LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Απριλίου 2022 18:00 | Ανανέωση: 11 Απριλίου 2022 18:02

Δίκη Λιγνάδη: “με έλεγε… θεότητα και ήθελε να τον ερωτευτώ, πριν με βιάσει”

Ένταση μεταξύ των δικηγόρων, οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της δίκης. Τι ανέφερε στην κατάθεση του, ενώπιον του δικαστηρίου, ο δεύτερος μηνυτής, που κατηγορεί τον καλλιτέχνη ότι τον βίασε.


 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Σε έντονο κλίμα, μέσα στην δικαστική αίθουσα, συνεχίστηκε την  Δευτέρα η ακροαματική διαδικασία στην δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για «βιασμό κατά συρροή» ανηλίκων και νεαρών ανδρών. 

Η πλευρά της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη συνέχισε στη σημερινή συνεδρίαση την εξέταση του δεύτερου μηνυτή, που έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη για βιασμό. 

Όπως είπε στην κατάθεση του ο 25χρονος Αιγύπτιος μηνυτής, «είχα έλλειψη στο να νιώσω ότι αξίζω κάτι που δεν είχα ποτέ: σχέσεις φροντίδας. Με έκανε να νιώθω ό,τι αξίζω ό,τι είμαι αυτή η “θεότητα” που μου έλεγε. Αυτό είναι η χειραγώγηση. Επιδίωκε να μας κάνει να τον ερωτευτούμε. Αυτό του άρεσε. Για να μην μπορούμε να τον αφήσουμε... Δεν ήταν όνειρο μου όμως να με βιάσει. Δεν ήταν όνειρο μου με βία. Με βία; Να κοιμάμαι και να έρχεται ο άλλος να με πιάνει και να νοιώθω πόνο;» 

Μέσα στην δικαστική αίθουσα επικράτησε ένταση, ανάμεσα στους δικηγόρους των δύο πλευρών με το προεδρείο να αναγκάζεται να προχωρήσει σε διακοπή της δίκης, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

  • Μαρία Κουρτέση (συνήγορος μηνυτή): Ο συνήγορος κάνει παρελκυστικές ερωτήσεις, είναι νομικά ζητήματα.
  • Αλέξης Κούγιας (συνήγορος Δ. Λιγνάδη): Κανονικά θα έπρεπε να σας έχουν πάρει την άδεια.
  • Μαρία Κουρτέση: Κάντε το.. όχι σε εμένα αυτά.
  • Αλέξης Κούγιας: Ποια είσαι εσύ; Ποια είσαι; Φαίνεται ποια είσαι… μια αγράμματη δικηγόρος είσαι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Υπήρξαν ακόμη αρκετές στιγμές έντασης, κυρίως όσον αφορά στις διαφορετικές ημερομηνίες, που φέρεται να έχουν δηλωθεί στις αρχικές καταθέσεις του καταγγέλλοντα. 

Ο μάρτυρας που κατέθεσε, έχει καταγγείλει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη ότι τον βίασε, τον Αύγουστο του 2015, κατά την επίσκεψη τους στην Επίδαυρο. Ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία της απόφασης του μάρτυρα να προχωρήσει στην καταγγελία, αλλά και ερωτήσεις που αφορούσαν στον τρόπο και στο μέρος της γνωριμίας τους. 

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη υπέβαλε  αίτημα στο δικαστήριο, να προσκομιστούν όλες οι γραπτές και φωνητικές συνομιλίες που είχε ο εξεταζόμενος μάρτυρας, με άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Νονός Μαλένας: τι λέει για τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Κεφαλονιά: 17χρονος μαθητής ο νεαρός που απανθρακώθηκε σε τροχαίο (βίντεο)

Οικονόμου - έκτακτο επίδομα: πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο