LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2022 07:56

Βραζιλία – Βιάγκρα: Παραγγελία “μαμούθ” για τον στρατό!

Αγανάκτηση και σαρκασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι διευκρινίσεις του Υπουργείου Άμυνας.

AP - Βραζιλία - στρατός

Στην καρδιά πολεμικής βρέθηκε χθες Δευτέρα ο στρατός της Βραζιλίας, μετά την αποκάλυψη πως παραγγέλθηκαν 35.000 χάπια Viagra για τα μέλη του, γεγονός που πυροδότησε αγανακτισμένες αντιδράσεις, ενώ έδωσαν και πήραν τα σαρκαστικά σχόλια από χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα, αλλά ο (ακροδεξιός Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ) Μπολσονάρου και η κλίκα του κατασπαταλάνε δημόσιο χρήμα για να αγοράσουν μικρά μπλε χαπάκια», στηλίτευσε ο κεντροαριστερός βουλευτής Ελίας Βας, προσθέτοντας πως απαίτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας για αυτή την «ανήθικη» παραγγελία.

Ο κοινοβουλευτικός τόνισε πως συμβουλεύθηκε τον κυβερνητικό ιστότοπο για τη διαφάνεια, που επιτρέπει στους πολίτες να ανακτούν όποτε το επιθυμούν δημόσια δεδομένα για τις κρατικές δαπάνες.

Όπως διευκρίνισε, τα έγγραφα που προσπέλασε δεν αναφέρονται ονομαστικά στο σκεύασμα Βιάγκρα· επιβεβαιώνουν όμως πως πράγματι, εγκρίθηκε δαπάνη για την αγορά δεκάδων χιλιάδων «χαπιών σιλδεναφίλης» — δηλαδή με τη δραστική ουσία του παγκοσμίως διάσημου χαπιού (της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer) για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και της πνευμονικής υπέρτασης.

Το υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «η προμήθεια σιλδεναφίλης» είχε σκοπό «τη θεραπεία ασθενών με πνευμονική υπέρταση».

Η εξήγηση του υπουργείου δεν εμπόδισε χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να επιδοθούν σε σχόλια με γερές δόσεις σαρκασμού. Ορισμένοι αναφέρθηκαν στη «dita-dura», αμετάφραστο λογοπαίγνιο για τη δικτατορία των στρατηγών στη Βραζιλία (1964-1985) και την επίδραση του Βιάγκρα. «Με αυτά τα χάπια, ο στρατός θα μπορέσει να γ****** τη δημοκρατία ακόμα πιο σκληρά», υπερθεμάτισε ο σατιρικός ιστότοπος Sensacionalista. Ενώ διαδόθηκαν επίσης χιουμοριστικά σκίτσα που εικονίζουν άρματα μάχης με τα κανόνια... πεσμένα.

Ο βουλευτής της αριστεράς Μαρσέλου Φρέισου αντιμετώπισε πιο σοβαρά το θέμα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρου ενέκρινε τη συγκεκριμένη δαπάνη ενώ ο αρχηγός του κράτος πρόβαλε καταρχήν βέτο σε σχέδιο νόμου «που προέβλεπε να διανέμονται δωρεάν σερβιέτες στις πιο φτωχές Βραζιλιάνες». Ο πρόεδρος τελικά υπαναχώρησε, υπογράφοντας το νομοσχέδιο αυτό τον περασμένο μήνα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δίκη - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καταθέτει σήμερα ο πρώτος μάρτυρας

Χαλάνδρι: Εμπρηστικός μηχανισμός στην πολυκατοικία του διοικητή της Ασφάλειας Αττικής

Βόρεια Μακεδονία: Ο Γκρουέφσκι στη “μαύρη λίστα” των ΗΠΑ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσηςΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσαν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο νέος Υπουργός και ο Μάκης Βορίδης.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χαλκιδική: Στη φυλακή ο αρχηγός της "μαφίας των λουκουμάδων"17:34Κυπριακό: Άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο17:19Θάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης17:06Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57Μύκονος: Απειλούσε πολίτες με πιστόλι έξω από νυχτερινό κέντρο15:43Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29Τένις: Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 26 του κόσμου15:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:01Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία14:04Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο