LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2022 08:27

Διοικητής ΟΑΕΔ στον ΑΝΤ1: Πώς θα λειτουργήσει η επιδότηση στέγης

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης για όλες τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» για τον ΟΑΕΔ. Το επίδομα, ο «κόφτης» και τα προγράμματα.

Σπύρος Πρωτοψάλτης - Καλημέρα Ελλάδα

Για τις αλλαγές που επιφέρει στον ΟΑΕΔ και τα προγράμματά του το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά», μίλησε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Αρχικά εξήγησε πώς θα λειτουργεί η απομάκρυνση του ανέργου από τον ΟΑΕΔ, αν δηλαδή του προσφέρουν τρεις φορές εργασία και αρνηθεί. Ως προς το πώς θα λειτουργήσει το σύστημα αυτό, είπε πως ο άνεργος θα φτιάχνει το βιογραφικό και εργασιακό του προφίλ με τον εργασιακό του σύμβουλο, ο οποίος και θα τον ενημερώνει όταν θα βρίσκεται δουλειά που αντιστοιχεί με τα προσόντα και την προϋπηρεσία του.

Εφόσον ο εργαζόμενος εμφανιστεί στο ραντεβού με τον εργοδότη και δεν επιλεγεί, παραμένει επιδοτούμενος, όχι όμως αν αρνηθεί τρεις φορές θέσεις που του αρμόζουν, στον προτεινόμενο εργοδότη.

Ξεκαθάρισε πως το μέτρο δεν αφορά στους πρώτους 12 μήνες επιδότησης, ενώ αναφορικά με το εισοδηματικό κριτήριο των 20.000 ευρώ που μπαίνει ως «κόφτης», είπε ότι πρόκειται για κριτήριο με προσαύξηση – όπως το επίδομα θέρμανσης ανάλογα με τα τέκνα – και στην περίπτωση που υπερβαίνει ο άνεργος το όριο, δεν χάνει το επίδομά του, αλλά άλλες παροχές όπως, οι δωρεάν μετακινήσεις, οι Κοινωνικός Τουρισμός και η μοριοδότηση σε εργασία.

Ο Σ.Πρωτοψάλτης μίλησε για το επίδομα εργασίας, που θεσπίζεται και καταβάλλεται στον άνεργο που βρίσκει δουλειά. Στην περίπτωση αυτή, συνεχίζει να λαμβάνει το 50% του επιδόματός του, επί του μισθού του.

«Ο μόνος τρόπος μείωσης της ανεργίας είναι οι προσλήψεις ανέργων, γι’ αυτό δίνονται κίνητρα», εξήγησε και ξεκαθάρισε πως το νομοσχέδιο έχει «δικλείδες ασφαλείας για να μην εκμεταλλευτεί κανείς τα προγράμματά μας. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να στηρίξει τον άνεργο, να του βρει δουλειά».

Περιγράφοντας το «σκελετό» του προγράμματος στήριξης στέγασης, μίλησε για το αποθεματικό και την ακίνητη περιουσία που έχει ο ΟΑΕΔ από την Εργατική Εστία, σημειώνοντας ότι από την επανεκκίνησή του θα ωφεληθούν κυρίως νέα ζευγάρια.

«Θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και πρόβλεψη για επιδότηση ενοικίου, επιδότηση αγοράς και άτοκα δάνεια», είπε και συμπλήρωσε πως, «κοιτάμε πολλά σενάρια και να ανακοινωθούν σύντομα».

 Καταλήγοντας ο διοικητής του ΟΑΕΔ υπενθύμισε πως αύριο ξεκινούν στο ΣΕΦ οι «Ημέρες Καριέρας», που θα προσφέρουν χιλιάδες ευκαιρίες εργασίας.

 

Ειδήσεις σήμερα:

FBI: κατηγορεί χάκερς από τη Β. Κορέα για κλοπή εκατομμυρίων

ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Άγονες γραμμές: νέα συμφωνία με ρήτρες και κυρώσεις

Δώρο Πάσχα: υπολογίστε πόσο θα πάρετε

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βουλή: Η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια έχει υπερασπιστεί σθεναρά τα εθνικά της συμφέρονταΣήμερα 14:22 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συζήτησης με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

ΓΑΔΑ: Απαγόρευση υπαίθριας συνάθροισης στην Πλατεία ΣυντάγματοςΣήμερα 18:16 | Ειδήσεις

Η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς από την διεξαγωγή τους, επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων.

Βόλος: Κρατείται 23χρονος μαθητής Α' Λυκείου που ενεπλάκη σε καυγά την ώρα του διαλείμματοςΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή κατηγορούνται ο 23χρονος καθώς και δύο ακόμα 17χρονοι.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου ΠολέμουΣήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει τη Παρασκευή 19:34Βόλος: Κρατείται 23χρονος μαθητής Α' Λυκείου που ενεπλάκη σε καυγά την ώρα του διαλείμματος19:20Υεμένη: Νεκρός ο επικεφαλής του επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων των Χούθι19:06Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας σε φαράγγι18:52Λευκός Οίκος: Σήμερα η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν18:38ΓΑΔΑ: Απαγόρευση υπαίθριας συνάθροισης στην Πλατεία Συντάγματος18:24Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου 18:09Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Έδωσαν λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή17:55Εύβοια: Μαθήτρια έπαθε ηλεκτροπληξία από διακόπτη φωτός17:40Κωνσταντινούπολη: Εγκαίνια του ιστορικού Ζωγράφειου Λυκείου μετά την πρώτη φάση ανακαίνισης 17:26Οι ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:12ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,1% η ανάπτυξη το 2024 στην ελληνική οικονομία16:58Γιάννικ Σίνερ: Αβέβαιος για την συμμετοχή του στους τελικούς του κυπέλλου Ντέιβις16:43Θεσσαλονίκη: Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρίσκεται η υπόθεση θανάτου 11χρονου από έκρηξη λέβητα σε σχολείο16:29Τραυματισμός ναυτικού κατά τη διαδικασία απεμπλοκής κάβου16:14Πούτιν: Η Ρωσία θα παράγει 510 εκατ. τόνους πετρελαίου το 2025, 1% λιγότερους από το 202416:00Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών αγροτικών οχημάτων και μια υπόθεση ζωοκλοπής15:47Μέλι από σπίτι: Μελίσσια σε μπαλκόνια και ταράτσες της Αθήνας15:33Κιλκίς: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της φονικής συμπλοκής 15:19Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένορκος που τράβηξε φωτογραφία μέσα σε δικαστική αίθουσα15:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο