LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2022 22:25 | Ανανέωση: 29 Απριλίου 2022 08:10

“Special Report” για τις “αόρατες” οικογένειες (εικόνες)

Ζευγάρια του ίδιου φύλου των οποίων οι οικογένειες δεν αναγνωρίζονται, τα παιδιά τους, άνθρωποι που μαχονται για την "αναγνώρισή" τους και η στάση της Πολιτείας, στο “Special Report”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γονείς που μεγαλώνουν παιδιά, τα οποία, όμως, δεν υπάρχουν για ένα σχολείο, ένα νοσοκομείο ή ένα ΚΕΠ. Παιδιά που φωνάζουν «μαμά» ή «μπαμπά», αλλά κινδυνεύουν να χάσουν από τη μια στιγμή στην άλλη, ένα πρόσωπο που βλέπουν από την ώρα που γεννήθηκαν. Έχουν όλες οι οικογένειες τα ίδια δικαιώματα στην Ελλάδα; Και κατά πόσο προστατεύονται τα δικαιώματα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών;

Την Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 23:15, το «Special Report» καταγράφει την κατάσταση που βιώνουν σήμερα στη χώρα μας οι οικογένειες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδί που θα μπορεί να αναγνωριστεί ως δικό τους.

Ο Αντώνης Φουρλής συναντά τη Γιολάντα και τη Γεωργία, μητέρες του μικρού Δήμου, που παρά τις αντιξοότητες δεν εγκαταλείπουν το όνειρο της δημιουργίας της δικής τους οικογένειας, αλλά και την Άννα και την Παλόμα που ήρθαν από την Ισπανία για να μεγαλώσουν στη χώρα μας το τρίτο παιδί τους και βρίσκονται αντιμέτωπες με την ελληνική γραφειοκρατία που δεν αναγνωρίζει την οικογένειά τους.

Ο σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης -του οποίου η νέα τηλεοπτική σειρά «Σέρρες» προβάλλεται από τη νέα πλατφόρμα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, το ΑΝΤ1+, και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για το θάρρος με το οποίο πραγματεύεται τη ζωή ενός gay άνδρα που βρίσκεται συχνά αντιμέτωπος με προκαταλήψεις και στερεότυπα γύρω από την ταυτότητά του- εξηγεί στο «Special Report» γιατί αυτή είναι η πιο προσωπική του δουλειά, μέχρι σήμερα, και μιλά ανοιχτά για τις διακρίσεις που υφίστανται ακόμη τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα, εξαιτίας της μη δυνατότητας σύναψης πολιτικού γάμου.

Ακόμη, ο δημοφιλής ηθοποιός, παρουσιαστής και επιχειρηματίας Φώτης Σεργουλόπουλος μιλά στην κάμερα της εκπομπής για τη δική του εμπειρία ως πατέρας, για τα όνειρά του για τον γιο του, αλλά και για την απουσία ισότητας των πολιτών απέναντι στον νόμο. Επίσης, η Στέλλα Μπελιά, ακτιβίστρια και πρόεδρος των «Οικογενειών Ουράνιο Τόξο» τονίζει την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών. Για το ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και τις δυνατότητες που έχουν τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ να αποκτήσουν παιδιά στην Ελλάδα, δίνει απαντήσεις στο «Special Report» η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

#SpecialReportGR

Facebook: SpecialReportGR

Twitter: SpecialReportGR

 Instagram: specialreportgr

 

Ειδήσεις σήμερα:

Περού: Η κυβέρνηση θα αγοράζει όλη την κόκα!

Κωνσταντίνος Καβάφης: ο μελαγχολικός ποιητής με την ειρωνική πικρία

Ουκρανία: νέες επιθέσεις και κόντρα Ρωσίας - ΗΠΑ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο