LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2022 21:42

Συνεχίζεται η αποχή των συμβολαιογράφων

Για τη λήξη της θα αποφασίσουν τα θεσμικά όργανα των συμβολαιογράφων

Δικηγόροι - αποχή

Έως τις 4 Μαΐου συνεχίζεται η αποχή των συμβολαιογράφων από τα μεταβιβαστικά συμβόλαια, καθώς ισχύει η απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης για αποχή με στόχο την ικανοποίηση αιτημάτων του κλάδου.

Η αποχή συνεχίζεται ως τις 4 Μαΐου, ενώ για τη λήξη της θα αποφασίσουν τα θεσμικά όργανα των συμβολαιογράφων (Διοικητικό Συμβούλιο ή Γενική Συνέλευση).

Η λήξη της αποχής με μονομερή απόφαση μόνον του Προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς και Νήσων, Γεωργίου Ρούσκα δεν παράγει αποτελέσματα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι έξι σύμβουλοι της μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τη “λήξη” της αποχής των συμβολαιογράφων χωρίς καμία απόφαση των θεσμικών οργάνων του σώματος, ανήγγειλε χθες με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος ΣΣΕΑΠΑΔ Γεώργιος Ρούσκας.

Οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας, Πειραιώς και Νήσων στις 4 Απριλίου του 2022 είχαν αποφασίσει την αποχή τους από μεταβιβαστικά συμβόλαια μέχρι 4 Μαίου 2022, διεκδικώντας την απεμπλοκή των συμβολαιογράφων από τη διαδικασία έκδοσης του ΤΑΠ ( Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) και τη διατήρηση της προαιρετικής ηλεκτρονικής υποβολής συμβολαίων στο Κτηματολόγιο μέχρι την επίλυση σωρείας σοβαρών προβλημάτων στη διαδικασία αυτή.

Παρά όλα αυτά ο Γεώργιος Ρούσκας με πρόσχημα την ψήφιση τροπολογίας που ικανοποιούσε εν μέρει αιτήματα των συμβολαιογράφων αναφορικά με το ΤΑΠ ανακοίνωσε με μια πρωτοφανή στα νομικά και συνδικαλιστικά χρονικά απόφαση τη λήξη της αποχής. Και το έκανε αυτό χωρίς να συγκληθεί ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο ούτε η Γενική Συνέλευση των μελών, το μόνο αρμόδιο όργανο να λάβει μία τέτοια απόφαση.

Η αδιανόητη αυτή ενέργεια του Γεωργίου Ρούσκα πέραν της θεσμικής βαρύτητας, αν και δεν έχει καμία ισχύ, ούτε παράγει νομικά αποτελέσματα δημιουργεί μία άνευ προηγούμενου σύγχυση σε συμβολαιογράφους και πολίτες με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Οι συμβολαιογράφοι, ως νομικοί επιστήμονες παραμένουν προσηλωμένοι στα ηθικώς και νομικώς αυτονόητα και αρνούνται ως εκ τούτου, να ακολουθήσουν την παράνομη απόφαση του Γεωργίου Ρούσκα και συνεχίζουν να απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους σε ό,τι αφορά τα μεταβιβαστικά συμβόλαια ως τις 4 Μαίου του 2022.

Εξι Σύμβουλοι Μειοψηφίας στο Δ.Σ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιά, Δωδεκανήσου».

πηγή: kathimerini.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ερντογάν κατά Ισραήλ για την επέμβαση στο τέμενος Αλ-Ακσά

Έβρος: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Εύβοια: Άγνωστοι “γάζωσαν” με 13 σφαίρες αυτοκίνητο αστυνομικού


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤς "Το πρωινό"

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:03Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Ο ΔΣΑ αποφάσισε δημοψήφισμα για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της Αττικής09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο