LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2022 20:50

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Ζάεφ: Να προωθήσουμε ξεκάθαρα τις ιδέες της Αριστεράς

Χαιρετισμό στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας. Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Ζόραν Ζάεφ
Για ένα κόμμα με "πολυδιάστατη πολιτική ανεξαρτησίας και φιλικής συνεργασίας" και "ειρηνικού διαλόγου" έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ απευθύνοντας χαιρετισμό στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εν μέσω θερμού χειροκροτήματος. Ο Ζ. Ζάεφ εξήρε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προσήλωσή του στην "επίλυση των διαφορών προς όφελος των λαών και των κρατών της ευρύτερης περιοχής" και αναφέρθηκε στον "καλό" του "φίλο", Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο, όπως είπε, ενώνουν διεθνή βραβεία ειρήνης.

"Εγώ και ο Αλέξης ήμασταν αποφασισμένοι να κάνουμε ένα τεράστιο κοινό βήμα προς όφελος των χωρών μας, των πολιτών μας, όλης της περιοχής, και εν τέλει της Ευρώπης", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε αναφορά και στα "πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία, αποτέλεσμα της Ρωσικής επιθετικότητας", τα οποία "ξύπνησαν κίνδυνο, ανησυχία, και φόβο". "Η μόνη λύση είναι η ειρήνη. Ο αναγκαίος διάλογος αντί για τη βία. Επομένως, στηρίζω πλήρως την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας", πρόσθεσε και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει "μια άμεση διπλωματική λύση που θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, θα υπερασπίζεται τις κοινές αξίες, και θα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες".

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην "πολύτιμη επιτυχία" , όπως χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που ενώνει τον ίδιο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε: "Με τον Αλέξη εργαστήκαμε για την ειρήνη και πετύχαμε να επιλύσουμε μια διαφορά με βαθιές ιστορικές ρίζες. Και αυτή η επιτυχία είχε αντίκτυπο πολύ πέραν των ορίων της περιοχής μας".

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Ζόραν Ζάεφ

"Δεν μπορεί να επικρατεί μόνο το δίκαιο του ισχυρού. Στο σημερινό κόσμο υπάρχει ακόμη ο δρόμος του σεβασμού και του συμβιβασμού, ο δρόμος της αμοιβαίας κατανόησης, ο δρόμος της ειρήνης και της σταθερότητας", σημείωσε και συμπλήρωσε:

"Επικεντρώσαμε το πολιτικό μας όραμα σε έναν κοινό στόχο. Χτίσαμε μια πολιτική σχέση που εξελίχθηκε σε συνεργασία και κατέληξε σε φιλία. Και οι δύο χτίσαμε τα θεμέλια μιας νέας σχέσης, μακράς πνοής, μεταξύ των χωρών μας πάνω σε αυτήν τη φιλία".

"Οφείλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ακόμη στενότερα από πριν. Πρέπει να προωθήσουμε ξεκάθαρα τις ιδέες της Αριστεράς, δυνατά και με σαφήνεια. Και πρέπει να δράσουμε με βάση αυτές τις ιδέες. Έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Διαφωνώ με την άποψη που λέει ότι η ακροδεξιά επικρατεί ή θα επικρατήσει στην Ευρώπη. Υπάρχουν αρκετές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία που έχουν δείξει ακριβώς το αντίθετο. Ας μείνουμε ενωμένοι. Ας κάνουμε περισσότερα για τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη. Ας γυρίσουμε σελίδα", κατέληξε ο Ζόραν Ζάεφ, προφέροντας στα ελληνικά το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, "νέα αρχή". "Νέα αρχή για τους πολίτες μας, για τις χώρες μας, για την περιοχή μας, για την Ευρώπη", είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: “Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια”

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ελληνοτουρκικά: Νέες τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας τουΣήμερα 11:21 | Ειδήσεις

Βαρύ πένθος για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ώρες μετά απο τις δημόσιες καταγγελίες του για την αντιμετώπιση του πατέρα του από τους γιατρούς δημόσιου νοσοκομείου. Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον ΓραμμένοΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμαΣήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος, για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο