LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2022 11:45 | Ανανέωση: 08 Απριλίου 2022 12:21

Μητσοτάκης – Ντομπρόβσκις: Εκταμιεύτηκε η πρώτη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, απένειμε τα εύσημα στην ελληνική οικονομία και ειδικότερα στην ομάδα που ετοίμασε το σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μητσοτάκης - Ντομπρόβσκις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στις πρώτες του κουβέντες του ευχήθηκε περαστικά καθώς είναι θετικός στον κορονοϊό και γι' αυτό δεν ταξίδεψε στην Αθήνα.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια παραγωγική συζήτηση. Έχει βαθιά γνώση των θεμάτων που χειρίζεται. Τον θεωρώ πολύ καλό φίλο της Ελλάδας», ανέφερε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως στην ατζέντα βρίσκεται η υλοποίηση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης.

Μετά την προκαταβολή των 4 δισ. ευρώ ο κ. Ντομπρόβσκις ανακοίνωσε και επίσημα την έγκριση για την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 3,6 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Ξεκινούν μεγάλα έργα υποδομών και εκσυγχρονισμού σε όλη την Επικράτεια και σε πολλούς κλάδους με έμφαση στην πράσινη οικονομία και την ψηφιακή μετάβαση. Η Ελλάδα πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση του ταμείου ανάκαμψης και ήταν από τις τρεις πρώτες χώρες που συνέταξαν τον σχέδιό τους. Να θυμίσουμε ότι κατέχουμε την πρώτη θέση σε πόρους ως προς τον πληθυσμό και ως προς το ΑΕΠ μας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος είπε ότι το πρώτο δάνειο από αυτά τα χρήματα δόθηκε σε μικρομεσαία επιχείρηση για την αναβάθμισή της.

Μητσοτάκης - Ντομπρόβσκις

Ανέφερε επίσης ότι στηρίζονται μεγάλα έργα όπως το «εξοικονομώ», πρόγραμμα ιδιαίτερα σημαντικό αυτή την περίοδο που αυξάνονται οι λογαριασμοί του ρεύματος.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία με πρώτη τη ραγδαία αύξηση των διεθνών τιμών ενέργειας και τις πληθωριστικές πιέσεις που απειλούν την ανάκαμψη όλης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Είναι κρίσιμη η ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική. Κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει τα βάρη που προκαλεί η έκρηξη στην αγορά της ενέργειας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεπώς, συνέχισε, είναι απαραίτητο στην επόμενη σύνοδο κορυφής να ληφθούν μέτρα και υπογράμμισε την ανάγκη για ευρωπαϊκές λύσεις.

«Διαφορετική η ήπειρός μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού. Εμείς το έχουμε ξαναζήσει και δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια νέα άνοδο του λαϊκισμού να ανακόψει το δρόμο της αλήθειας, της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων», επισήμανε.

Είπε επίσης ότι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και για το μέλλον του ευρωπαϊκού συμφώνου σταθερότητας «που πρέπει να λάβει υπόψη του τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται και την ανάγκη να θωρακιστούμε αμυντικά».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα ποτέ δεν σταμάτησε τις μεταρρυθμίσεις με τις οποίες γνωρίζουμε «ότι αυτά τα χρήματα είναι συνδεδεμένα».

Ο κ. Ντομπρόβσκις έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στην ομάδα που ετοίμασε το σχέδιό της.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια ισχυρή οικονομία και να περάσει σε μια πιο πράσινη πιο καινοτόμο οικονομία. Το πακέτο που θα δοθεί στην Ελλάδα είναι από τα μεγαλύτερα που δίνονται σε κράτη μέλη της ΕΕ» είπε, σημειώνοντας πως συμβάλει στην ανάπτυξη και στην ενεργειακή ανεξαρτησία. «Έτσι θα μειωθούν οι λογαριασμοί για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Θα υποστηριχθούν μεταρρυθμίσεις για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Σπάρτη: Γυναίκα μαχαίρωσε 50χρονο

Ελιξίριο νεότητας: Γύρισαν το δέρμα 53χρονης... 30 χρόνια πίσω!

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δήλωσε έγγαμος και χήρος στο Δικαστήριο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:11Αγία Βαρβάρα: Εξάρθρωση συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών με τη μέθοδο του βρασμού εντός οικίας15:57Μουντιάλ Συλλόγων: Τι διεκδικούν οι ομάδες που συνεχίζουν 15:43Κίνα: Η νέα "ύπνωση" του TikTok που σκοτώνει 15:28Έκδοση Δελτίου Ταυτότητας: Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτει προσωπικό αριθμό15:14Χανιά: 34χρονη υπέστη ανακοπή καρδιάς διασκεδάζοντας σε μπαρ14:57Πειραιάς: Διακίνηση λαθραίων προϊόντων14:43H Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη14:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο