LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2022 19:59

Πέθανε ο Γιώργος Κατηφόρης

Θλίψη σκόρπισε το άγγελμα του θανάτου του Γιώργου Κατηφόρη.

Γιώργος Κατηφόρης

Σε συλληπητήριο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Γιώργου Κατηφόρη, αναφέρονται τα εξής: 

"Με θλίψη αποχαιρετούμε τον αγωνιστή της δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, τον διανοούμενο και πανεπιστημιακό Γιώργο Κατηφόρη και απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Διετέλεσε επί σειρά ετών οικονομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1987-1989 και 1993-1994, ενώ ως ευρωβουλευτής επί μια δεκαετία προάσπισε τις ελληνικές θέσεις και τα ελληνικά συμφέροντα με απαράμιλλο αίσθημα πατριωτικής ευθύνης".

Γιος του δικηγόρου και λογοτέχνη της αριστεράς Νίκου Κατηφόρη και της Ειρήνης Κατηφόρη το γένος Μπενιζέλου, μετά τις γυμνασιακές σπουδές του στο Αμερικανικό Κολλέγιο, εγγράφηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνδυάζοντας τις εξαιρετικές επιδόσεις του ως σπουδαστή με την έντονη συμμετοχή του στο φοιτητικό κίνημα των ταραγμένων μεταπολεμικών χρόνων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, μετά την αποφοίτησή του, «απόλαυσε» τη στρατιωτική του θητεία σε «λόχο (ανεπιθύμητων…) ημιονηγών» της Β. Ελλάδας. Ως νεαρό δικηγόρο σε εποχές «βίας και νοθείας», τον βρίσκουμε υποψήφιο βουλευτή της ΕΔΑ στην ιδιαίτερη πατρίδα του Λευκάδα και, παράλληλα, μέλος της συντακτικής ομάδας και αρθρογράφο στην ΑΥΓΗ.

Τις παραμονές, κυριολεκτικά, του πραξικοπήματος της 21.4.1967 αναχώρησε με υποτροφία στο Λονδίνο. Εκεί σπούδασε Οικονομικά και αποφοίτησε από το London School of Economics. Δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College London) και στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Περναμπούκο (Βραζιλία). Διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου (1987-1989 και 1993-1994), Ευρωβουλευτής (1994-2004), μέλος Επιτροπών, εισηγητής και συντάκτης πλήθους σημαντικών Εκθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και επικεφαλής επί Κώστα Σημίτη της Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο (1999-2004), Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Προεδρείο της Συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης (2002-2003).


Ειδήσεις σήμερα:

Τσαβούσογλου: Φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην ΕΕ, μέσω Κύπρου - Τουρκίας

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Μυλωνοπούλου: Η Καρολάιν ήθελε να φύγει, ο Αναγνωστόπουλος ήταν χειριστικός


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτωνΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές. Το πασχαλινό ωράριο για το Μεγάλο Σάββατο. Επάρκεια προϊόντων στην αγορά. Τροποποιήσεις στα ΜΜΜ.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)Σήμερα 07:55 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι εικόνες με το φορτηγό να τραυματίζει δεκάδες μαθητές, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται στην Εντατική. Που οφείλεται το ατύχημα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτων08:57“FindDoctors” - Αιματολογικές εξετάσεις: H πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού08:43Μάτι: Από την αρχή08:30Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:16Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)08:03Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα07:49Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο