LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2022 16:27

Βενζινάδικο - Αττική: Κρυφές δεξαμενές με λαθραία καύσιμα (εικόνες)

Έφοδος της ΕΛΑΣ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική. Τι εντόπισαν οι Αρχές. 

βενζινάδικο - Αττική - λαθραία καύσιμα

Σε τρεις συλλήψεις, δύο Ελλήνων και ενός αλλοδαπού, προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας που εντόπισε, χθες, Δευτέρα 11 Απριλίου, σε περιοχή της Αττικής, πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο διοχέτευε στην αγορά λαθραία καύσιμα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρατήριο διατηρούσε δύο κρυφές υπόγειες δεξαμενές με λαθραία καύσιμα, καθώς και ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών και εκροών, με σκοπό την εξαγωγή των καυσίμων από αυτές και την πώλησή τους σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, Οργάνωσης της Αγοράς Πετρελαιοειδών και Ανταγωνισμού, περιλαμβάνονται, εκτός από τους τρεις συλληφθέντες, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καθώς και ιδιοκτήτρια βυτιοφόρου οχήματος.

βενζινάδικο - Αττική - λαθραία καύσιμα

Σημειώνεται ότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωση, εντοπίστηκε βυτιοφόρο όχημα να εφοδιάζει με λαθραία καύσιμα, μέσω ειδικού ακροσωληνίου, που ήταν επιμελώς κρυμμένο στο έδαφος, τις δύο παράνομες υπόγειες δεξαμενές.

βενζινάδικο - Αττική - λαθραία καύσιμα

Στον χώρο του πρατηρίου, βρέθηκε και ειδικό τηλεχειριστήριο, μέσω του οποίου γινόταν η εναλλαγή μεταξύ των νόμιμων και παράνομων δεξαμενών που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου καθώς και ένας υπολογιστής, που ήταν συνδεδεμένος και παρακολουθούσε τη διακίνηση καυσίμων από τις δυο παράνομες κρυφές υπόγειες δεξαμενές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν

  • 14.800 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων,
  • 76.120 ευρώ,
  • τηλεχειριστήριο-μπουτόν και usb stick,
  • σκληρός δίσκος,
  • ρελέ αυτοματισμού διπλό,
  • διακόπτης για ηλεκτρονικό πινάκα (μονό),
  • βυτιοφόρο όχημα,
  • μπλοκάκι σημειώσεων και 3 κινητά τηλέφωνα.

βενζινάδικο - Αττική - λαθραία καύσιμα

Συνδρομή στον έλεγχο παρείχαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (Δ.Ε.Δ.Α.Κ.), της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας και Μετρολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, λήφθηκαν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία για να πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές ελεγκτικές επαληθεύσεις και να διαπιστωθεί η ποσότητα λαθραίων καυσίμων που διακινήθηκε εκτός συστήματος εισροών- εκροών, ενώ επιπλέον σφραγίστηκαν οι αντλίες του πρατηρίου.

βενζινάδικο - Αττική - λαθραία καύσιμα

Το τηλεχειριστήριο, το usb stick και ο σκληρός δίσκος θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

βενζινάδικο - Αττική - λαθραία καύσιμα

Ειδήσεις σήμερα: 

Missing Alert για 5χρονη - Εξαφανίστηκε στην Ουκρανία, την ψάχνουν στην Ευρώπη

“Το Πρωινό” - Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι “επιθέσεις” σε άλλες γυναίκες... για το Μάνο

Κορονοϊός: δεκάδες νεκροί και 15690 νέα κρούσματα την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο