LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2022 20:13

Εκλογές στην Γαλλία: Γαβράς - Χωμενίδης στον ΑΝΤ1 για το “διακύβευμα” (βίντεο)

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Γαλλία, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και ο δημοφιλής συγγραφέας μιλούν για όσα κρίνονται από το αποτέλεσμα της μάχης ανάμεσα σε Μακρόν και Λεπέν.

ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ - ΓΑΒΡΑΣ - ΑΝΤ1

Ο Κώστας Γαβράς είναι ίσως ο πιο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης στο εξωτερικό. Οι πολυβραβευμένες του ταινίες, με πολιτικό περιεχόμενο, προκαλούν πάντα συζητήσεις, όπου και αν προβάλλονται. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, ζει στο Παρίσι και συνεπώς η τοποθέτηση του για τις γαλλικές εκλογές έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. 

Ο Κώστας Γαβράς, μιλώντας στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στο Παρίσι, Ισαάκ Καριπίδη, εξήγησε γιατί ελπίζει, όπως ανέφερε, να κερδίσει τις εκλογές ο Μακρόν. 

Ακόμη, απάντησε εάν συμμερίζεται την άποψη ότι τυχόν εκλογή της Μαρίν Λεπέν θα βλάψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναφέρθηκε στην δική του εκτίμηση για την μεγάλη άνοδο στο ποσοστό που συγκέντρωσε η υποψηφιότητας της φέτος, σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες προεδρικές εκλογές, όπου αντίπαλος της ήταν και πάλι ο Μακρόν. 


Στο Παρίσι, αυτές τις μέρες, βρίσκεται και ο “πολυδιαβασμένος” συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, για την παρουσίαση του βιβλίου του «Νίκη».

Όπως λέει στον ΑΝΤ1 και στον Ισαάκ Καριπίδη, όταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αγωνιούμε μην προκύψει το χειρότερο, τότε… κάτι πάει λάθος

 Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:


Όπως μεταδίδει ο Ισάακ Καριπίδης, ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα των εκλογών στην Γαλλία, ανεξάρτητα από την έκβαση τους, είναι η ραγδαία άνοδος του λαϊκισμού, κάτι που, όπως τονίζουν και οι άνθρωποι του πνεύματος, πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρή σε τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι

Πισπιρίγκου: Μάνα και αδερφή πέταξαν τα λουλούδια από τους τάφους Μαλένας - Ίριδας (εικόνες)

Χίος: Η πρώτη Ανάσταση από τον “ιπτάμενο ιερέα”στην Παναγία Ευαγγελίστρια (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο