LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2022 10:48 | Ανανέωση: 09 Απριλίου 2022 10:14

Βορίδης για Τάγμα Αζόφ στην Βουλή: Επικοινωνιακή αστοχία - Δεν ειναι ακροδεξιός ο Στρατός της Ουκρανίας

Τι είπε ο Υπ. Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, την προκήρυξη εκλογών και τις συμβάσεις των προσληφθέντων εν μέσω πανδημίας. Τι αναφέρει για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και τα μπόνους.

Μάκης Βορίδης - Πρωινοί Τύποι

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 ήταν το Σάββατο ο Μάκης Βορίδης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι εκλογές θα γίνουν στα «τέλη ανοίξεως του ΄23», λέγοντας πως εξήγησε και το γιατί έτσι θα γίνει.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στην Ελλάδα, κυβέρνηση μετά από 3 χρόνια στην εξουσία, να έχει διαφορά 8 με 10 μονάδες από την αντιπολίτευση και μάλιστα με όλα αυτά που έχουν περάσει. Υπάρχει μεν μια μείωση, από 14 μονάδες έγιναν 10 οι μονάδες, όμως παράλληλα δεν υπάρχει άνοδος των κομμάτων της αντιπολίτευσης», ενώ ερωτηθείς για δημοσκόπηση στην εφημερίδα «Δημοκρατία» με μικρή διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης απάντησε «αυτήν την εταιρεία, εγώ δεν την ξέρω».

Επικοινωνιακή αστοχία με το Τάγμα του Αζόφ στην Βουλή

Ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε ως «επικοινωνιακή αστοχία», την εμφάνιση μαχητή του Τάγματος του Αζόφ στην Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας πως επιχειρείται να υπάρξει αποπροσανατολισμός.

«Πρέπει να δούμε ποιο είναι το θέμα» συμπλήρωσε ο Υπ. Εσωτερικών λέγοντας πως πρέπει να αναζητηθεί αν το κύριο θέμα είναι «αν ο Ζελένσκι άστοχα είπε ότι θέλω να μιλήσουν και ελληνικής καταγωγής μαχητές στην ελληνική Βουλή ή αν ο Πούτιν έχει ισοπεδώσει την χώρα και κάνει τις σφαγές των αμάχων. Αντί να συζητάμε αυτό, κουβεντιάζουμε για την επικοινωνιακή αστοχία»

«Στους 200.000 ανθρώπους που πολεμούν στον ουκρανικό στρατό, υπάρχουν και 1000 ακροδεξιοί. Ας πούμε ότι εγώ υιοθετώ πλήρως την λογική της Αριστεράς: ότι οι του Αζόφ είναι ακροδεξιοί και ναζιστές και ο Πούτιν έχει μπει στην Ουκρανία για να κάνει την αποναζιστικοποίηση. Στον ουκρανικό Στρατό, στους 100.000 οι 1.000 είναι του Αζόφ. Ο ουκρανικός στρατός είναι ακροδεξιός;», σημείωσε ο κ. Βορίδης

Όχι άλλη παράταση στους συμβασιούχους λόγω πανδημίας

Σχετικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ο υπ. Εσωτερικών είπε πως ετοιμάζεται προκήρυξη στον ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Ακόμη, τόνισε πως αυτή που δόθηκε προ ημερών, είναι η «τελευταία παράταση για τους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών λόγω της πανδημίας κορονοϊού. Αν κάποιοι αξιοποιούν αυτούς τους εργαζόμενους για να καλύψουν άλλες τρύπες, παραβαίνουν τον νόμο. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, καθώς οι προσλήψεις έγιναν για συγκεκριμένο σκοπό».

«Στο Δημόσιο, οι προσλήψεις γίνονται με τρόπο αντικειμενικό, ακέραιο και αδιάβλητο, μέσω ΑΣΕΠ και προκειμένου να έχουν όλοι ισότιμο δικαίωμα για πρόσληψη στο Δημόσιο», σημείωσε ο κ. Βορίδης, λέγοντας πως στις εν λόγω προσλήψεις αυτό το κριτήριο δεν ίσχυσε.

Ο κ. Βορίδης, αναφέρθηκε διεξοδικά και στο πριμ παραγωγικότητας σε δημοσίους υπάλληλους και την σύνδεση του με την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Σχετικά με το πριμ παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους, ο κ. Βορίδης είπε πως θα δοθούν 20 εκατομμύρια ευρώ (7,5 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και 12,5 εκ. από τον Προϋπολογισμό), σε 6.000 εργαζόμενους που θα έχουν ενασχόληση και εμπλοκή με ζητήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, λέγοντας πως «αυτό θα συνδεθεί με ποσοτική στοχοθεσία για να επιβραβεύονται υπηρεσίες και εργαζόμενοι που θα επιτυγχάνουν τους στόχους, οι οποίοι θα τίθενται από την διοικητική πυραμίδα, σε συνεργασία των προϊστάμενων με τους υφιστάμενους. Το ποσό θα κατανεμηθεί κατ΄ αρχήν ισομερώς».

«Τον Μάιο θα είμαστε έτοιμοι να νομοθετήσουμε την αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης όλων των δημοσίων υπαλλήλων, την στοχοθεσία για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, την αλλαγή της κινητροδότησης σε μια σειρά από μονάδες στο Δημόσιο και το μπόνους για τους εργαζόμενους στο Ταμείο Ανάκαμψης», είπε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας πως «μέσα στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπάρχει έργο για μελέτη και νομοθέτηση για μπόνους στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων».

Σχετικά με τις αλλαγές στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε «κάνουμε μια μεγάλη μετάβαση από ένα σύστημα που αξιολογούσε μια επίδοση, τώρα αξιολογούμε τις δεξιότητες των υπάλληλων» και προσέθεσε πως «στην αξιολόγηση των προϊσταμένων, η επίτευξη των στόχων αφορά κατά 50% την επίτευξη των στόχων της υπηρεσίας, αυτών δηλαδή που πρέπει να πετύχουν οι υφιστάμενοι τους», σημειώνοντας ακόμη πως θεσπίζεται και η αξιολόγηση των προϊσταμένων από τους υφισταμένους του.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου - Τζωρτζίνα: άνοιξε ο τάφος για το τάμπλετ (εικόνες)

Θεσσαλονίκη - Οπαδική βία: Έστειλαν 20χρονο στο νοσοκομείο

Ρούλα Πισπιρίγκου - Λέων για Ίριδα: οι συνεντεύξεις “δείχνουν” τον δράστη του εγκλήματος (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)Σήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Ούτε οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το νέο ράλι τιμών στα καύσιμα και μάλιστα τις αντίθετες διαδρομές πετρελαίου και βενζίνης.

Ενδοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αχαΐα – Καταγγελία σοκ: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίση07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο