LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Απριλίου 2022 18:07

Πρόστιμο σε ανεμβολίαστους: Το ΣτΕ ζητάει στοιχεία από το Δημόσιο για να εκδώσει απόφαση

Μέχρι πότε δόθηκε προθεσμία στους συναρμόδιους φορείς του Δημοσίου να αποστείλουν έγγραφα και στοιχεία. Ποιοι έχουν στραφεί κατά του προστίμου των 100 ευρώ. Πότε αναμένεται η απόφαση.

Κορονοϊός - εμβόλια - εμβόλιο - εμβολιασμός

Η μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με σημερινή προδικαστική απόφασή της, αναβάλει την έκδοση οριστικής απόφασης για το ζήτημα του προστίμου για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών και καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν στοιχεία (το λεγόμενο φάκελο) μέχρι την 6η Μαΐου 2022, προκειμένου το δικαστήριο να εκδώσει την οριστική απόφασή του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ανακοινώσει (23 Μαρτίου 2022), ότι από 15 Απριλίου 2022 καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους.

Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για το θέμα του εμβολίου είναι ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες, ένας πρώην πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ιδιωτικοί υπάλληλοι κλπ, οι οποίοι είναι όλοι άνω των 60 ετών.

Αναλυτικότερα, ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ, την 8η Απριλίου 2022, συζητήθηκαν οι αιτήσεις αρνητών εμβολιασμού κατά της COVID-19, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει τη μηναία καταβολή προστίμου των 100 ευρώ σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν και για όσο διάστημα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Η εισηγήτρια των υποθέσεων, η σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, κατά την ημέρα της συζήτησης είχε αναφέρει ότι με δύο έγγραφα του ΣτΕ είχε ζητηθεί από τους συναρμόδιους φορείς του Δημοσίου, να αποστείλουν έγγραφα και στοιχεία στο ΣτΕ επί των επίμαχων υποθέσεων, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Σήμερα, η μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ με την προδικαστική απόφασή της ζητεί από τα συναρμόδια υπουργεία Επικρατείας, Οικονομίας και Υγείας, όπως και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), να προσκομίσουν στοιχεία, μέχρι την 6η Μαΐου 2022.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σανγκάη – Πηγές ΕΟΔΥ: Τι υπάρχει πίσω από τα αυστηρά μέτρα

Πέθανε η Κατρίν Σπάακ

Αττική Οδός: Σχεδόν 12000 οι αιτήσεις για αποζημίωση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο