LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2022 19:08 | Ανανέωση: 25 Απριλίου 2022 19:31

Τουρκία - Οσμάν Καβαλά: Ισόβια κάθειρξη για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης

Η δίκη που διεξήχθη από το 13ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Εναντίον του του Οσμάν Καβάλα εκκρεμμούσαν 17 κατηγορίες για τα γεγονότα Γκεζί.

AP - Οσμάν Καβαλά

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ακτιβιστής Οσμάν Καβαλά, ο οποίος δικαζόταν στην Τουρκία για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και τα γεγονότα του Πάρκου Γκεζί το 2013, με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, αφού το εφετείο ανέτρεψε τις αθωωτικές αποφάσεις, ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για την κύρια υπόθεση του πάρκου Γκεζί, η οποία εκδικάστηκε ξανά με 17 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Καβαλά.

Ο γνωστός ακτιβιστής Οσμάν Καβαλά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης», ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 18 ετών ο καθένας και αποφασίστηκε η σύλληψή τους.

Αντιδράσεις

«Παντού Ταξίμ, παντού αντίσταση», φώναζε ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης εναντίου του επιχειρηματία Καβάλα ο οποίος καταδικάστηκε για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης κατά τα επεισόδια Γκεζί.

Το Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης καταδίκασε για την ίδια απόφαση άλλους 7 κατηγορουμένους σε 18 χρόνια κάθειρξη.

Ο Οσμάν Καβάλα ο οποίος κρατείται στη φυλακή εδώ και 4,5 χρόνια, πήρε τον λόγο λίγο πριν την ετυμηγορία και μέσω τηλεδιάσκεψης δήλωσε από τη φυλακή ότι «πρόκειται για μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον μου που διαπράχθηκε μέσω του δικαστικού σώματος». Ο Οσμάν Καβάλα είπε ακόμη ότι «μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το οποίο έκρινε ότι η κράτησή μου αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων μου και ότι είχαν εμπλοκή ακόμη και πολιτικοί παράγοντες, δεν αποτελεί νομικό γεγονός να απαιτηθεί εις βάρος μου επιβαρυντική ισόβια κάθειρξη για στοιχεία που δεν είναι τα ίδια αποδεικτικά στοιχεία».


Αντιδρώντας στην απόφαση, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Οζγκιούρ Οζέρ δήλωσε: «Σίγουρα θα ζητήσουμε τον λογαριασμό και για τη Σόμα, και για το Γκεζί και για όλους όσους καταπίεσε το ΑΚΡ». Ανέφερε ότι «ο Ταγίπ Ερντογάν θα λογοδοτήσει ενώπιον της ιστορίας».

Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι «η απόφαση στην υπόθεση Γκεζί τραυμάτισε τη συνείδηση ??εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτή η χώρα ποτέ δεν αποδέχτηκε αποφάσεις που δεν ελήφθησαν με συνείδηση. Ό,τι και να γίνει, θα είμαστε στο πλευρό της δικαιοσύνης, θα υπερασπιστούμε το νόμο για όλους».

Ο Τσαν Αταλάι καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση. Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου φώναζε ότι δεν θα υποκύψει στις διώξεις.

Ο Ταϊφού Καχραμάν αποχαιρετά το παιδί του πριν οδηγηθεί στην φυλακή μετά την καταδίκη του σε 18 χρόνια φυλάκιση...

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεία: Πυροσβέστης πήγε σε τροχαίο και ήταν η γυναίκα του! (βίντεο)

Φορολογικές δηλώσεις: Τα “SOS” για να μην πληρώσετε έξτρα φόρους

Συμβόλαιο θανάτου: Ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε στα Δερβενοχώρια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο