LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Απριλίου 2022 15:42

Η Βικτώρια Νούλαντ στον ΑΝΤ1: όλη η συνέντευξη (βίντεο)

Αναλυτικά όσα είπε η Υφυπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ενέργεια, τον αγωγό EastMed2, την ανατολική Μεσόγειο, την Ουκρανία και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Βικτώρια Νούλαντ - ΑΝΤ1

Την ανάγκη η Ελλάδα να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην προσπάθεια ενεργειακής απεξάρτησης της Ευρώπης από την Ρωσία, υπογράμμισε η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτώρια Νούλαντ, μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και στην Μαρία Σαράφογλου. 

Στην Αθήνα, η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, καθώς και με Ισραηλινούς και Κύπριους αξιωματούχους της τριμέρους, εναλλακτικά σχέδια για την σταδιακή απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στον αγωγό EastMed2, στον ρόλο της Τουρκίας στις εξελίξεις σχετικά με την Ενέργεια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ενώ αναφέρθηκε και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Για τις τελευταίες, είπε μεταξύ άλλων, πως «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές. Χτίσαμε αυτήν την αρχιτεκτονική ασφάλειας που επιτρέπει στην Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο της ασφάλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή μπροστά στον βίαιου πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Σε εκείνη τη συγκυρία ξεκινήσαμε αυτό που τείνει να γίνει μια ακμάζουσα ενεργειακή συνεργασία με τον αγωγό TAP, τον IGB μέχρι τη Βουλγαρία και το γεγονός  ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της ενεργειακής ασφάλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη μαζί με το γεγονός ότι έχουμε αμερικανικές εταιρείες που συμμετέχουν στην τεχνολογική επανάσταση που συμβαίνει εδώ είναι πολύ συναρπαστικό».

«Πρέπει να χτίσουμε την ηλεκτρική διασύνδεση, πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα στο θέμα του υγροποιημένου αερίου με τις πλωτές εξέδρες, στις οποίες επικεντρώνεται τώρα η Ελλάδα, στην πορεία προς μια πιο πράσινη μετάβαση», δήλωσε η κ. Νούλαντ, κάνοντας λόγο για νέες ευκαιρίες στην ανατολική Μεσόγειο και σημειώνοντας πως αυτές μπορούν να αποτελέσουν κοινό τόπο για Ελλάδα και Τουρκία.

«Δεν υπάρχει τρόπος για τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την Τουρκία για να αποφύγει τις κυρώσεις, διαφορετικός από αυτόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα εξαιτίας του τρόπου που έχουν επιβληθεί οι κυρώσεις, είπε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Παρακολουθήστε όλη την συνέντευξη της Βικτώρια Νούλαντ στον ΑΝΤ1 και στην Μαρία Σαράφογλου:

Ειδήσεις σήμερα:

Ζελένσκι στην Βουλή: “Ελευθερία ή Θάνατος” λέμε τώρα οι Ουκρανοί (βίντεο)

Ρόδος: προφυλάκιση πατέρα για βιασμό της κόρης του

Σεισμοί στην Θήβα: Τι λέει ο Άκης Τσελέντης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο