LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2022 17:04

Ραδιοφωνικοί σταθμοί: Νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση

Στην τελική ευθεία η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. 

ραδιοφωνικός σταθμός
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής Επικρατείας και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Η Κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα το τέλος στην άναρχη λειτουργία του ραδιοφωνικού τοπίου στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου .

Όπως αναφέρεται, "μετά την ψήφιση του ν. 4779/21 και τη σύσταση ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξεκινά, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου,  συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες που διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η εν λόγω συνεργασία κρίνεται αναγκαία λόγω της πολυπλοκότητας, του εξειδικευμένου αντικειμένου και της αναγκαίας ενσωμάτωσης των σύνθετων τεχνικών προαπαιτουμένων, έτσι ώστε, από κοινού με τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και τα συναρμόδια Υπουργεία, να εκπονηθεί το πλέον άρτιο από ουσιαστικής, νομικής και τεχνικής πλευράς νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής Επικρατείας.

Η Κυβέρνηση, σταθερά προσηλωμένη στις δημοκρατικές αρχές της διαφάνειας, του εποικοδομητικού διαλόγου και της αντικειμενικότητας θα προχωρήσει σε ευρεία διαβούλευση του υπό κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου.

Σε επόμενη φάση, μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των ραδιοφώνων θα ακολουθήσουν και οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών".

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, σταθερά προσηλωμένη στη διαφάνεια και το διάλογο, διαχρονικές αξίες κάθε ευνομούμενης πολιτείας, με την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου, αντιμετωπίζει τις στρεβλώσεις και την ιδιότυπη ομηρία των ραδιοφωνικών σταθμών που λειτουργούν μέσα σε ένα άναρχο ραδιοφωνικό τοπίο.  Προχωράμε, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και κάθε άλλη πρόταση, που στο μεταξύ έχει διατυπωθεί. Είναι αυτονόητο ότι πριν την οριστική διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου που θα οδηγήσει στην αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών,  θα υπάρξει  διάλογος και πραγματική και ουσιαστική διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα, το ΕΣΡ και όλους τους εμπλεκόμενους».

Ειδήσεις σήμερα:

Μακρόν: Του πέταξαν ντομάτες σε λαϊκή αγορά (εικόνες)

ΟΚΑΝΑ “Steki 46”- Σακελλαροπούλου: πρωτοβουλία που μας κάνει να αισιοδοξούμε

Φυσικό αέριο - ΕΕ: Είμαστε προετοιμασμένοι για τον ρωσικό εκβιασμό

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συμμετοχή Κ. Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία10:47Θάσος: Νεαρός λουόμενος πνίγηκε στη θάλασσα10:31e-ΕΦΚΑ: Η καταγραφή στις υπερωρίες έφερε αύξηση στα έσοδα10:15Αιματοχυσία σε νυχτερινό κέντρο στο Μπρούκλιν – Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς10:01Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Το θύμα είχε καταγγείλει τον δράστη από τον Μάρτιο 09:46ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου09:30Σαλαμίνα: Καμπανάκι για την παρουσία λαγοκέφαλων χτύπησαν οι ψαράδες09:16Πιθανή μία συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι, μετά το τηλεφώνημα Τραμπ στον Ρώσο πρόεδρο - Όσα έγιναν στον Λευκό Οίκο09:00Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική και άλλες περιοχές08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 19 Αυγούστου08:29Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη08:14Συρία: Έως και 300.000 άνθρωποι "εξαφανίστηκαν" τα τελευταία 55 χρόνια00:00ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να μιλήσει με τον Πούτιν23:48Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς23:34Χαλκιδική: Απαγορευτικό απόπλου σε πλοίο που παρουσίασε βλάβη23:20Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Καρδίτσας23:04Τραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία22:50Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο