LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2022 20:03

Γιάννης Σκαφτούρος: Η μηχανή, το αγροτικό και οι κάλυκες στο σημείο της εκτέλεσης

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ., η ευαλωτότητα του θύματος τις ημέρες του Πάσχα και το συμβόλαιο που εκτελέστηκε την ώρα που κανείς δεν το περίμενε.

Γιάννης Σκαφτούρος

Του Μανώλη Ασαριώτη

Από το μονοπάτι στο πλάι της μονοκατοικίας του Γιάννη Σκαφτούρου, δείχνουν όλα τα στοιχεία ότι προσέγγισαν οι δράστες, το σπίτι του με σκοπό να τον εκτελέσουν.

Οπλισμένοι με καλάσνικοφ είδαν τον 50χρονο να είναι στην αυλή του σπιτιού του μαζί με τουλάχιστον 10 συγγενείς και φίλους. Οι δολοφόνοι άνοιξαν πυρ.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος έπεσε νεκρός, ενώ τραυματίστηκαν η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερος του.

Η δεύτερη κόρη του, Κατερίνα, σε κατάσταση σοκ είπε λίγο αργότερα πως η ίδια είναι καλά, ότι η αδελφή της είναι που τραυματίστηκε και ζήτησε να «μην τους ενοχλούν».

Οι αυτόπτες μάρτυρες πανικοβλήθηκαν. Άλλοι μίλησαν για δύο δράστες, άλλοι για τέσσερις και άλλοι για έξι. Στην έξοδο του χωριού οι αστυνομικοί εντόπισαν σε χωράφι μία εγκαταλελειμμένη μοτοσικλέτα και ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Το δίκυκλο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δολοφόνους, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν ποια είναι η εμπλοκή του αυτοκινήτου με την εκτέλεση του Σκαφτούρου.

Μοτοσικλέτα και αγροτικό αυτοκίνητο θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου εκεί να γίνει διερεύνηση για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, στην προσπάθεια των αρχών να εντοπίσουν ίχνη που θα τους οδηγήσουν στους δράστες.

Περίπου 15 κάλυκες από πολεμικό όπλο συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης κατά του Γιάννη Σκαφτούρου, στη Βοιωτία. Γύρω από το σπίτι εντοπίστηκε και κάλυκας μικρότερου διαμετρήματος, ο οποίος όμως φαίνεται πως δεν σχετίζεται με την εκτέλεση του Σκαφτούρος και είναι προηγούμενων ημερών.

Λίγο πριν από την εκτέλεσή του, ο Σκαφτούρος είχε πάει στο πατρικό του, για να περάσει τις γιορτές μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Αν και όσοι τον γνώρισαν τον χαρακτήριζαν προσεκτικό, φαίνεται πως δεν περίμενε ότι η επίθεση θα γινόταν στην αυλή του σπιτιού του. Αυτό φαίνεται πως το πληροφορήθηκαν οι δράστες και έτσι αποφάσισαν να τον χτυπήσουν σήμερα, γιατί τον θεώρησαν ευάλωτο.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές από τη δεκαετία του 1990. Το όνομα του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες  για απαγωγές, εκβιάσεις, εκρήξεις και ανθρωποκτονία. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Παναγόπουλου, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Είχε φυλακιστεί, αλλά σε δεύτερο βαθμό είχε μειωθεί η ποινή του και είχε Αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο 50 πεντάχρονος είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1 το 2009 και είχε υποστηρίξει πως δεν έχει καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες.

«Εγώ δεν έχω σχέση με τη νύχτα», είχε πει τότε.

Τον Ιούνιο του 2018 είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στις φυλακές του Κορυδαλλού.  Δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από μέλη της αλβανικής μαφίας.

Ο Σκαφτούρος θεωρείτο ένας από τους τελευταίους παλιούς από τον κόσμο της νύχτας και είναι όντως εντυπωσιακό ότι οι εκτελεστές δεν λογάριασαν ότι ήταν μαζί με την οικογένειά του και ανήλικα παιδιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Προσκύνησε, έψαλλε το “Χριστός Ανέστη” και πέθανε

Παγώνη για ηπατίτιδα: τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχούν τους γονείς

Τουρκία - Οσμάν Καβαλά: Ισόβια κάθειρξη για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο