LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Απριλίου 2022 16:23

Αττική Οδός: Σχεδόν 12000 οι αιτήσεις για αποζημίωση

Η Εταιρεία και το αρμόδιο Υπουργείο, θεωρούν ότι μόνο 3.500 – 4.000 ήταν οι εγκλωβισμένοι που δικαιούνται αποζημίωση. Μόλις 480 έχουν λάβει ήδη τις 2.000 ευρώ.

Αττική Οδός - εγκλωβισμένοι - οδηγοί

Σχεδόν 12.000 άτομα υπέβαλαν αίτηση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ από την «Αττική Οδό» λόγω εγκλωβισμού στον αυτοκινητόδρομο κατά την κακοκαιρία «Ελπίς» τον περασμένο Ιανουάριο. Ωστόσο, μόλις 3.500 πολίτες που υπέβαλαν αίτηση στη σχετική πλατφόρμα μπορούν όντως να αποδείξουν ότι ήταν εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα και ότι όντως αποκλείστηκαν, ενώ οι υπόλοιπες αιτήσεις θα απορριφθούν.

Οι «Αττικές Διαδρομές», διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού, ξεκίνησαν ηλεκτρονικά να δέχονται από τις 5 Φεβρουαρίου αιτήσεις αποζημίωσης.

Για τον έλεγχο των αιτήσεων, η εταιρεία χρησιμοποίησε ως σύμβουλο την Deloitte. Οι αιτούντες έπρεπε να αποδείξουν ότι αποκλείστηκαν στην Αττική Οδό στις 24 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, κατά την αίτηση έπρεπε να δηλώσουν την ώρα και την ημέρα εισόδου και εξόδου του οχήματος, είτε καταθέτοντας την απόδειξη των διοδίων, εφόσον η είσοδός τους στον αυτοκινητόδρομο έγινε όσο ακόμη ζητούνταν η πληρωμή τους, είτε δηλώνοντας αν συνομίλησαν με εκπροσώπους της εταιρείας, αφού οι κλήσεις καταγράφονται και στέλνοντας έως τρεις φωτογραφίες που τράβηξαν εκείνες τις ώρες από το σημείο αποκλεισμού. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούσαν να επικαλεστούν οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να αποδείξει το βάσιμο της αίτησής τους.

Χιόνια - Αττική Οδός - εγκλωβισμός - αυτοκίνητα

Υπερτριπλάσιες οι αιτήσεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις

Η εταιρεία και το υπουργείο Υποδομών εκτιμούσαν ότι συνολικά εγκλωβίστηκαν περίπου 3.500-4.000 οχήματα. Ωστόσο κατατέθηκαν περίπου 12.000 αιτήσεις, δηλαδή αριθμός υπετριπλάσιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν ήδη εγκριθεί 2.984 αιτήσεις, ενώ έχουν ενημερωθεί μέσω email 1.557 δικαιούχοι. Επιπλέον 545 βρίσκονται προς έγκριση. Συνολικά, ο αριθμός των δικαιούχων είναι 3.529, ενώ έχουν ανταποκριθεί οι 1.195.

Μέχρι στιγμής 480 άτομα έχουν ήδη λάβει την αποζημίωση των 2.000 ευρώ, ενώ επιπλέον 106 αναμένεται να τη λάβουν έως το τέλος της εβδομάδες.

Οι υπόλοιπες αιτήσεις -περίπου 8.500 στον αριθμό – υποστηρίζονται από ελλιπή στοιχεία, με αποτέλεσμα να θεωρείται πιθανή η απόρριψή τους.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει η πληρωμή του προστίμου, που αποφασίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου να επιβληθεί στις εταιρείες «Αττική Οδός» και «Αττικές Διαδρομές», ύψους 1 εκατ. ευρώ στην καθεμία.

Πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός - Παυλάκης: Ανησυχία για την έξαρση της πανδημίας το Πάσχα

Πέθανε η Κατρίν Σπάακ

“Η Φάρμα”: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής! (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο