LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 21 Απριλίου 2022 09:46

Ηπατίτιδα σε παιδιά - Παυλάκης: ο αδενοϊός 41 και το χειρότερο σενάριο

Τι λέει ο ερευνητής για τα περιστατικά που οδηγήθηκαν σε μεταμόσχευση ήπατος και στον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΠΑΙΔΙΑ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Σοβαρό θέμα» χαρακτήρισε την έξαρση ηπατίτιδας σε παιδιά στο εξωτερικό, ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο ιατρός - ερευνητής στις ΗΠΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι τα δύο από τα συνολικά εννέα παιδιά που νόσησαν με ηπατίτιδα στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, υπέστησαν καταστροφή στο συκώτι τους και χρειάστηκε να κάνουν μεταμόσχευση. Στην Αγγλία πρόσθεσε, τα κρούσματα κυμαίνονται από 70 έως 90.

Τα πρώτα δεδομένα «δείχνουν» έναν κοινό αδενοϊό που «δεν κάνει ηπατίτιδες»

«Χρειαζόμαστε χρόνο», πρόσθεσε ο ιατρός – ερευνητής μιλώντας για τις αιτίες της έξαρσης ηπατίτιδας.

Όπως είπε τα τελευταία δεδομένα, χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο, «δείχνουν» ότι μπορεί να ευθύνεται ένας κοινός αδενοϊός, ο αδενοϊός 41, ο οποίος «δεν κάνει ηπατίτιδες».

Εξήγησε ότι θα μπορούσε να είναι και τελείως τυχαίο αλλά λόγω της συχνότητας εμφάνισης του εν λόγω αδενοϊού στα παιδιά που νοσούν «δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα στην τύχη».

Ίσως ο κορονοϊός συμμετέχει έμμεσα, εξασθενίζοντας το ανοσοποιητικό των παιδιών

Το χειρότερο σενάριο, προσέθεσε, είναι ότι καθώς δυστυχώς πολλά από αυτά τα παιδιά είχαν μολυνθεί και από κορονοϊό, ένα μεγάλο μέρος του ανοσοποιητικού τους είχε καταστραφεί καθιστώντας τα ευάλωτα.

«Μπορεί να συνδέεται. Δεν είναι τίποτα σίγουρο. Ένα κακό σενάριο είναι ότι δυστυχώς ο κορωνοϊός συμμετέχει έμμεσα, οπότε μια κάποια άλλη ιική λοίμωξη που δεν θα είχε σοβαρές επιπτώσεις τώρα μπορεί να έχει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το μόνο που σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη είναι απόλυτα σαφές είναι ότι τα εμβόλια δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την έξαρση της ηπατίτιδας.

«Πώς το ξέρουμε; Τα παιδιά αυτά είναι 1 - 2 χρονών, δεν είχαν εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», τόνισε.

Πηγή: skai.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο, το τεστ πατρότητας και οι καταθέσεις των γιατρών

Μεγάλη Πέμπτη: Πώς θα βράσω και θα βάψω αυγά για το Πάσχα

21η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούςΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, η επιστροφή διεξάγεται πλέον με ομαλές ταχύτητες και χωρίς ουρές.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείοΧθες 23:44 | Ειδήσεις

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της επανέναρξης της διάσκεψης παρά τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Ράφα, μετέδωσε αργά την Τρίτη η Αίγυπτος.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43Χαλκιδική: Φωτιά έκανε “στάχτη” ξωκκλήσι - υπεραιωνόβιο μνημείο (εικόνες)20:29Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)20:15Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη20:01Μουντιάλ 1986: Σε δημοπρασία η “Χρυσή Μπάλα” του Μαραντόνα19:47Νετανιάχου – Διάγγελμα: Επιμένω στη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο