LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Απριλίου 2022 10:05 | Ανανέωση: 24 Απριλίου 2022 10:17

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάσχα με νεκρούς και επιθέσεις

Θύματα από τις επιθέσεις στην Οδησσό και σε περιοχές του Ντονμπάς. Η ενίσχυση που ζητά το Κίεβο για τα πυρηνικά. Καταγγελία για ομηρία παρατηρητών του ΟΑΣΕ.

Ουκρανία - επιθέσεις - ζημιές - σπίτια

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στο Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κυβερνήτη της επαρχίας Σερχίι Γκαϊντάι, λίγες ώρες πριν από την πρώτη επίσεψη υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ στην Ουκρανία μετά απο τις 24 Φεβερουαρίου και την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων. 

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, δήλωσε σήμερα ότι ένας 48χρονος άνδρας σκοτώθηκε στη διάρκεια βομβαρδισμών τη νύκτα. 

Σύμφωνα με την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απωθήσει αυτή την εβδομάδα πολλές ρωσικές επιθέσεις στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς. 

Ουκρανία - επιθέσεις - ζημιές - σπίτια

Ουκρανία - επιθέσεις - ζημιές - σπίτια

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία κατάφερε να καταλάβει κάποιες περιοχές, η αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων είναι ισχυρή σε όλους τους άξονες. 

«Το χαμηλό ρωσικό ηθικό και ο περιορισμένος χρόνος που διαθέτει (ο ρωσικός στρατός) για να ανασυνταχθεί, να επανεξοπλιστεί και να αναδιοργανωθεί πριν τις επιθέσεις, πιθανόν να περιορίζουν την αποτελεσματικότητα του στις μάχες», εκτίμησε το βρετανικό υπουργείο.

Ουκρανία - επιθέσεις - ζημιές - σπίτια

Τουλάχιστον 8 νεκροί από τους βομβαρδισμούς στην Οδησσό

Άλλοι τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 18 τραυματίστηκαν στους ρωσικούς βομβαρδισμούς του Μεγάλου Σαββάτου στην Οδησσό, σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

«Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 ή 20 τραυματίστηκαν», είπε ο Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Κίεβο. 

Ένας προηγούμενος απολογισμός, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας, έκανε λόγο για 6 νεκρούς, μεταξύ αυτών ένα βρέφος και αρκετούς τραυματίες. 

Ουκρανία - πύραυλος - Οδησσός

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, «επτά πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό, εκ των οποίων ένας έπληξε μια πολυκατοικία και δύο καταστράφηκαν από το ουκρανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας. 

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σειρά πυραύλων με βομβαρδιστικά Tu-95 πάνω από τη θάλασσα της Κασπίας.

 AP - Ουκρανία - πύραυλος - Οδησσός

Δύο πύραυλοι έπληξαν μια στρατιωτική εγκατάσταση και άλλοι δύο πολυκατοικίες, σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία. Άλλοι δύο καταστράφηκαν επίσης από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

«Ο μόνος στόχος των ρωσικών πληγμάτων με πυραύλους εναντίον της Οδησσού, είναι ο τρόμος», κατήγγειλε σε μήνυμά του στο Twitter ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα, απευθύνοντας έκκληση να υψωθεί «ένα τείχος μεταξύ του πολιτισμού και των βαρβάρων που επιτίθενται σε ειρηνικές πόλεις με πυραύλους».

Το Κίεβο ζητεί μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού για τα πυρηνικά εργοστάσια

Η Ουκρανία ζήτησε από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας να μεριμνήσει για να εξασφαλιστεί η κάλυψη του «μεγάλου καταλόγου του εξοπλισμού» τον οποίο έχει ανάγκη για τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας, εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι. Ανάμεσα στα είδη που ζήτησε το Κίεβο είναι μετρητές ραδιενέργειας, προστατευτικός εξοπλισμός, εργαλεία πληροφορικής, γεννήτριες ντίζελ και άλλα συστήματα εξασφάλισης της παροχής ενέργειας, εξήγησε.

«Θα συντονίσουμε την παράδοση της βοήθειας που θα προσφέρουν ο ΔΟΑΕ και τα κράτη μέλη του και μέρος του εξοπλισμού που ζητήθηκε θα παραδοθεί απευθείας στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας», συνέχισε ο κ. Γκρόσι, προσθέτοντας πως «οι ανάγκες είναι μεγάλες και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για τη σημαντική υποστήριξη που τα κράτη μέλη μας έκαναν ήδη σαφές ότι θα διαθέσουν».

Στην Ουκρανία είναι ενεργοί 15 πυρηνικοί αντιδραστήρες σε τέσσερις εγκαταστάσεις, εκ των οποίων 7 είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, οι δύο στο εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός.

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ - ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

 

Ο κ. Γκρόσι διευκρίνισε ότι ο ΔΟΑΕ δεν λαμβάνει ακόμη απευθείας δεδομένα από τα συστήματά του που είναι εγκατεστημένα στο κατεστραμμένο εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ. 

Ο γενικός διευθυντής και ειδικοί του ΔΟΑΕ θα επισκεφθούν τον σταθμό, που κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα πρακτικά αμέσως μετά την εισβολή την 24η Φεβρουαρίου, προτού αποχωρήσουν την 31η Μαρτίου. Ο κ. Γκρόσι έχει υποσχεθεί ότι κατά τα τη διάρκεια της επίσκεψης θα παραδοθούν εξοπλισμός μέτρησης του επιπέδου της ραδιενέργειας και μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στο Τσερνόμπιλ.?

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ - ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ο ΟΑΣΕ λέει πως παρατηρητές κρατούνται στην ανατολική Ουκρανία

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ ) ανέφερε ότι εργάζεται για να διασφαλίσει την απελευθέρωση ενός αριθμού μελών της Ειδικής Αποστολής Παρακολούθησης (Special Monitoring Mission- SMM), τα οποία κρατούνται στην ανατολική Ουκρανία. 

«Ο ΟΑΣΕ ανησυχεί πολύ για το γεγονός ότι σε έναν αριθμό μελών της αποστολής SMM έχει στερηθεί η ελευθερία στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ. Ο ΟΑΣΕ χρησιμοποιεί όλους τους διαθέσιμους διαύλους για να διευκολύνει την απελευθέρωση του προσωπικού του», επισημαίνει, απαντώντας σε ένα ερώτημα και προσθέτοντας πως δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σε αυτή τη φάση.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Πισπιρίγκου, η “διάψευση” για Μαλένα - Ίριδα και οι φωτογραφίες… πειστήρια

Ηπατίτιδα σε παιδιά: ένας θάνατος και αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο

Τροχαίο: νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο