LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2022 10:55

Σανγκάη: Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι λόγω του σκληρού lockdown

Παρόλο που οι κάτοικοι έχουν βρεθεί σε καθεστώς περιορισμού για περισσότερο από 30 ημέρες, ορισμένα συγκροτήματα κατοικιών καταγράφουν νέα κρούσματα, εγείροντας αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της προσέγγισης της Κίνας.

Σανγκάη - κορονοϊός - επεισόδιαΠαρόλο που οι κάτοικοι έχουν βρεθεί σε καθεστώς περιορισμού για περισσότερο από 30 ημέρες, ορισμένα συγκροτήματα κατοικιών καταγράφουν νέα κρούσματα, εγείροντας αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της προσέγγισης της Κίνας.

Οι αρχές της Σανγκάης ανακοίνωσαν 12 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 χθες 22η Απριλίου, από 11 μία ήμερα νωρίτερα, ενώ οι κάτοικοι εμφανίζονται ολοένα και πιο αποθαρρυμένοι εν μέσω σκληρού lockdown και αυστηρής λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.

Η πόλη, που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη έξαρση του κορωνοϊού έως τώρα στην Κίνα, κατέγραψε χθες 20.634 ασυμπτωματικά περιστατικά μετάδοσης στην κοινότητα, από 15.698 μία ημέρα νωρίτερα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων με συμπτώματα ανήλθε στα 2.736 χθες από 1.931 προχθές 21η Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών οι οποίοι κατέληξαν ήταν τα 88 έτη, σύμφωνα με τις αρχές της Σανγκάης. Όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστοι.

«Μια στρατηγική που χρειάζεται άμεση εφαρμογή είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού με ενισχυτική δόση στους ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες και να δούμε εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εμβόλια mRNA», δήλωσε η Τζάγια Ντάντας, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας στη σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κέρτιν της Αυστραλίας, η οποία παρακολουθεί την έξαρση στη Σανγκάη.

Σανγκάη - Κορονοϊός

Η Κίνα δεν διαθέτει ακόμα δικά της εμβόλια mRNA και έχει επιλέξει να μην εισάγει αυτά που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες από το κινεζικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, ειδικοί σε θέματα υγείας στην πόλη Τζιλίν, στη βορειοανατολική Κίνα, εκεί όπου εντοπίζεται μια ακόμα έξαρση του κορωνοϊού, δήλωσαν ότι τα κινεζικά εμβόλια είναι έως τώρα αποτελεσματικά αν και παραμένει απρόβλεπτη η εμφάνιση νέων στελεχών COVID-19. Όπως ανέφεραν «τα στοιχεία είναι αρκετά ισχυρά για να υποδηλώσουν τη δημόσια σημασία της στρατηγικής για πλήρη και ενισχυτικό εμβολιασμό, ειδικά για τους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας».

Αυξανόμενη πίεση

Αν και στα συγκροτήματα κατοικιών της Σανγκάη που τελούν υπό αποκλεισμό συνεχίζει να επικρατεί απογοήτευση, τοπικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει νέα χαλάρωση έως ότου μηδενιστούν τα νέα κρούσματα έξω από τις περιοχές καραντίνας.

«Όσο πιο κρίσιμη γίνεται η περίοδος, τόσο περισσότερο χρειάζεται να σφίξουμε τα δόντια και να συγκεντρώσουμε τη δύναμή μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Σανγκάης Γκονγκ Τζενγκ στο επίσημο κανάλι των τοπικών αρχών στο WeChat.

Ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός των περιοχών καραντίνας διαμορφώθηκε χθες σε 218 από 250 μια ημέρα νωρίτερα.

Το καθολικό lockdown στην πόλη της Σανγκάης ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, αν και πολλοί κάτοικοι έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους για πολύ περισσότερο.

Αλλά παρόλο που έχουν βρεθεί σε καθεστώς περιορισμού για περισσότερο από 30 ημέρες, ορισμένα συγκροτήματα κατοικιών καταγράφουν νέα κρούσματα, εγείροντας αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της προσέγγισης της Κίνας.

Σανγκάη - χώροι απομόνωσης

«Είναι μεγάλο διάστημα και, πράγματι, έχει δύο επιπτώσεις στην ψυχική υγεία: ο κόσμος είναι εξουθενωμένος και αποθαρρυμένος», δήλωσε η Ντάντας.

Το BBC Chinese πήρε συνεντεύξεις από πολλούς αλλοδαπούς που ζούσαν στη Σαγκάη, οι οποίοι ήταν μόνοι τους στη Σαγκάη και μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις παρατηρήσεις τους κατά τη διάρκεια του lockdown.

"Μετά από αυτή την επιδημία, διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι της Σαγκάης είναι πιο ανεξάρτητοι στοχαστές και δεν φοβούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους. Άρχισα να εκτιμώ τους ανθρώπους της Σαγκάης που εκφράζουν τη φωνή τους επειδή έχει επηρεαστεί η ποιότητα της ζωής τους. Αυτά τα πράγματα με κάνουν να σκέφτομαι Σαγκάη Οι άνθρωποι είναι πολύ καταπληκτικοί.» Ο Will Liu, ο οποίος είναι από την Ταϊβάν και εργάζεται στη Σαγκάη για πολλά χρόνια, είπε στο BBC Chinese.

Ο Will, 28 ετών, είναι από την Ταϊβάν. Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, πήγε να εργαστεί σε μια εταιρεία Διαδικτύου στη Σαγκάη. Έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από τότε. Σήμερα είναι διευθυντής μιας νεοφυούς εταιρείας.

Ο Γουίλ από την Ταϊβάν είπε ότι ο μεγαλύτερος φόβος του δεν ήταν να μολυνθεί, αλλά να τον στείλουν σε ένα «νοσοκομείο καταφυγίου fangcang».

Είπε στο BBC ότι το 90% των φίλων του είναι κάτοικοι της ηπειρωτικής χώρας. Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της νέας επιδημίας του στέμματος, αυτός και οι φίλοι του ζουν μια κανονική ζωή στη Σαγκάη, την πιο πλούσια πόλη της Κίνας. Στο τέλος του μήνα, Ο Όμικρον μπήκε στη Σαγκάη και τερμάτισε.

«Η επίσημη ανακοίνωση ότι το κλείσιμο της πόλης έχει παραταθεί από τις αρχικά ανακοινωθείσες πέντε ημέρες έχει παραταθεί επανειλημμένα μέχρι σήμερα και η ζωή κάθε κατοίκου της Σαγκάης έχει «ξαναστραφεί»», είπε.

Στη δημοσίευση "#ShanghaiAnti-epidemiHelp" που κυκλοφόρησε επίσημα στο Weibo , οι κάτοικοι της Σαγκάης που πρέπει να επισκεφτούν γιατρό για συνταγογράφηση, χημειοθεραπεία και αιμοκάθαρση δημοσίευσαν ανάρτηση για βοήθεια. Από τις 18 Απριλίου, η σούπερ συζήτηση έφτασε τις 900 εκατομμύρια προβολές.

Σανγκάη - χώροι απομόνωσης

Ο Will παρακολουθούσε επίσης παρόμοιες συζητήσεις. Εξήγησε στο BBC ότι όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε το lockdown για πέντε ημέρες, συζήτησε με τους κατοίκους της κοινοτικής ομάδας ότι λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία του Shenzhen, πίστευε ότι η Σαγκάη θα μπορούσε να άρει lockdown εντός μιας εβδομάδας. Ως εκ τούτου, προμηθεύτηκε λαχανικά μόνο για πέντε ημέρες. Επιπλέον, συνήθως τρώει έξω και το μόνο μαγειρικό σκεύος στο σπίτι είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Αντιμετωπίζοντας την ολοένα και μεγαλύτερη περίοδο μπλοκ, αντιμετώπισε για πρώτη φορά στη ζωή του την κρίση του «ξεμένουν από φαγητό».

Ο Will έδωσε επίσης ένα παράδειγμα. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του lockdown, είδε στον ιστότοπο παράδοσης φαγητού "Are You Hungry" ότι υπήρχε ακόμα ένα κομμάτι "χοιρινής μπριζόλας" διαθέσιμο για αγορά. Αν και η τιμή ήταν έως και 400 γιουάν , πεινούσε και έκανε την παραγγελία αμέσως.Σε αντάλλαγμα, ήταν στην πραγματικότητα δύο λεπτές φέτες σάπιου χοιρινού. Αν και η πλατφόρμα υποβοηθήθηκε στην τελική επιστροφή χρημάτων, η απάτη του πωλητή έκανε τη διάθεσή του να πέσει στο κάτω μέρος.

Ομοίως, παρατηρώντας τα συναισθήματα των φίλων του στη Σαγκάη, είπε στους δημοσιογράφους: «Όταν η πόλη έκλεισε στην αρχή, όλοι στην ομάδα της κοινότητας ήταν σε καλή διάθεση, αλλά όταν ανακοινώθηκε η παράταση του κλεισίματος της πόλης στις 5 Απριλίου, όλοι Ειδικά η κοινότητα μας είναι πολύ παλιά, (οι κάτοικοι) είναι ως επί το πλείστον γαλαζοπράσινοι και ηλικιωμένοι, και πολλοί άνθρωποι έχουν διαγνωστεί."

Το lockdown συνεχίζεται και τώρα ο Γουίλ είναι πιο εξοικειωμένος με την τεχνική της «ομαδικής αγοράς» για να αγοράσει τρόφιμα. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι μασάζ αντί για ένα δάχτυλο για να αγγίξετε την οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου για να κάνετε μια παραγγελία, μπορείτε να κάνετε κλικ εκατοντάδες φορές ανά λεπτό για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα της άρπαξης φαγητού· επίσης βασιζόμενοι σε φίλους από όλο τον κόσμο για να βοηθήστε με ομαδικές αγορές ή ανταλλαγές, οι οποίες μπορούν σταδιακά να ανακουφίσουν την «διατροφική κρίση», προς το παρόν τρώτε μόνο ένα γεύμα. Γεύμα για την ημέρα.

Σαγκάη - κορονοϊός

"Πολλοί γείτονες στην κοινότητα έχουν διαγνωστεί, επομένως δεν μπορούμε να περπατήσουμε στην κοινότητα (μέσα) όπως άλλες κοινότητες που έχουν ελαφρώς ξεμπλοκαριστεί. Γελάσαμε και είπαμε ότι το τελευταίο είναι πάρκο άγριας ζωής και είμαστε ζώα σε κλουβιά. ." είπε χαμογελώντας.

Όπως πολλοί κάτοικοι της Σαγκάης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γουίλ τόνισε ότι ο μεγαλύτερος φόβος του δεν είναι να μολυνθεί, αλλά να τον στείλουν σε ένα «νοσοκομείο καταφυγίου fangcang».

Ο λόγος είναι ότι οι εγκαταστάσεις εξοπλισμού ορισμένων νοσοκομείων καταφυγίων Fangcang δεν είναι ιδανικές σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έστειλαν πολίτες από το καταφύγιο. Έβρεχε πολύ στη Σαγκάη την περασμένη εβδομάδα και ορισμένα νοσοκομεία καταφυγίων Fangcang είχαν σοβαρές διαρροές νερού και δεν είχαν βασικές εγκαταστάσεις ντους. Υπήρχαν επίσης μερικές φωτογραφίες που κατέγραψαν τις διάφορες προκλήσεις που αντιμετώπισαν οικογένειες με αυτιστικά παιδιά στα νοσοκομεία καταφυγίων Fangcang, οι οποίες έκαναν τους ανθρώπους να αισθάνονται αμήχανα .

Όταν ξέσπασε η νέα επιδημία του στέμματος στη Γουχάν το 2020, ένα μεγάλης κλίμακας νοσοκομείο καταφύγιο Fangcang εμφανίστηκε γρήγορα, το οποίο κάποτε προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή. Πολλοί Κινέζοι είναι περήφανοι για αυτό και επαίνεσαν το καταφύγιο Fangcang ως μοντέλο πρόληψης επιδημιών με "Κινέζικα χαρακτηριστικά» και ένας τρόπος για γρήγορο έλεγχο της επιδημίας. αποτελεσματικά μέσα. Το αυτοσχέδιο νοσοκομείο μεταμοσχεύθηκε επίσης στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο καταστράφηκε από τη νέα καταιγίδα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Σαγκάη - κορονοϊός

Ωστόσο, σε αυτόν τον γύρο της επιδημίας της Σαγκάης, η πολιτική των νοσοκομείων καταφυγίων Fangcang για την καταπολέμηση του νέου στέμματος αντιμετώπισε προκλήσεις. Πολλοί πολίτες διστάζουν να εξαναγκαστούν σε αυτοσχέδια νοσοκομεία. Βίντεο με συγκρούσεις με προσωπικό πρόληψης επιδημιών κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Ένας φοιτητής του πανεπιστημίου της Σαγκάης ονόματι Leona Cheng έγραψε μια καταγραφή της 13ήμερης ζωής του σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο στο WeChat (το αρχικό κείμενο έχει πλέον διαγραφεί), το οποίο προκάλεσε πολλές επιπτώσεις.

Το άρθρο της ανέφερε ότι επειδή υπήρχαν πάρα πολλοί ασθενείς στην τετράγωνη καμπίνα, η κινητή τουαλέτα γέμισε γρήγορα και ουσιαστικά έχασε τη λειτουργία της. Ένας σύντροφος στην καμπίνα της παραπονέθηκε ότι «μυρίζει τόσο άσχημα που δεν μπορώ να κοιμηθώ» το βράδυ.

Μια φοιτήτρια από τη Σαγκάη, ονόματι Leona Cheng, έγραψε ένα αρχείο 13 ημερών ζωής σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο στο WeChat. Αυτό το άρθρο έχει αφαιρεθεί από τότε και εδώ είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης του ιστότοπου που έχει παραμείνει.

Στην καμπίνα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν χαρτόκουτα και πλαστικό για να προστατεύσουν το απόρρητο, είπε η Leona Cheng.

Σε μια συνέντευξη στους New York Times, η Leona είπε ότι δεν είχε πιει πολύ νερό για αρκετές ημέρες για να αποτρέψει τα συχνά ταξίδια στην τουαλέτα, αλλά το θέμα είναι ότι συνήθιζε να εμπιστεύεται την πολιτική μηδενισμού, επειδή της επέτρεπε να ζήσει για το παρελθόν. δύο χρόνια Κανονική ζωή. Τώρα όμως λέει ότι έχει αρχίσει να αναρωτιέται: «Αυτή τη φορά νομίζω ότι είναι εκτός ελέγχου και δεν αξίζει να κρατήσουμε αυτές τις περιπτώσεις υπό έλεγχο».

Είπε ότι το Omicron δεν ήταν τόσο θανατηφόρο ή επικίνδυνο και «δεν άξιζε να θυσιάσουμε τόσους πολλούς πόρους και την ελευθερία μας».

Eιδήσεις σήμερα:

Άγιος Φως: Από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα με ειδική πτήση

Standard & Poor's: Αναβάθμιση στο αξιόχρεο της Ελλάδας

ΗΠΑ: Ελεύθερος σκοπευτής σημάδεψε περαστικούς (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο