LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2022 16:23

Σεξουαλική παρενόχληση - Νομική: Καταγγελία καθηγητή από φοιτητές

Τι καταγγέλουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές για σεξουαλική παρενόχληση αγοριών που σπουδάζουν από τον καθηγητή τους.

Νομική σχολή - ΑΘΗΝΑ

Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε η ΡΑΠαΝ - ΣΑΦΝ (Ριζοσπαστική Αριστερή Παρέμβαση Νομικού - Συσπείρωση Αριστερών Φοιτητών Νομικής), για καθηγητή της σχολής που φέρεται να «παρενόχλησε φοιτητή». Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω άνδρας «προσέγγισε εξεταζόμενο φοιτητή με χυδαίους όρους».

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, υπάρχει καθηγητής που χρησιμοποιεί την εξουσία του «προκειμένου να παρενοχλεί τους φοιτητές του»: «Ο καθηγητής Χ.Χ. παρενόχλησε φοιτητή. Μάλιστα, αυτό συνέβη ήδη απ’ όταν ήταν διδακτορικός διενεργώντας και χρέη επιτηρητή όπου προσέγγισε εξεταζόμενο φοιτητή με χυδαίους όρους, με τη συμπεριφορά αυτή να αποκτά νέα έννοια με την ανάληψη καθηκόντων καθηγητή».

Έπειτα, αναφέρεται ότι από όταν ήταν «επιτηρητής εξανάγκαζε φοιτητή να ανταποκριθεί στα συνεχή και χυδαία μηνύματά του ("εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;") υπό την απειλή ότι μία μη επιθυμητή σ’αυτόν απάντηση θα είχε επίπτωση στη βαθμολογία».

«Μάλιστα, κάτι τέτοιο όντως συνέβη στην περίπτωση του καταγγέλοντος όπου η επιλογή του να μπλοκάρει τον καθηγητή και να σταματήσει να απαντάει στα απανωτά μηνύματα είχε άμεσες επιπτώσεις στον βαθμό του, καθώς όχι μόνο κόπηκε στο μάθημα αλλά και στην απαίτηση του να γίνει επίδειξη του γραπτού του ο καθηγητής να δηλώνει πως "δεν ήξερε σε ποιον καθηγητή είχε ανατεθεί το γραπτό του" και άρα να του αρνείται ακόμα και τη δυνατότητα να δει το γραπτό του» συμπληρώνεται στο κείμενο της καταγγελίας.

Στο τέλος, οι φοιτητές υπογραμμίζουν ότι «από τη στιγμή που έγινε καθηγητής, δίνοντας του πολύ πιο διευρυμένες εξουσίες, κατέληξε στο να στέλνει μηνύματα με μεγάλη οικειότητα σε φοιτητές και να σχολιάζει δημοσιεύσεις τους στα social media».

Σημειώνεται ότι στο Twitter υπάρχουν αναρτήσεις που παρουσιάζουν «Ψήφισμα του ΔΣ του ΦΣ Νομικής» για το συγκεκριμένο ζήτημα:

Ειδήσεις σήμέρα: 

Απεργία: “Παραλύει” η χώρα

“The 2Night Show” – Δελαπόρτας: Ανέκδοτες ιστορίες από τον ελληνικό κινηματογράφο

Ρούλα Πισπιρίγκου: καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Σήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς ΠειραιάΣήμερα 21:14 | Ειδήσεις

Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφηκαν στη Λεωφόρο Κηφισού, μετά από σύγκρουση τεσσάρων Ι.Χ. στο ύψος της οδού Λασκαράτου, στην περιοχή του Περιστερίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις αυτονομιστών στη Χαντραμούτ23:12ΗΠΑ - Β. Καρολίνα: Το FBI απέτρεψε επίθεση με σφυριά και μαχαίρια την παραμονή της πρωτοχρονιάς22:58Ζαγόρι: Αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι - Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ 22:4410 νεκροί και 597 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Δεκέμβριο22:30Παναθηναϊκός: Στην πόρτα της εξόδου ο Τετέ - Έρχεται νωρίτερα ο Παντελίδης22:16Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28Καματερό: Συνελήφθη 21χρονος ο οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος 40χρονου19:14Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο