LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2022 23:02

Σάμος: ανοίγει η εφαρμογή για τους σεισμόπληκτους

Να τροποποιήσουν τις αιτήσεις τους στο arogi.gov.gr μπορούν οι πληγέντες από το σεισμό της Σάμου.

ΣΑΜΟΣ - ΣΕΙΣΜΟΣ

Ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους σεισμόπληκτους δικαιούχους της Σάμου που θέλουν να τροποποιήσουν την υφιστάμενη δήλωσή τους για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε συνέχεια της δημοσίευσης της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης Αριθμ. 46960 ΕΞ 2022 (ΦΕΚ B' 1714/08.04.2022) όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο υφυπουργός στο Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Επισημαίνει ότι έτσι, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει ήδη αίτηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, αλλά δεν αποζημιώθηκαν λόγω ελλείψεων ή σφαλμάτων στην αίτησή τους, να διορθώσουν τα στοιχεία τους, ώστε να λάβουν και αυτοί το ποσό που τους αναλογεί.

Σε σχετική του δήλωση ο υφυπουργός στο Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ανέφερε:

«Σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, ανοίγει για το διάστημα μεταξύ 11ης και 26ης Απριλίου 2022 η ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο, προκειμένου να τροποποιήσουν την αίτησή τους που υπέβαλαν εμπρόθεσμα κατά την περίοδο. Έτσι, η Κυβέρνηση παρέχει τη δυνατότητα στους δικαιούχους που δεν συμπλήρωσαν σωστά την αίτησή τους, να διορθώσουν τα όποια σφάλματα ή παραλείψεις, προκειμένου να λάβουν κανονικά το ποσό πρώτης αρωγής που τους αναλογεί. Ειδικά για την περίπτωση του σεισμού στη Σάμο, υπέβαλαν αίτηση στο arogi.gov.gr 547 ΑΦΜ, εκ των οποίων οι 350 ΑΦΜ έλαβαν κανονικά πρώτη αρωγή, συνολικού ύψους 2.660.205,45 ευρώ. Για τις περιπτώσεις των ΑΦΜ που δεν αποζημιώθηκαν, εντοπίστηκαν ορισμένες παραλείψεις ή σφάλματα, όπως υποβολή δελτίου επανελέγχου με διαφορετικό όνομα από το αντίστοιχο του αιτούντος, επισύναψη δελτίου ταχείας αυτοψίας και μη επισύναψη του απαιτούμενου δελτίο επανελέγχου. Επίσης, για ορισμένα ακίνητα δεν χορηγήθηκε πρώτη αρωγή, καθώς αυτά χαρακτηρίστηκαν από τους μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ ως εξοχικά, ακατοίκητα, αποθήκες ή εγκαταλελειμμένα».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έλαβαν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής θα πρέπει να υποβάλουν -αν δεν το έχουν πράξει ήδη- αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τέλος, σε περίπτωση τροποποίησης της αίτησης και εφόσον έχει ήδη καταβληθεί ενίσχυση που υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει μετά την τροποποίηση της αίτησης, το υπερβάλλον ποσό επιστρέφεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό, βεβαιώνεται και εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φιλιππίνες – “Μέγκι”: Δεκάδες νεκροί από την τροπική καταιγίδα (εικόνες)

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Στην απολογία του θα εξηγήσει τα πάντα λέει ο δικηγόρος του

“The 2Night Show” – Τουτουντζής: Ζητούσα συγνώμη από τον θεό όταν κατάλαβα ότι είμαι γκέι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)Σήμερα 14:05 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντικρούοντας τις κινδυνολογίες και τις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης ΠαπανώταςΣήμερα 15:01 | Ειδήσεις

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι εξαιρεί από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα.

Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουνΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πότε μπαίνουν σε εφαρμογή και τι περιέχουν τα δύο καλάθια, ενόψει της πασχαλινής αγοράς.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 16:59 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο