LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2022 20:45

Αδέσποτη σφαίρα: Ο μοναχικός “Γολγοθάς” της Αλεξίας για αποκατάσταση

Οι γονείς της μικρής Αλεξίας μίλησαν στον ΑΝΤ1 για τα όσα τραβάνε για την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού τους υπέστη 95% αναπηρία από αδέσποτη σφαίρα στο σπίτι τους.

Αλέξια - αδέσποτη σφαίρα - ΑΝΤ1

Της Φωτεινής Νάσσου

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, την ημέρα του Πάσχα του 2019, ήταν όλη η οικογένεια στην αυλή του σπιτιού τους, στο χωριό Θεσπιές της Θήβας. Η μαμά έστρωνε τραπέζι και ξαφνικά ακούει την μεγάλη της κόρη να ουρλιάζει. Κοιτάει προς τα εκεί και βλέπει την μικρή της κόρη να πέφτει στο έδαφος. Ήταν το σημείο μηδέν για την 11χρονη σήμερα Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα.

«Στο καροτσάκι, είναι το ίδιο, δεν έχει αλλάξει τίποτα με την κίνηση τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η ψυχολογία του χάλια είναι χάλια. Να χθες θυμήθηκε πάλι τα πράγματα αυτά και σηκωθήκαμε φύγαμε από ο σπίτι μας, πήγαμε στον αδελφό μου στην Λειβαδιά να κάνουμε Πάσχα. Δεν μπορεί το παιδί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της 11χρονης, πια, Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

Μπορεί η μικρή Αλεξία να βρίσκεται, πλέον, εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όμως τόσο εκείνη, όσο και η οικογένειά της, έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν.

Σήμερα, περίπου τρία χρόνια μετά το περιστατικό, το παιδί κινεί τα χέρια και τα πόδια του ασυναίσθητα, αλλά παραμένει καθηλωμένο στο κρεβάτι. Ο δράστης είναι ελεύθερος, το ποινικό δικαστήριο έχει ορισθεί για την 1η Ιουνίου.

«Ακόμα τίποτα. Περιμένουμε αποφάσεις από τα δικαστήρια. Λέει να πληρώσει, δεν έχει δώσει τίποτα, ούτε ένα ευρώ που λένε, έχουμε μπλέξει άσχημα, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», λέει με απελπισία ο πατέρας της Αλεξίας.

Το κοριτσάκι έχει υποστεί αναπηρία 95% εφ' όρου ζωής, ενώ έχει υποβληθεί σε έξι χειρουργεία.

H μητέρα της Αλεξίας αναφέρει πως «είμαστε στο σπίτι και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ξαναπάμε σε κέντρο αποκατάστασης. Ο μόνος τρόπος είναι να πληρώσει ο δράστης αλλά δεν θέλει ακόμα να πληρώνει το ποσό. Με ρωτάει η ίδια  Αλεξία «Μαμά θα πληρώσει να πάω να γίνω καλά;».

Ο πατέρας όμως, το παιδιού σημειώνει πως «θέλουμε τώρα να μαζέψουμε χρήματα για να πάμε το παιδί σε ένα κέντρο και δεν μπορούμε να τα μαζέψουμε. Έχουμε βρει ένα στην Θεσσαλονίκη, ένα κέντρο που είναι καλό αυτό και είναι για παιδάκια, θέλουν 7200 ευρώ το μήνα».

Οι γονείς κάνουν τιτάνιο αγώνα, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα και να μπορέσει η κόρη τους να μπει τουλάχιστον πέντε μήνες σε κέντρο αποκατάστασης στην Θεσσαλονίκη  για να συνεχίσει τη θεραπεία της. Ζουν για την ημέρα που θα δουν και πάλι την Αλεξία να στέκεται στα πόδια της, να παίζει,να μιλάει, να κάνει όλα όσα της στέρησε ο δράστης.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς

Παγώνη για ηπατίτιδα: τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχούν τους γονείς

Τουρκία - Οσμάν Καβαλά: Ισόβια κάθειρξη για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος – Κούγιας: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι ΓεωργιάδηΣήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος – Κούγιας: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο