LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2022 13:36 | Ανανέωση: 14 Απριλίου 2022 19:35

Συγκέντρωση συνταξιούχων για ακρίβεια και μειώσεις (εικόνες)

Τι διεκδικούν οι συνταξιούχοι με τη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν. 

συνταξιούχοι - συγκέντρωση- πορεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης πραγματοποίησαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως επισημαίνουν σε υπόμνημά τους προς τον υπουργό Εργασίας, οι περικοπές που οι συνταξιούχοι δέχθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι συντριπτικές. «Οι μειώσεις στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στα δώρα, στην υγεία, στα φάρμακα, στις κοινωνικές παροχές, έχουν δημιουργήσει στη ζωή μας ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τονίζουν δε ότι, εδώ και αρκετό καιρό, «η κατάστασή τους γίνεται ακόμη πιο τραγική, λόγω της ακρίβειας, που τους αφαιρεί ακόμη δύο συντάξεις τον χρόνο».

συνταξιούχοι - συγκέντρωση- πορεία

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά τους, σημειώνουν ότι διεκδικούν τα εξής:

«- Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, με κατώτερη σύνταξη τα 650 ευρώ, τα δώρα τους, τα αναδρομικά του 11μήνου των ετών 2015-2016 σε όλους τους συνταξιούχους, στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, αφορολόγητα.

- Το ψηφισμένο 0,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2020-2022.

- Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

- Να σταματήσουν οι ανατιμήσεις με άμεσες μειώσεις στις τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και την ενέργεια.

- Να αποδοθούν άμεσα οι συνδρομές που παρακρατούνται από τους συνταξιούχους για τις ανάγκες των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων».

συνταξιούχοι - συγκέντρωση- πορεία

συνταξιούχοι - συγκέντρωση- πορεία

συνταξιούχοι - συγκέντρωση- πορεία

Ειδήσεις σήμερα:

Αυστραλία: Κατηγορείται για 400 σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών!

Γλυκά Νερά - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: να σαπίσει στη φυλακή, λέει ο εκπαιδευτής του

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν - Ραΐσι: Αναζητείται ελικόπτερο της συνοδείας του προέδρουΣήμερα 16:13 | Ειδήσεις

Το ελικόπτερο φέρεται να εμπλέκεται σε ατύχημα στην επαρχία του ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

Μητσοτάκης: Η συνάντηση με Ερντογάν, η Συμφωνία των Πρεσπών και οι ΕυρωεκλογέςΣήμερα 15:47 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε συνέντευξή του για τη νέα κανονικότητα με την Τουρκία και διαμήνυσε σε Αλβανία και Σκόπια ότι ο ευρωπαϊκός τους δρόμος περνάει από την Ελλάδα 

Γάζα: Εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί - Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσειςΣήμερα 15:07 | Ειδήσεις

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν εκρήξεις και μάχες που συνεχίζονταν όλη τη νύχτα στην Τζαμπάλια, μετά την εντολή που έδωσε ο στρατός για εκκένωση συνοικιών.

19η Μαΐου - Ερντογάν: Η ημερομηνία της ανεξαρτησίας του έθνους μας ενάντια στην εχθρική κατοχήΣήμερα 11:16 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Τούρκος Πρόεδρος στο μήνυμά του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Τουρκίας, που συμπίπτει με την Ημερα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη - ΠΑΟΚ: Συνελήφθη οπαδός του με σπαθί18:45Ρούλα Πισπιρίγκου: Πουλήθηκε το σπίτι της στην Πάτρα18:31Θεσσαλονίκη - ΠΑΟΚ: Οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που διαμένει η ομάδα18:17Μαύρη Θάλασσα: Η Ουκρανία κατέστρεψε ρωσικό ναρκαλιευτικό 18:02ΟΟΣΑ: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα επιφέρει η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη17:48Καιρός: Αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές την Δευτέρα17:33Γιατί έρχεται αφρικανική σκόνη στην Ευρώπη;17:19Λαμία: Τύπωσε... κηδειόχαρτα για να βρει ποιος τον “κάρφωσε” (εικόνες)17:05“Ψυχοκόρες”: Τα νέα επεισόδια είναι συγκλονιστικά (βίντεο)16:59Θεσσαλονίκη: Σε αστυνομικό κλοιό η Καμάρα ενόψει συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ (εικόνες)16:50Rapid test δωρεάν την Δευτέρα σε 156 σημεία16:35Ιράν - Ραΐσι: Αναζητείται ελικόπτερο της συνοδείας του προέδρου16:21Μητσοτάκης: Η συνάντηση με Ερντογάν, η Συμφωνία των Πρεσπών και οι Ευρωεκλογές16:09Κρήτη - Σύλληψη 5 ατόμων: Ρήμαζαν σπίτια και είχαν λεία χιλιάδων ευρώ 15:55Γάζα: Εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί - Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις15:41Τροχαίο - Εύβοια: Αυτοκίνητο τούμπαρε σε κεντρικό δρόμο (εικόνες)15:28Θεσσαλονίκη: Πώς “πιάστηκε” 26χρονος διακινητής παράτυπων μεταναστών 15:14Ινδονησία: Έκρηξη ηφαιστείου - Εκκενώθηκαν 7 χωριά (εικόνες)15:10“Παγιδευμένοι”: Η δολοφονία του Σταύρου και οι νέες απειλές (εικόνες)14:56Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα 120000 μηχανικοί14:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο