτη φορά. Και όχι μόνο, ελληνικά αεροσκάφη συνέχισαν τις προκλητικές πτήσεις τους κοντά στις τουρκικές ακτές στις 27 Απριλίου. Στις παραβιάσεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη, δυνάμεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν 22 παραβιάσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Τα ελληνικά στοιχεία, που συνέχισαν χθες τις παραβιάσεις τους, δέχτηκαν απάντηση από τα αεροσκάφη της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας».

Υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα είναι πάντα υπέρ της επίλυσης προβλημάτων με ειρηνικά μέσα, μεθόδους και διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας, πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις της με κάθε ευκαιρία αντί να κρατά το χέρι της φιλίας. από την Τουρκία. Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η πλευρά που ξεκίνησε τις παραβιάσεις και επέδειξε επιθετικές συμπεριφορές και τις τρεις ημέρες, οι πηγές ανέφεραν, «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις δραστηριότητές της με στόχο την πρόκληση και την παραπληροφόρηση».

Οι ίδιες πηγές λένε ότι η «Η Ελλάδα, που βλέπει κάθε επιτυχία της Τουρκίας ως δική της αποτυχία, προσπαθεί να εφαρμόσει μια φανταστική πρόκληση».

Αναφέρουν ακόμη ότι  «τα αρχεία των ραντάρ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί να δείξει την Τουρκία ως επιτιθέμενο. Η Ελλάδα είναι αυτή που ξεκινά τις παραβιάσεις και επιδεικνύει επιθετικές συμπεριφορές κάθε τρεις μέρες. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την ασφάλειά μας και τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα, χωρίς να επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο».

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης των πρωτοφανών προκλήσεων

Σε κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και ο Αν. Τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας, αναφέρουν τα εξής.

 «Το μπαράζ αεροπορικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων πάνω από μικρά αλλά και μεγάλα νησιά από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό σχετικά με:

  • Την αποτελεσματικότητα της αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, η οποία δείχνει δεδομένη, φοβική, ασυντόνιστη και ανίκανη να εκτιμήσει τις τρέχουσες γεωπολιτικές διαστάσεις όχι μόνο του διεθνούς, αλλά και του εθνικού μας περιβάλλοντος. Είναι η ελληνική κυβέρνηση αποφασισμένη να περάσει σε φίλους και συμμάχους, και σε διεθνείς οργανισμούς, το μήνυμα της πραγματικής διάστασης της τουρκικής απειλής και να απαιτήσει ενέργειες αντίδρασης;
  • Τον τρόπο αντιμετώπισης των πρωτοφανών προκλήσεων, που δημιουργεί ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών σε πολλά επίπεδα.  

Λόγω της κρισιμότητας του θέματος και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ζητούμε πλήρη ενημέρωση από τον ΥΠΕΘΑ για τα παραπάνω συμβάντα, και ειδικότερα για τα σχετιζόμενα ζητήματα με την αεράμυνα».

Ειδήσεις σήμερα:

Eurostat - Πληθωρισμός: Νέα αύξηση στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Πισπιρίγκου - Τζωρτζίνα: η γιαγιά έκανε την καταγγελία στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Ο Σαϊντού Καμαρά παραμένει στην Ελλάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο