LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2022 20:10

Περιφορά του Επιταφίου: Ευλάβεια και κατάνυξη σε όλη τη χώρα (εικόνες)

Με συγκίνηση και ευλάβεια προσέρχονται κατά χιλιάδες οι πιστοί στις εκκλησίες όλης της χώρας, για την περιφορά του Επιταφίου.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Σε κλίμα κατάνυξης συρρέουν κατά χιλιάδες οι προσκυνητές σε όλη την επικράτεια, για την περιφορά του Επιταφίου, δύο χρόνια μετά από απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας.

Ξεχωριστές είναι οι στιγμές στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου, στην Πλάκα, τα στενά σοκάκια της οποίας έχουν πλημμυρίσει από κόσμο.

Τηρώντας τα μέτρα, πολλοί ήταν εκείνη που συμμετείχαν στη λειτουργία κι έπειτα την περιφορά του Επιταφίου στη Μονή Καισαριανής.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Την πομπή του Επιταφίου ακολούθησαν δεκάδες πιστοί και στον Άγιο Μηνά στη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Ξεχωριστή ήταν η περιφορά του Επιταφίου από ξύλα θαλάσσης μέσα στο νερό, στην Αγία Γρηγορούσα στο Καστράκι της Νάξου.

Στη Ζάκυνθο, κάτοικοι και επισκέπτες προσήλθαν στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου, για τη λιτανεία του Εσταυρωμένου. Η ατμόσφαιρα  μοναδική και βαθιά συγκινητική. Η πένθιμη λιτανεία άρχισε υπό τους ήχους τού «Ίνα τι εφρύαξαν έθνη…» από τη φιλαρμονική. Μαζί με τον Εσταυρωμένο και η περίφημη εικόνα της Mater Dolorosa, δηλαδή της Παναγίας του Πάθους. Η λιτανεία διέσχισε σχεδόν όλη την πόλη της Ζακύνθου και επέστρεψε στην πλατεία Σολωμού.

Με επίκεντρο την Παναγία την Εκατονταπυλιανή, πλήθος ντόπιων αλλά και επισκεπτών της Πάρου ακολούθησε τη λιτανεία στο κέντρο της Παροικιάς. Στην Πάτμο, τη νησί της Αποκάλυψης, οι πιστοί επέστρεψαν για να γιορτάσουν το επιβλητικό Πάσχα.

Ξαναστολίστηκε ο Επιτάφιος της Αγίας Παρασκευής του Τεσμέ στη Χίο

Ο ιστορικός επιτάφιος των Μικρασιατών από την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ ξαναστολίστηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στην Αγία Παρασκευή στο Καστέλο της Χίου με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Ο Επιτάφιος της Αγίας Παρασκευής του Καστέλου, που χρονολογείται από το 1800, αποτελεί ένα από σπουδαιότερα κειμήλια του προσφυγικού συνοικισμού της Χίου. Φορτώθηκε σε ένα καΐκι από την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ στη χερσόνησο της Ερυθραίας και πέρασε στη Χίο μαζί με τους ξεριζωμένους Μικρασιάτες.

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, ο ιστορικός επιτάφιος, 100 χρόνια μετά την τελευταία του περιφορά στη μικρασιατική γη περιφέρθηκε στους δρόμους του Καστέλου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου.

Εικόνες, βίντεο: cyclades24.gr, imerazante.gr, politischios.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Πρόθεση Ερντογάν για νέα ειρηνευτική διαμεσολάβηση

Επίδομα βενζίνης... βάσει ΑΦΜ - Πώς θα γίνει η καταβολή του

Άρτα: Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονου μαθητή από συμμαθητές του


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο